widział ktoś gdzieś ?
proszę o linki lub adresy sklepów.
dzięki
ocieplacze na kolana
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
ocieplacze na kolana
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Re: ocieplacze na kolana
Ja kupiłem z 1.5 roku temu w Go-Sporcie. Neoprenowe Ruccanora. Niestety były dość drogie - ok 70zł / sztukę.popeye wrote:widział ktoś gdzieś ?
proszę o linki lub adresy sklepów.
dzięki
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
Jak jesteśmy przy ocieplaczach... Chciałbym kupić długie spodnie na jesienne chłody. W sprzedaży oferowane są generalnie dwa typy: z materiału ocieplajacego typu superroubaix albo z membranami typu a-tex lub windstoper. Superroubaix to laicra z czymś co wygląda jak cienki polar. Zaletą spodni zrobionych z tego jest cena. Ale czy będą wystarczająco ciepłe na poranne chłody ?
czy ktos jeździ w takich spodniach lub wykonanych z a-texu i ma wyrobione zdanie ?
czy ktos jeździ w takich spodniach lub wykonanych z a-texu i ma wyrobione zdanie ?
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
To są dwie różne rzeczy. Te bez membrany to spodnie wiosenno/jesienne - czyli na teraz kiedy jest dość ciepło, ale wieje. Tzn. koło 10 - 15 stopni. Takie spodnie są zdecydowanie wystarczające na teraz !Mobger wrote:Jak jesteśmy przy ocieplaczach... Chciałbym kupić długie spodnie na jesienne chłody. W sprzedaży oferowane są generalnie dwa typy: z materiału ocieplajacego typu superroubaix albo z membranami typu a-tex lub windstoper. Superroubaix to laicra z czymś co wygląda jak cienki polar. Zaletą spodni zrobionych z tego jest cena. Ale czy będą wystarczająco ciepłe na poranne chłody ?
Przy niższych temperaturach, a w szczególności przy zimnym wietrze membrana jest niezbędna. Ja całą zimę jeżdze w spodniach Biemme z A-texem. Przy rzeczywiście mroźnych dniach zakładam wspomniane wcześniej ocieplacze na kolana. Przy jesiennych temperaturach w takich spodniach się ugotujesz.
Choć z drugiej strony większość moich kolegów przejeżdza zimę po prostu w dodatkowej parze "rajstop" pod jesiennymi spodniami.
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876