Otwocka Liga MTB

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

na stonie orgów jest już wyrysowana trasa maratonu 20 maja w Sobieniach. Szukam chętnych do weekendowej wycieczki - otwock-osieck- trasa no i powrót - razem będzie około 80 km - czyli 3 godziny? :lol:
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Można by się kulnąć w niedzielę tak koło 1100. Tylko pewnie wyjdzie dłużej niż 3h - w sobotę Arkadyj z Młodym mi niezły wycisk zaserwują więc mogę być "lekko" ujechany (ta średnia Arka to moim zdaniem podpucha).
vigil

Post by vigil »

no właśnie. nie inicjuję wątku 13.05 bo nie wiem czy jakiś odzew będzie, bo jak nie to będzie łyso. a więc może jutro ktoś wybrałby się na wspomnianą przejażdzkę? tempo luźne raczej lajcik bo walczę z infekcją ale już cały dzień bez rowera to za wiela. Dostosuję się godzinowo.
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

hak wrote:Można by się kulnąć w niedzielę tak koło 1100.
i coś nie było chętnych do kulnięcia się bo w parku nie było nikogo :P
musiałem sie kulnąć bez Was :( choć nieco inna traską
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

Trzeba było coś napisać jaśniej,..... i ja się kulałem nad Wisłą
Personal best 200km
vigil

Post by vigil »

ha,ha,ha. A nie można było brechnąć wczoraj albo dziś rano! to ja na luzie ruszyłem i nawet byłem w parku o 11:24 potem dygnąłem przez torfu na regut- podbiel-osieck - sobieńki i objechałem trasę maratonu, wróciłem przez warszawice i całowanie. Razem 75 km w 3h 30 min.
A teraz co do trasy - poprzedni maraton to była alejka w parku. Tutaj nie ma ścieżek objeżdzających piachy. Orgowie dali ognia. Czegoś takiego to ja dawno nie widział. Znacie taką uroczą ścieżkę - Dąbrowiecki Gościniec? To coś w tym stylu. Radzę pobrać koła od quada i dużo dobrego humoru. Ja powalczę o przetrwania, nie o miejsce.
P.S. z wami to sie umawiać :arrow: :evil:
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

nic sie nie stało :) każdy sobie bryknął gdzieś :)
przyznam szczerze że ja i tak miałem plan trochę podjechać w tamta stronę i jakoś wcześniej sie odłączyć,dziś było założenie ok 2g i 40-50km i mniej więcej tyle zrobiłem, zresztą naciągnął mnie kumpel dlatego sie nie deklarowałem :)
ps. apeluje by ten który rzuca temat spotkania w parku i podaje konkretna godzinę...stawił sie żywy lub martwy na czas :) jest zwolniony z obowiązku tylko wtedy gdy na forum odpowiednio wcześniej to odwoła
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
vigil

Post by vigil »

w sumie lepiej, że nikt ze mną nie pojechał, bo byście mnie klęli. A jak kto chce to se startnie lub wcześniej obczai. Ja nadal rozpuszczam zakwasy i to nie od podjazdów - ale PODBIEGÓW - bo pojechać nie szło, szukam kolców by w buty SPD wkrecić kolce bo w miejscu buksowałem. Oj, nie bez kozery pobliski rezerwat zwie się WYMIĘKLIZNA!
dzidek

Post by dzidek »

kup na allegro zwykłe wkręty piłkarskie :)

15zl a masz na całe życie :)
gg: 6607845
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Leo! Przepraszam, że tak wyszło ale nie pisałem, że będe o 1100 w parqu tylko, że "może by...". Ale masz rację trzeba było konkretnie się zadeklarować. Obiecuję poprawę :oops:
różowy łokieć
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by różowy łokieć »

wypisuje sie z tej zabawy
Attachments
ostatnie 1,5 km trasy
ostatnie 1,5 km trasy
flak.jpg (143.76 KiB) Viewed 6453 times
personal best: 304 km
dzidek

Post by dzidek »

ale masz na czym jechać piaseczno??

jak coś to kolo dla ciebie się u nas na pewno znajdzie, opona też :P :)
vigil

Post by vigil »

to widzę, że nie ja jeden wysypałem ze sprzętem... a było tak dobrze. Do dziś mam koszmary senne :twisted:
vigil

Post by vigil »

kolejna edycja maratonu w pobliskich lasach za pase. trasa wyrysowana już jest. Chętnie objadę ale z moich doświadczeń wynika, że najlepiej robić to tuż przed rajdem. jakieś propozycje?
http://www.otwock-ligamtb.com/osieck.htm
vigil

Post by vigil »

kilka zachęcających opisów trasy przed dzisiejszym maratonem:

4. 1605 m początek i koniec rundy. Tu usytuowany będzie punkt medyczny i sędziowski. Początek wsi z drogi asfaltowej za znakami drogowymi skręcamy w prawo. POCZĄTEK WALKI Z PIACHEM.

16. 5201 m mijamy karłowate sosny Banksa (piach) i przecinamy drogę - po prawej dzikie wysypisko śmieci

31. 14909 m skręcamy w lewo UWAGA!!! woda, błoto i komary

zachęcające, nieprawdaż?
vigil

Post by vigil »

głupio może ciągnąć ten wątek - sami oceńcie. Ale jak jakie zawody w okolicy to informuję i staram się startnąć. Pewno, że za 10 cm kiełbę 40 pln to sporo- no ale są i inne koszta, a sponsorzy nie rychliwi (na mazowii bardziej - tam na bufecie masz 0,5 l isostara a tu palstikos-szklankos z wodos o nieznanos poweniencjos!). Ale do tzw rzeczy - trasa była... trudna - dużo single tracków gdzie nikogo nie objedziesz i się snujesz za, dużo błota - to ew będzie widać na focie gdy dojechałem na alleya, błota przez które musisz pchać rower, dużo jazdy po byle-czym - trawy, piachy, korzenie, namokniete ścieżynki - jak to mój kolo Piotrek Dymus - a wydymał na 7 miejsce! - rzekł - trasa jak na NASZYCH rajdach tj adventure races. Tyle relacyj. Aha 33- ci na 73 a w wiekowej to potem powiem - może nawet pudło :D ale na alleya spieszyłem i porzuciłem temat!
dzidek

Post by dzidek »

No i zaliczony maraton w Karczewie(wiu). Startowali Vigil (32 open, 4 M4) i Hak (29 open, 3 M4). Fotografował przeziębiony MR - Dzięki! :D
Za tydzień Jabłonna - ale o tym w innym wątku.

To pisałem Ja - Hak
Kruszyna
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Kruszyna »

Haha! Ja miałem drugie miejsce w kategorii M0 tylko dlatego ze było nas dwóch :D
Life Hurts More Than Death
vigil

Post by vigil »

trzeba przyznac, ze ciezko znalezc haka na haka, nijak nie szlo go dogonic, mily trening i super pogoda. Nastepna edycja 7.10 regut. Dzieki haku za wspolna jazde (tj dojazd do startu ostrego i z mety na rynek :) - moc masz niebywala :brawo:
Arkadyj

Post by Arkadyj »

Mialem sie z wami wybrac, ale ze wczoraj z Carlozem troche pojezdzilismy oraz ze nie mialem przedniego hamulca wolalem odpuscic i wybrac sie na szose.
Gratuluje miejsc, widzialem Cie Hak okolo 16 gdy wracales do domu. W reku trzymales reklamowke - zapewne z nagrodami za 3 miejsce :-)
Post Reply