Naprawie ELEKTRONIKE
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
- Creeping Death
- NApierdalator
Naprawie ELEKTRONIKE
Jeżeli ktoś ma do naprawy jakiś sprzęt elektroniczny do naprawy (typu zasilacz ATX, zasilacz stabilizowany, radia, telewizory) to oferuję "TANI SERWIS". Wszystkie problemy proszę zgłaszać w tym temacie lub na priva, bądz mailowo: cezarysz@o2.pl
Pozdrawiam
Pozdrawiam
POWERADE- Jebne czy wstane??
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Re: Naprawię ELEKTRONIKĘ
Jeżeli ktoś ma do naprawy jakiś sprzęt elektroniczny do naprawy (typu zasilacz ATX, zasilacz stabilizowany, radia, telewizory) to oferuję "TANI SERWIS".
a ten cudzysłow to taki jak "LAJTOWA" przejażdżka??
a ten cudzysłow to taki jak "LAJTOWA" przejażdżka??

- Creeping Death
- NApierdalator
a trzeba cos robic ?
jest stabilizowany, a czy wyciagnie 20A zalezy od tego co tam w srodku producent zarzucil. moj stary 300W daje 13A na +12 V.
ewentualnie mozesz probowac go przeciazyc dajac jakies super wydajne chlodzenie. inaczej przebudowac raczej sie nie da.
jest stabilizowany, a czy wyciagnie 20A zalezy od tego co tam w srodku producent zarzucil. moj stary 300W daje 13A na +12 V.
ewentualnie mozesz probowac go przeciazyc dajac jakies super wydajne chlodzenie. inaczej przebudowac raczej sie nie da.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
- Creeping Death
- NApierdalator
A do czego ci to???
To raczej nie wykonalne. Dlaczego? wiadomo że zasilacze komputerowe mają kilka napięć wyjściowych (12V, 5V, 3,3V) załóżmy że weźmiemy takie 12V - z niego nie wyciągniesz 20A
!!!! max pewnie ok 10A (tak mi sie wydaje). 20A na 15V daje 300W mocy!!!! (trochę zabija). Powiem Ci że stare AT tego nie zrobi napewno! A poza tym ty chyba chcesz zwykły zasilacz stołoprądowy? A te są oczywiście impulsowe 
P.S: te ok 300W zabiło by szybciej ten zasilacz niż myślisz
nawet jakbyś to chłodził wiadrem wody 
To raczej nie wykonalne. Dlaczego? wiadomo że zasilacze komputerowe mają kilka napięć wyjściowych (12V, 5V, 3,3V) załóżmy że weźmiemy takie 12V - z niego nie wyciągniesz 20A

P.S: te ok 300W zabiło by szybciej ten zasilacz niż myślisz

pewnie radyjko chce podlaczyc. ;)
kwestia tego ile ten zasilacz pociagnalby z pelna moca to inna sprawa. one same z siebie sie pala jak maja zly dzien... ;)
kwestia tego ile ten zasilacz pociagnalby z pelna moca to inna sprawa. one same z siebie sie pala jak maja zly dzien... ;)
jak chcesz to mam na strychu ze 3szt. sprzętu audio - w każdym coś nie działa, kiedyś wziąłem to od kumpla i tak leży. naprawisz, podszkolisz się a potem sprzedasz na allegro jako super HIFI
chętnie się tego szajsu pozbędę.
ps. wyedytowałem polskie literki w temacie

ps. wyedytowałem polskie literki w temacie
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
- Creeping Death
- NApierdalator
Może i chętnie bym od ciebie wziął ten sprzęt. Tylko mój pokój wygląda jak pobojowisko (20 ATX'ów za zasłonką i pełno sprzetu na podłodze) a jak nie nawącham sie kalafoni raz dziennie to mam zły humor 
A co to dokładnie za sprzęt??
P.S: AT tak się nie smażyły ale ATX'y palą się jakby myślały że to pochodnie.
Co do tych 20A jeszcze to tam są diody Schotkyego (10 lub 20 amperowe w zależności od modelu) więc to nie pociągnie. A to właśnie one wraz z Mosfetami najczęściej się palą.

A co to dokładnie za sprzęt??

P.S: AT tak się nie smażyły ale ATX'y palą się jakby myślały że to pochodnie.
Co do tych 20A jeszcze to tam są diody Schotkyego (10 lub 20 amperowe w zależności od modelu) więc to nie pociągnie. A to właśnie one wraz z Mosfetami najczęściej się palą.
- Arkadyj
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
A daloby naprawic karte graficzna??
Juz mowie o co chodzi. Karta ma wyjscie na zasilanie 12v z zasilacza. I ostatnio przestala dzialac, nagle, tak sama z siebie. Podejzewam ze moze byc cos nie tak wlasnie z tym zasilaniem. Tylko jedna uwaga, podlaczylem ja do innego komputera w ktorym byl zasilacz 300W w celu przetestowania i niestety poszla iskra, cos jeblo i tyle z niego (zasilacza) zostalo. Chiftec 360W i Tracer 500W cale szczescie wytrzymaly ta probe. Wiec ewentulanie wszystko robisz na swoja odpowiedzialnosc 

- Creeping Death
- NApierdalator
ELEKTRYKChiste wrote:Poczta elektryczna mi nie działa.
Kto to naprawi?
Co do tej grafy... Napewno będzie cieżko i jak mówisz że jeszcze zasilacze od niej padają
Co do tego zasilania radiostacji itd. Schemat przerobienia-jak powiedział behe to tam nie bardzo jest co przerabiać ale jak znajdziesz ten schemat to koniecznie prześlij na priv. z chęcią obejrzę i jeżeli to możliwe to wykonam (też z chęcią)
nie sondzem by dwa przypadkowe zasilacze impulsowe wspolpracowaly rownolegle, ktos zreszta temat przerabial na pl.mis.elektronika nie wiem czy sprawdzili praktycznie. jak by cos to ja chetnie popatrze, moze byc widowiskowe... ;)
- Creeping Death
- NApierdalator
hehe bardzo ciekawe. Szczególnie z tym piekarnikiem. No i widzisz Spider. masz rozwiązanie. zasilacz do radiostacji ala Kurczak z piekarnika
.
P.S: czy ten Twój schemat którego nie możesz znaleść nie był przypadkiem opatrzony nalepką McDonald??

P.S: czy ten Twój schemat którego nie możesz znaleść nie był przypadkiem opatrzony nalepką McDonald??