Wie ktoś jak zmniejszyć tłumienie w tym ustrojstwie?
Poczyniłem już pewne "ruchy" w tym kierunku i wydłubałem z prawej goleni to olejowe "coś". Wszystko zanitowane na amen + dwie śrubki na obu końcach + nalepka z ostrzeżeniami, że w srodku siedzi azot pod ciśnieniem, że dziurawić "nie nada" i, żeby jakiejś śruby regulacyjnej nie wykręcać. Jak to ugryźć?
Niestety chyba masz rację. Na szczęście jest szansa, że uda mi się wymienić cały cartridge na nowy w ramach gwarancji. Już jestem po rozmowach wstępnych.
popey sie z tym meczyl i w koncu kupil bombera. ;)
wydaje mi sie ze nowy tez bedzie przetlumiony, bo one tak maja. gdybym byl zdesperowany to mimo wszystko... probowal bym go otworzyc, oczywiscie robiac to w jakis rozsadny sposob. azot jest pod cisnieniem coby olej sie nie pienil. ciezko powiedziec jak by sie zachowywal po rozhermetyzowaniu i wymianie oleju.. ale do stracenia duzo nie ma. ;)
no właśnie mam ten sam problem tyle że w drl'u sam bym chciał zmniejszyć tłumienie(radykalnie zmniejszyć). hak, jak ci wymienią w ramach gwarancji to daj znać
Przekazałem problem Dzidkowi. Po maratonie w Lesznie wyślemy buntownika do serwisu. Zaś do swojego roweru zamontowałem R7. Rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!! Już nigdy nie kupię SR czy RST!!!!
Myślę, że tak. Zobaczymy tylko jaka będzie reakcja faceta który mi to sprzedał bo ty pewnie kupiłeś u kogoś innego. Rozważam jeszcze jedną możliwość - serwisanci z wigwamu twierdzą, że ten olej musi się dać wymienić.