Czy ktoś może mi wytłumaczyć, gdzie znajduje się Łysa.
Przeprowadziłem się do Otwocka niedawno, związku z tym nie informuje się zbytnio. Proszę o pomoc
Łysa
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
jedziesz prosto ulica Andriollego,mijasz po lewej stronie cmentarz,przecinasz na wprost skrzyzowanie za nim i cały czas prosto dojeżdżasz do Anielina,przed pierwszymi zabudowaniami po lewej stronie skręcasz w lewo w ulicę Hrabiego i prosto az po prawej zobaczysz dośc duża przecinke w lesie prowadzącą w góre na Łysą,nie spodziewaj sie zbyt wiele ale ta górka ma dla wszyskich wartośc głownie sentymentalną,kiedys gdy stała na niej wieża triangulacyjna wydawała mi sie taka wielka i tajemnicza 

Chiste nie jest ze Śródborowa, tylko z Czapelaka.leoheart wrote:na końcu lekko w prawo i jestes na ulicy Hrabiego tutaj w lewo z 200m i juz ŁysaChiste wrote:Na łysa najprosciej jedzie się ul. Poniatowskiego do końca.
to niezły wariantchyba ulubiony przez Chiste ale on jest ze Śródborowa,ja jeżdżę od parku
A Sródborów bardzo mi się podoba, do tam mozna dotknąć kawałka przedwojennego Otwocka.
Wariant z poniatowskiego podałem, bo jest najlepszy i najprostszy na dojazd z centrum. Sam rzeczywiście najchętniej jeżdże na Łysa przez Śródborow i Soplicowo, ale Bernardyńską, nie Poniatowskiego.
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.