cb-radio

O wszystkim i niczym.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Jacq
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Jacq »

spider wrote:Widac Jacq mało doswiadczenia z CB radiem
Mozna jasniej??
Nie uwazam sie za speca, bo jestem jeno userem a nie miłośnikiem.
Ale jestem otwarty na wiedzę.. więc proszę, rozwiń swą myśl :)

Pozdrawiam
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

Spider się chyba ciut za mocno wczuł ;) tu chodzi o prosty, tani sprzęt do nasłuchu w czasie jazdy a nie sprzęt, którym będziemy siali p owszystkich kanałach w promieniu kilkunastu km ;) a co do gniazda zapalniczki to ma ono taką wydajność prądową jaki bezpiecznik sobie wsadzisz w skrzynce :lol: problemem może być tylko grzanie się kabli :twisted:

chmielu - nie przemawia do mnie ten argument, i tak samochód jest klatką Faradaya, nic ci w nim nie grozi przy uderzeniu pioruna (przy założeniu, że akurat czegoś metalowego nie dotkniesz) a dużo większe jest prawdopodobieństwo dostania mandatu niż oberwania piorunem ;)

co do anteny to tak jak napisał klepek - w firmowym samochodzie problem rysowania lakieru nie istnieje ;)

dobra, a co z modulacją - jak wikszość nadaje? inwestować w radio które ma am/fm?

i te przesunięcia - jak jest w europie zachodniej? tam chyba jadą na piątkach? czyli też się nie usłyszymy
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

yorek wrote: chmielu - nie przemawia do mnie ten argument, i tak samochód jest klatką Faradaya, nic ci w nim nie grozi przy uderzeniu pioruna (przy założeniu, że akurat czegoś metalowego nie dotkniesz) a dużo większe jest prawdopodobieństwo dostania mandatu niż oberwania piorunem ;)
No chyba sam w to nie wierzysz, to jakieś głupoty wyczytane w ksiunżkach.
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
BigBlack
Leniwiec Albinos

Post by BigBlack »

No temat na czasie. Sam sie ostatnio zaczalem zastanawiac nad zanabyciem czegos do fury. Mysle ze lepszym czasem do tego bedzie jesien, jak sie sezon wczasowiczow nasluchujacych na drodze skonczy i mam nadzieje ceny troszke spadna. Po zestawie zostalo mi jeszcze troche kabelka, zasilacz i stopka pod antene.
BigBlack aka MuRzYN
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

chmiel wrote: No chyba sam w to nie wierzysz, to jakieś głupoty wyczytane w ksiunżkach.
podobno niemcy mają laboratorium, w którym takie testy przeprowadzają, w TopGear był temat
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Edi
Moherator

Post by Edi »

Kiedyś czytałem. że na Polibudzie (Wydział Elektryczny) porobno badano wpływ uderzeń pioruna tyle, że na ... śmigłowiec (Huzar bodajże). Równie dobrze można do tego laboratorium autko wstawić. [/OT]
cookie monster
Post Reply