Góraszka 2007

O wszystkim i niczym.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

karnaś
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Góraszka 2007

Post by karnaś »

Taka mała informacja:
Attachments
raport-12-12[1].jpg
raport-12-12[1].jpg (61.36 KiB) Viewed 7520 times
Hunter

Post by Hunter »

Ciekawe za ile tym razem bilety ;)
strz.
HRSZT

Post by strz. »

za siatką ;]
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
karnaś

Post by karnaś »

yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

karnaś wrote: Ceny biletów, jak zwykle drogo
i jak zwykle nudno ;)
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Hunter

Post by Hunter »

Wiesz Yorek, ja do dęblina miałem na testy jechac, więc dla mnie to nie jest nuda ;)
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

ja jak miałem jechać na testy to pojechałem na pokazy do Dęblina - lepsze wrażenia. z resztą z Góraszką zawsze jest tak, że obiecują cuda na kiju a potem połowy nie ma. no ale jako piknik rodzinny daje radę

edit - to jest impreza warta zaliczenia http://www.targikielce.pl/targi/airshow/
Zbych
Postojebca
Postojebca

Post by Zbych »

Yorek ma racje, poniekąd, ponieważ na pikniku w Góraszce coraz mniej atrakcji. Interesuje mnie lotnictwo i bywałem na tym pikniku wielokrotnie. Ubiegłoroczny znudził mnie. Dla tych, którzy po raz pierwszy wybiorą sie tam będzie to niewątpliwie atrakcją i mają pojawić się "nowości", co dla bywałych tam, bedzie może magnesem.
Tegoroczny piknik ma ciekawe propozycje; Douglas A-26B lnvader, to interesujący samolot,któtego jedna z wersji miala 3 silniki, w Góraszce chyba będzie ten z mocnym uzbrojeniem - dwusilnikowy, chyba, że fotka nie jest odpowiednia do treści na stronce pikniku bo wersja B wygląda trochę inaczej ale mogę się mylić, Mustang jest gwiazdą a Vampire mocną pozycją z uwagi na napęd, który w okresie jego powstania był jednak ciągle nowością.
Nie wiem, czy będę bo do tej pory udawało mi się dostawać zaproszenia i nie chodzi o kasę na bilet ale o komfort, który dla zaproszonych jest mocnym atutem. Dużym minusem jest usytuowanie względem słońca bo tnie po oczach. Podczas pierwszych pikników Vipy miały lepszą widoczność.
Na ubiegłorocznym ciekawe były pojazdy, których sporo wystawiono. Fajny też był jakiś mini śmigłowiec jako ekspozycja statyczna, niestety.
Dla mnie za dużo tam "atrakcji" typu; tańce, śpiewy, jakieś waty cukrowe, itp.
Przy okazji: pamięta ktoś piknik, gdy skraksował tam śmigłowiec bojowy, chyba holenderski? Chodzi mi o "sprawność" naszej straży pożarnej. Zanim dojechali (spiker wielokrotnie wrzeszczał w mikrofon: Straż naprzód!), to prawdopodobnie pożar maszyny ugaszony został przez układ gaśniczy śmigłowca. Polelei sobie nasi z wielkim opóźnieniem pianą, która nie chciała od razu powstać. Czy tak powinny być wyposażone wozy straży na lotniskach podczas takich pokazów?
Opuszczając teren pikniku, widziałem jednego z tych rycerzy Floriana - wyglaał jak bliski apopleksji, mocno czerwony na twarzy. Nie wiedziałem, czy Florian to sprawil, czy Bachus;-)
Mam nadzieję, że teraz są lepiej wyposażeni, że będą sprawniejsi. Oby nie zaistniała sytuacja egzaminująca straż pożarną.:-)
Widziałem też występy "Indian" ubranych jak ci z Ameryki Północnej ale repertuar mieli z terenów odległych o pare tysiączków kilometrów, hehe.
Last edited by Zbych on 27 May 2007 08:48, edited 1 time in total.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

wiesz Zbychu - już kilka razy była sytuacja, że obiecywali - BF109, Mustangi, Spitfire'y i co...i na zapowiedziach się kończyło. B26 owszem ciekawy ale mogli by spróbować ściągnąć B17 albo B24 (z naciskiem na tego pierwszego :) )
Zbych
Postojebca
Postojebca

Post by Zbych »

Raz widzialem plujacego ogniem w locie, wtedy byl tez korsarz w barwach inwazyjnych. Kurde, jak lecialy to czulem drgania moich doswiadczonych organow - watroby i zoladka.
Kolega mowil. ze na pokazie, ktory opuscilem dali markowana walke niemiaszka z anglikiem ale poskapil mi szczegolow a fotek nie zrobil.
Prawdziwe superfortrce nie wyladuja w Goraszce bo by to byl ich ostatni lot;-)
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

Iskry też nie są w stanie wylądować w Góraszce a jakoś rok temu występowały :) może w ramach treningu skoczę pooglądać trochę pokazów z loży ulicznej ;)
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

Ludzie ale wy pierdzielicie... :-P
Organizujemy sie? jedziemy razem ?
Jesli tak to podajcie godzine...
Personal best 200km
Zbych
Postojebca
Postojebca

Post by Zbych »

Nie wiem, czy jade, czekam na potwierdzenie, ze bede zaproszony. Tylko czy osoba z zaproszeniem zechce jechac bo w ubieglym roku nie bylo miejsca na parkingu.
Byc moze, ze wejde normalnie na bilet, wtedy rowerkiem pojade.
Hunter

Post by Hunter »

Zbychu ja wtedy byłem ;)

Mało kiedy ludzie tak zgonie padają na ziemię ;)
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

spider wrote:Ludzie ale wy pierdzielicie... :-P
Organizujemy sie? jedziemy razem ?
Jesli tak to podajcie godzine...
spider, czeknij date, juz chcesz sie umawiac? to nie wypad w gory;]

a co do samego pikniku, to chcialbym miec dziale styczna do lotniska:) zarobilbym w dwa dni, tyle co przez pol roku w jakiejs durnej robocie;)
Zbych
Postojebca
Postojebca

Post by Zbych »

Lepsza dzialka kolo gieldy w Slomczynie, tam tez lataja czasem - motolotnie :lol:
tertus

Post by tertus »

ale ta goraszka to kaszana , to co najlepsze juz bylo helikopter sie rozwalil wiecej takich numerow nie bedzie , no chyba ze antek spadnie ;]
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

tertus wrote:no chyba ze antek spadnie ;]
o ile się wzniesie ;)
Xun_Vixx
Prosze Nie Bic Nowego
Prosze Nie Bic Nowego

Post by Xun_Vixx »

yorek wrote:wiesz Zbychu - już kilka razy była sytuacja, że obiecywali - BF109, Mustangi, Spitfire'y i co...i na zapowiedziach się kończyło. B26 owszem ciekawy ale mogli by spróbować ściągnąć B17 albo B24 (z naciskiem na tego pierwszego :) )
Akurat fokker byl :D tylko malo kompletny... nawet mam fotki tradycyjne..

Ale podjechac warto chocby w ramach przejechania sie pod plot popatrzec, zawsze jakies km sie nakreci :D
Zbych
Postojebca
Postojebca

Post by Zbych »

No to jade, dostalem info, ze zaproszenie na piknik czeka. Tyle, ze nas bedzie az trzech bo dziecko mamy zabrac ze soba. Niby nic, bede to OK ale samochodem bo dzieciak kilkuletni i rowerem nie da rady. Komfort? Hmmm, tak, ale rower bardziej dyspozycyjny niz autko i do tego nie moje.
Post Reply