Oj tam.. No bez kitu! na dzien przed tym calym szczytem wtedy, nad pl. Bankowym tyle tego tałatajstwa latalo, ze az normalnie strach! Denerwowalam sie, ze mnie namierzą, jak zmykam z zajec
a mnie to wkurwia mocno cała ta szopka, ze wschodniego do centrum jechałem przez most gdański bo całe miasto pajace zamkneły, na wołoskiej gliniarze po obu stronach ulicy stały co 50metrów. zorganizowanie tego kosztowało ponoć 5mln, ciekawe ile głodnych dzieci można by za to wykarmić...no ale na biedne dzieci to pieniędzy nie ma. pierdzielonej kaczce korki nie przeszkadzają, doleci sobie...żenada
oj Rychu, gdize Ty byłeś jak mieliśmy wątek o demokracji
a co do mojej wypowiedzi to nie traktowała ona o kościele tylko o nowych władzach (to dla tych, którzy czytają bez zrozumienia) bo to miasto i państwo te 5 baniek wyłożyło
nie chce mi sie z wami intelektualistami dyskutowac, bo dobry w wojnie na slowa nie jestem, ale swoje wiem, wypracowalem przez lat kilka, komus moze sie to nie podobac, i ma prawo do tego, tak samo jak ja do swoich pogladow.
chmielu - a nie uważasz, że ulice można by zamykać na 15minut przed przejazdem a nie 3 godziny? co im te 3 godziny dały? poza korkami oczywiście. uwierz, że ten cały wierzący naród dziś w tramwajach nie mówił "o jak wspaniale, że papież nas odwiedził" tylko "ku$&W$^ którędy to teraz będzie jechać"
Noooo niby tak. Ale na ten przykład jakby mieli zamykać ulice na 15 min. przed przejazdem to mogłoby tak byc, że jakis terristo zostawi samochod wyladowany trotylem na trasie i co wtedy ? W ciągu 15 minut nowej trasy nie zabezpieczą a i zostawionego samochodu nie uprzątną.
Pewnie są procedury regulujące zabezpieczanie imprez dla VIPów i się ich przestrzega, co niestety tanie nie jest. Z drugiej strony to nie nasza wina, że sie papieżowi zachciało jechac do polandu.
A, że naród mamy zakłamany to inna sprawa. Też mję sie to nie podoba.
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
jakoś przed innymi vipami zamykają godzinkę wcześniej i też jest git. jak ktoś będzie chciał wyslać papę do stwórcy to zrobi to nawet jak kaczka będzie stały patrol powietrzny urządzać a nie sądzę żeby ktoś chciał taki numer odstawić w pipidówie zwanej polską