Czestochowa

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Chiste bez loga

Post by Chiste bez loga »

komarr wrote:wg mnie pierwszego dnia powinno się większą częśc dystansu przejechać, drugiego dnia będziesz czuł ręce i "dolną" część ciała...
To ja sie tera "powymandrzam jeden z drugiem", bo swieżo po wycieczce jestem.
Nie, ta taktyka nie jest dobra. Pierwszy dzien jest na rozgrzewkę i delikatne kręcenie. Jasne, ze ma sie niby najwięcej siły pierwszego dnia, żwir miło pod oponami chrzęści, ale to złudne jest. Znaczy się, dupa i nadgarstki będą bolały i tak drugiego dnia, ale lepiej kręci się po rozgrzewce niz po "zarżnięciu".
Chyba że ktos jest przed wyjazdem "rozjeżdzony", bo wtedy to i tak nie ma różnicy.

P.S.
O tym, ile przejedziecie pierwszego a ile drugiego dnia, zadecyduje i tak miejsce noclegu.
niemed

Post by niemed »

Bujałem się dwukrotnie do Częstochowy (z Falenicy).
Trasa jest komfortowa, na dwa dni. Najlepszym miejscem na nocleg jest Nowe Miasto na Pilicą (pole namiotowe nad rzeką).
Otwock-G.Kalwaria-Linin-Machcin-Wola Chynowska-Budziszyn-Franciszków-Jasieniec-Łychowska Wola-Daltrozów-Promna-Białobrzegi-Nowe Miasto (albo Wyśmierzyce- Przysucha też dobrze się jedzie dużo lasów)- Końskie - Przedbórz - Wielgomłyny (jechałem też przez radomosko ale nocą, tam b. dobra droga ale na noc)- Sinica- Żytno - itd.

Jechałem różnymi drogami i obojętnie jaką trasę sobie wytyczysz najgorsze ( w obie strony) jest pierwsze i ostatnie 30km)
Poza tym trasa jest przyjemna.
Powodzenia.
spider
Szaleniec z aparatem

Post by spider »

NIEMED Jak bedziesz dydponował czasem zapraszamy do wspólnej wyprawy!!
Personal best 200km
niemed

Post by niemed »

Jak już będziesz znał termin dak znać na forum, moze skorzystam z zaproszenia:-)
Post Reply