gacie OGR
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
troche nagle sie konczy ten plomyczek. co do czcionki to jezeli bylby robiony napis (bo srednio widze na niego miejsce ;) to bym ja zmienil, ten na koszulkach wyglada troche harcersko. no ale na pewno nie taka jak tu ktos zapodal. na dzien dzisiejszy jestem zwolennikiem raczej prostych tradycyjnych czcion. ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Udało mi się znaleźć. Post w sumie do wyrzutu, a rysunki i projekty to można ewentualnie na eFTePa wrzucać do jakiegoś katalogu, potem łatwo będzie znaleźć.leoheart wrote:gdzie moge znaleźć jakiś gif z płomieniami i logiem grupy?Jacq wrote: To jest fragment plomieni z naszej koszulki.
Pozdrawiam
- Attachments
-
- koszulka.jpg (70.02 KiB) Viewed 6149 times
-
- logo.jpg (10.35 KiB) Viewed 6148 times
oki dzieki
juz zrobiłem sobie zdjęcia
proponuje żeby wyglądało to mniej więcej tak:
-całą lewą i prawą część tego szablonu powinny wypełniać płomienie,(nie potrafie tego narysować ale BIG B pewnie będzie wiedział jak)
w rzeczywistości ten pas ułozy sie na nodze (tak sądzę po spodenkach Kelly's) nieco skosem co niezły efekt i przedłuży płomienie z koszulki
-środkowa częśc powinna byc czarna lub z białym napisem OGR (będzie śmiesznie,inne napisy byłyby wciskane na siłe) taką czcionka jak nicki,pogrubioną
-na dole lewej nogawki logo może na tle czarnego kólka żeby odrózniało sie od płomieni
z innych napisów w ogóle bym zrezygnował,adres portalu wzdłuz nogawki stanowiłby jedynie powtórzenie napisu z koszulki,otwocka grupa rowerowa jest napisane jak byk na plecach
byłoby zbyt wiele liter i mało czytelnie a więc reszta elementów czarna

proponuje żeby wyglądało to mniej więcej tak:
-całą lewą i prawą część tego szablonu powinny wypełniać płomienie,(nie potrafie tego narysować ale BIG B pewnie będzie wiedział jak)
w rzeczywistości ten pas ułozy sie na nodze (tak sądzę po spodenkach Kelly's) nieco skosem co niezły efekt i przedłuży płomienie z koszulki
-środkowa częśc powinna byc czarna lub z białym napisem OGR (będzie śmiesznie,inne napisy byłyby wciskane na siłe) taką czcionka jak nicki,pogrubioną
-na dole lewej nogawki logo może na tle czarnego kólka żeby odrózniało sie od płomieni
z innych napisów w ogóle bym zrezygnował,adres portalu wzdłuz nogawki stanowiłby jedynie powtórzenie napisu z koszulki,otwocka grupa rowerowa jest napisane jak byk na plecach
byłoby zbyt wiele liter i mało czytelnie a więc reszta elementów czarna
- Attachments
-
- wyobraźcie sobie płomienie zamiast napisów Kelly's i logo zamiast logo Kelly's ;)
- bez tytułu3.jpg (127.25 KiB) Viewed 6134 times
-
- sorry ale nie jestem mocny w rysunkach
- podstawa3.jpg (79.16 KiB) Viewed 6134 times
pomysl ok, przy zalozeniu, ze caly czas razem z gaciami bedzie sie jezdzic z koszulka, jezeli nie masz koszulki, samo OGR niewiele wniesie. IMHO powinien byc caly rozwiniety skrot.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
- Jacq
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Niby masz racje..behem0th wrote:pomysl ok, przy zalozeniu, ze caly czas razem z gaciami bedzie sie jezdzic z koszulka, jezeli nie masz koszulki, samo OGR niewiele wniesie. IMHO powinien byc caly rozwiniety skrot.
Z drugiej jednak strony jak sie da całość to może być nieczytelne.
No chyba ze ktos zaproponuje jakies ciekawe rozmieszczenie,
bo ja narazie niebardzo to sobie wyobrażam...
Co do płomieni.. to wlasnie o cos takiego mi chodzilo, wiec co do tego
sie zgadzamy.. dobrze, bo jest już mocny punkt zaczepienia.
Nad tym logiem jeszcze pomyślę.. Może by tak dać je na jednej nogawce
z przodu a na drugiej z tyłu.. sam nie wiem..
Pozdrawiam
zastanawiałem sie nad tym,niestety barwy sa dośc wymagające i żeby zachować jakąś estetykę trzeba jezdzić np w jednolitych czarnych gaciach do naszej koszulki albo w jednolitej koszulce czarnej,czerwonej lub żółtej do proponowanych gaci (chociaż np. Spider sie nie przejmuje i jezdzi w pomarańczowychbehem0th wrote:pomysl ok, przy zalozeniu, ze caly czas razem z gaciami bedzie sie jezdzic z koszulka, jezeli nie masz koszulki, samo OGR niewiele wniesie. IMHO powinien byc caly rozwiniety skrot.

co do napisu to na nogawkach bym go nie umieszczał,będzie za gęsto
natomiast na środkowym elemencie mozna walnąc "otwock.org.pl" albo Otwocka Grupa Rowerowa,tyle że koszulka będzie go częciowo zasłaniała,zabierze za duzo miejsca no i stracimy zabawny efekt

ps.poczekajmy az BIg B sie zmobilizuje i zrobi projekt,może łatwiej będzie wtedy ocenic
Układ wzoru na spodenkach należy rozpatrywać łącznie ze wzorem na koszulce. Wydaje mi się, źe należałoby odwrócić kolory tzn czerwony powinien być od przodu spodenek a nie tak jak na projekcie Leo - z tyłu. wzór płomieni powinien być zdziebko mniejszy. Na czerwonym tle można umieścić pełna nazwe grupy - zamiast symbolu rowerzysty, w układzie pionowym - tak jak napis kelly's. Jeśli powiecie gdzie i jak ściągnąć wykrój to mogę moją myśl przelać rysunkowo.
Z tyłu można wtedu umieścić logo z adresem internetowym portalu.
Z tyłu można wtedu umieścić logo z adresem internetowym portalu.
Dostalem wlasnie od behema. Dzis siedze w robocie do 18 wiec nie wiem czy jeszcze bedzie mi sie chcialo cos bawic wieczorem ale sie postaram cos porzezbic.
Edit:
Moim zdaniem pakowanie logo na nogawce troche nie pasuje. Za malo miejsca. Wstepnie wyglada to tak.
Edit:
Moim zdaniem pakowanie logo na nogawce troche nie pasuje. Za malo miejsca. Wstepnie wyglada to tak.
- Attachments
-
- gacie.jpg (23.52 KiB) Viewed 5964 times
BigBlack aka MuRzYN