Naprawie ELEKTRONIKE
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
to chyba jestem najmniej poszkodowany: szukalem kiedys tylko po ciemku wlacznika swiatla w miejscu gdzie go juz nie bylo... sterczaly przewody. ;)
aaa i pamietam, ze jak bylem maly to byly takie gry, gdzie znajdowala sie plansza z pytaniami, dwa kabelki do wtykania w otworki. dobra odpowiedz sygnalizowana byla poprzez zaswiecenie zarowki.
no, ale ze te kabelki byly zakonczone wtykami bananowymi idealnie pasujacymi do gniazdka... ;)
nie ma to jak widok rozpizdzianych baterii r14 po calym pokoju. ;)
aaa i pamietam, ze jak bylem maly to byly takie gry, gdzie znajdowala sie plansza z pytaniami, dwa kabelki do wtykania w otworki. dobra odpowiedz sygnalizowana byla poprzez zaswiecenie zarowki.
no, ale ze te kabelki byly zakonczone wtykami bananowymi idealnie pasujacymi do gniazdka... ;)
nie ma to jak widok rozpizdzianych baterii r14 po calym pokoju. ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
- Creeping Death
- NApierdalator
Ok. Tylko. Wiesz gdzie mieszkam??? Czy jakoś inaczej się umówimy??
Napisz. albo umawiamy sie na priv. Pozdrawiam
P.S:"Patiomkin" Jeździsz może czasem na volumen?? Bo robię własnie TV i probably będę musiał kupić trafo... Ale jeszcze musze do końca pomierzyć przetwornicę, bo coś mi tu chyab jednak nie gra. :/
Napisz. albo umawiamy sie na priv. Pozdrawiam
P.S:"Patiomkin" Jeździsz może czasem na volumen?? Bo robię własnie TV i probably będę musiał kupić trafo... Ale jeszcze musze do końca pomierzyć przetwornicę, bo coś mi tu chyab jednak nie gra. :/
POWERADE- Jebne czy wstane??
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Owszem. Jednak nie jest to raczej temat na to forum. Pisz na priv pomogę jak tylko będę potrafił. Też dużo naprawiam sprzętu i mam spooooro gratów. Naprawiam wsio zaczynając od "mikserów" po programowanie zabitych przy "flashowaniu biosa" płyt głównych.
Kryptorurek robaczny tramplowany poprzecznie...
- Creeping Death
- NApierdalator
- Creeping Death
- NApierdalator
A strasznie nie nawidze jak mnie prąd kopie!!!! Parę razy mi się dażyło. A najgorsze było 360V AC prosto z transformatora
!!! bleeeee. nie nawidzę tego!!! Dlatego mam duże probemy z uruchamianiem naprawianych rzeczy. A telewizory to wogóle mnie przerażają. Najpierw 100 razy sprawdze - potem robię.. 

POWERADE- Jebne czy wstane??
oo coś mi się jeszcze przypomniało. kiedyś składałem swój wzmacniacz, wszystko było już złożone, wrzucone w obudowę i coś jeszcze podlutowałem, włączyłem zasilanie i...cisza nie gra ale słysze jakiś pisk no to nasłuchuję skąd to wychodzi że z obudowy gdiześ, wsadziłem głowe do środka i w tym momencie scalak od końcówki mocy postanowił eksplodować, odłamki przeleciały mi przed oczami 

yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
zgasl, no i coś przeskakuje cd-rom to już chyba szmelc nota bene kupiony za smieszne pieniądze na Allegro ale poki co działapatiomkin wrote:1) Leo - wyświetlacz jest pęknięty, czy tylko zgasł?
a propos kineskopu to w moim telewizorze Philips od jakiegoś czasu mam czerwono niebieski obraz chyba brakuje zielonego koloru,czasem wskakuje
w innym identycznym modelu była taka ustarka i ponoc zawiodło"zimne lutowanie" cokolwiek to znaczy,to opinia z serwisu,było podejrzenie walniecia działa kineskopu ale sie nie potwierdziła i tamten działa
czy ktos może zajrzec do tego telewizora i przy okzaji wieży?
creeping deatH?potiomkin?
- Creeping Death
- NApierdalator
Leo, "PAtiomkin
".
1) Zielony wskakuje co jakiś czas, najczęście jak dłużej pogra? Dwie możliwości - Potencjometr na pk lub zimne luty na pk. Ameryki nie odkryłem... Mogę zajrzeć do tego Philipa jeżeli Creeping Death boi się HV.
2) CD przeskakuje - albo zdycha laser albo soczewka jest zasyfiona...
Tak gwoli ścisłości na tej fajce na kineskopie jest w zależności od wielkości kinola, od 18.000V do 30.000V... Sam kineskop, nawet gdy wyłączymy zasilanie, jest naładowany jak kondensator. Doświadczyłem tego kiedyś gdy odbierałem kineskop z regeneracji... Otwór pod fajkę miałem na wysokości brzucha... Złożyłem się jak scyzoryk...

1) Zielony wskakuje co jakiś czas, najczęście jak dłużej pogra? Dwie możliwości - Potencjometr na pk lub zimne luty na pk. Ameryki nie odkryłem... Mogę zajrzeć do tego Philipa jeżeli Creeping Death boi się HV.
Tak gwoli ścisłości na tej fajce na kineskopie jest w zależności od wielkości kinola, od 18.000V do 30.000V... Sam kineskop, nawet gdy wyłączymy zasilanie, jest naładowany jak kondensator. Doświadczyłem tego kiedyś gdy odbierałem kineskop z regeneracji... Otwór pod fajkę miałem na wysokości brzucha... Złożyłem się jak scyzoryk...
Kryptorurek robaczny tramplowany poprzecznie...
sorry Patiomkinpatiomkin wrote:Leo, "PAtiomkin".

ok odezwe sie w przyszłym tygodniu