Rower heh jedno widelcowy
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Rower heh jedno widelcowy
ktoś widział taki rowerek??
ciekawe jak by sie jeździło z jednym widelcem
ciekawe jak by sie jeździło z jednym widelcem
- Attachments
-
- bg_28.jpg (106 KiB) Viewed 8205 times
Jednogoleniowy Headshock Lefty- od wielu lat jeżdżą na tym zawodnicy teamu Cannondale (a także zwykli zjadacze chleba:) w wielu dyscyplinach-począwszy od xc a skończywszy na 4X (m.in. Cedric Gracia) Co jakiś czas pojawiają sie nowe wersje więc jak widać patent się sprawdza. Widelec przystosowany do główek ram marki Cannondale, które zdecydowanie różnią się od standardowych więc sobie raczej nie zamontujesz...
- Creeping Death
- NApierdalator
konstruktorzy z Cannondale zawsze mają troche inne "pomysły". Może chodzi o mase a może to po prostu kolejny krok na drodze ewolucji systemu Headshock, którego konstruktorzy z Cannondalea nie chcieli porzucić a nie mogli isiągnąć większej ilości skoku starą metodą. Faktem jest, że to dziwo działa, ludzie na tym jeżdżą, podniecają się tym więc jakiś sens jest
No i czy tylko to co symetryczne jest piękne?

Większe pojazdy też zdarza się, że mają jednostronnie mocowane kół(motocykle) a i w latach 60 były skutery z takim mocowaniem! Nie pamiętam jaka fabryka to wypuściła.
Samochody też tak mają.
Dziwaczne wygląda to w rowerze bo przywykło się do klasycznych rozwiązań ale dlaczego nie ma tak być? W końcu rowery wyglądają teraz ciut inaczej niż stara Ukraina. Hihi.
Samochody też tak mają.

Dziwaczne wygląda to w rowerze bo przywykło się do klasycznych rozwiązań ale dlaczego nie ma tak być? W końcu rowery wyglądają teraz ciut inaczej niż stara Ukraina. Hihi.
- Creeping Death
- NApierdalator
Ja tam sie na fizyce za bardzo nie znam ale coś mi sie zdaje ze stabilnosc roweru to glownie ruch ogrotowy kol i 1500gram z jednej strony nic nie zmienia, szczegolnie ze jest polozone bardzo blisko osi calego roweru. A jak ktos ma lusterko wsteczne z jednej strony kierownicy to tez powinien sie wywalac co dwa metry...
- Creeping Death
- NApierdalator
ja zanim bym na to wsiadł musiał bym odprawić gusła śpiewając przebój Mandaryny nocą przy pełni księżyca stojąc na jednej nodze w Jagodziance
pier*olicie chłopaki - popatrzcie jakie niesamowite maszyny potrafią latać...a wy się boicie widelca z jedną golenią...ciemnogród :>
pier*olicie chłopaki - popatrzcie jakie niesamowite maszyny potrafią latać...a wy się boicie widelca z jedną golenią...ciemnogród :>
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
szukałem szukałem i mam :shock:http://skleprowerowy.pl/product_info.ph ... ts_id=1624 można osobno kupić ten amor i ja go kupie
bo po taniości chodzą - ten zaledwie 9.400,00zł ktoś jeszcze chce??? 

jeszcze bedzie czas by odpoczywać....