Kolejne ofiary....na drodze smierci
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Te samochodziarze to głupie są. Dzisiaj przy przejeździe kolejowym: Passat jedzie Armii Krajowej ze strony Celestynowa; właściwie nie jedzie , tylko zapierdala.
Od strony MDKu ul. Filipowicza popyla pani w CienkoCienko. Ja na przejsciu dla pieszych, powinna mnie puscić, ale jak ma pierwszeństwo, to nie zaryzykuję wyjscia na jezdnie, bo wiadomo, że zero pojęcia u takiego kierowcy o zasadzie ograniczonego zaufania.
Kątem oka widziałem tylko, z Passat nawet nie zwolnił (a tam miał znak STOP), pani w CienkoCienko za chwilę zostanie pierdolnięta w boczek z prędkością co najmniej 70 km/h.
No i została pierdolnieta, auto do kasacji, Passat jeszcze w gorszym stanie (tyle że jemu wybuchły poduszki, a w Cienkocienko - nie). Przy okazji zawinęli jeszcze jakiegoś dziadka, który prowadził rower po chodniku obok domku dróżnika.
Szczęście, że nie było ofiar +.
Od strony MDKu ul. Filipowicza popyla pani w CienkoCienko. Ja na przejsciu dla pieszych, powinna mnie puscić, ale jak ma pierwszeństwo, to nie zaryzykuję wyjscia na jezdnie, bo wiadomo, że zero pojęcia u takiego kierowcy o zasadzie ograniczonego zaufania.
Kątem oka widziałem tylko, z Passat nawet nie zwolnił (a tam miał znak STOP), pani w CienkoCienko za chwilę zostanie pierdolnięta w boczek z prędkością co najmniej 70 km/h.
No i została pierdolnieta, auto do kasacji, Passat jeszcze w gorszym stanie (tyle że jemu wybuchły poduszki, a w Cienkocienko - nie). Przy okazji zawinęli jeszcze jakiegoś dziadka, który prowadził rower po chodniku obok domku dróżnika.
Szczęście, że nie było ofiar +.
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
widzialem, widzialem..
a przedwczoraj byl jakis dziwny dzien, ciagle cos ktos na mnie wymuszal. ;)
w okolicach traktu lubelskiego jakis wsiok przeszedl sam siebie, nie dosc ze zajechal droge, to jeszcze sobie potrabil. szkoda ze ruszajacy autobus go nie jebnal, moze by sie nauczyl jezdzic swoim parchatym alfa romem. ;)
a przedwczoraj byl jakis dziwny dzien, ciagle cos ktos na mnie wymuszal. ;)
w okolicach traktu lubelskiego jakis wsiok przeszedl sam siebie, nie dosc ze zajechal droge, to jeszcze sobie potrabil. szkoda ze ruszajacy autobus go nie jebnal, moze by sie nauczyl jezdzic swoim parchatym alfa romem. ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
może wrzucisz Yorek coś swojego ...dla porównania technikiyorek wrote:ej a czemu usunąłeś to zdjęcie z oph? dlatego, że jest tragiczne technicznie?

yorek wrote:czy może ktos ci napisał, że przez szacunek dla tych ludzi mógłbyś sobie darować takie wyskoki?
czy zamieszczenie zdjęcia dokumentującego pewną tezę jest okazaniem braku szacunku?czy nie jest to powinność ale i dylemat reportera?polecam w tej sprawie głośny przed laty film "chłodnym okiem"
a propos krzyży i zniczy to ostatnio gdzieś słyszałem lub czytałem, ktoś powiedział że Polacy są mistrzami świata w stawianiu zniczy gorzej w okazywaniu szacunku, życzliwości i konkretnej pomocy na codzień
cośtam czasem wrzucamleoheart wrote: może wrzucisz Yorek coś swojego ...dla porównania techniki
leoheart wrote:czy zamieszczenie zdjęcia dokumentującego pewną tezę jest okazaniem braku szacunku?czy nie jest to powinność ale i dylemat reportera?polecam w tej sprawie głośny przed laty film "chłodnym okiem"
jaką tezę? że ktoś zginął i ktoś jeszcze zginie? sory ale sposób w jaki spider to robi przypomina mi najgorsze hieny i brukowce. a żebyś te teksty na oph zobaczył "życie pełne jest nieostrych zdjęć o ostrym przekazie" czy jakoś tak, no witki opadają. zauważ, że nie mówiłem nic jak były robione zdjęcia krzyża bliżej ługów - po prostu było to w innym stylu. a już zupełnie na zakończenie - po kiego grzyba nowy wątek?
pozdrawiam
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
może kiedyś dorówna mojemu z plaży z L... w roli głównej 

Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
To i ja swoje 3 grosze wsadzę w dyskusję...
co do fotki - technicznie się nie wypowiadam... pewne zdjęcia mi się podobają, a pewne nie i wali mnie czy jest to szczyt kiczu czy artyzm pierwszej wody...
Ale wiem jedno - jesli widząc takie zdjęcie ktoś się zastanowi nad tym jak jeździć aby nie nieść śmierci innym i samemu w walce na drodze nie polec to jest plus i niech pojawiają się one w różnych miejscach... bez względu na intencje autora...
PS.1 - tego feralnego dnia leżały tam dwa pogięte rowery
PS.2 - fotka mi się nie podoba (sorry Spider
)

Ale wiem jedno - jesli widząc takie zdjęcie ktoś się zastanowi nad tym jak jeździć aby nie nieść śmierci innym i samemu w walce na drodze nie polec to jest plus i niech pojawiają się one w różnych miejscach... bez względu na intencje autora...
PS.1 - tego feralnego dnia leżały tam dwa pogięte rowery
PS.2 - fotka mi się nie podoba (sorry Spider

psychotyczny, neurotyczny ale za to sympatyczny 

Spider nie przeginajspider wrote:...ciach
Zycze wam kiedy bedziecie jechac czy to samochodem czy rowerem w takich warunkach.
Zebyscie w swojej wyobrazni zobaczyli ten obraz...

psychotyczny, neurotyczny ale za to sympatyczny