środek tygodnia...matildae wrote: A poza tym mam przyjemnośc nieoficjalnie poinformować, że nasz przejazd planowany tegoż dnia, czyli 22 września o godz. 16 zyskał akceptację Prezydenta (...)

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Kur..de Ludzie sorry... ja generalnie staram się zachować neutralność w swojej sytuacji, i udaje mi się to dzięki osobistemu zaangażowaniu w tę sprawę, ale juz niektórych komentarzy nie mogę puścić mimo uszu. Z takim nastawieniem jak powyższe, reprezentowanym przez kogoś, kto jak przypuszczam, nie zjadł jeszcze zębów na walce z naszą polską rzeczywistością - wybacz Ronar, daleko nie zajedziemy. Nie wiem, czy do wszystkich dotarła idea Kolalicji, to ma być inicjatywa na rzecz walki o poprawę warunków komunikacji rowerowej w mieście, a nie na rzecz walki z WŁADZĄ . Ronar - kogo rozumiesz przez Tą władzę? Władze Miasta to Prezydent i Rada Miasta. Dla ścisłości - z tego co mi wiadomo, Rada pracuje w Komisjach przeważnie po 16, a prezydent i wiceprezydenci pracują w czasie nienormowanym, również poza godzinami pracy Urzędu. Do 16 pracuje Urzad Miasta i wszystkie inne instytucje, które zapraszamy na zebranie. Tego nie zmienimy i albo przyjmujemy to jak jest - Centrum Edukacji Ekologicznej spotyka się w godzinach pracy Urzędu i korzystamy z tej możliwości spotkania sie w takim, dość szerokim i znaczącym dla sprawy gronie, albo robimy syf wokół tego juz na wstępie zniechęcając wszystkich do jakiejkolwiek współpracy. Wybory i nasze głosy to jest coś, co akurat my możemy starać sie wykorzystać, ale w Twojej wypowiedzi Ronar zabrzmiało to tak, jakby to Radni wyszli z inicjatywą spotkania, co nie jest prawdą i nie odbierajmy Koalicji tej zasługi. A co Pan Prezydent by powiedział, nie wiem, ale mam nadzieję, że na tym przejeździe i na żadniej następnej Masie już nic takiego się nie zdarzy. A z tym jadem to się może powstrzymajmy dopóki sie nie okaże, że naprawdę próba zrobienia czegoś w interesującej nas sprawie w ramach Koalicji zawiedzie, bo na razie to jako Koalicja jeszcze nic nie zrobiliśmy, jesteśmy na starcie. Pozdrawiam Ronar, i nie mieszaj pojęć.Ronar wrote:Co fakt to fakt 16 to wczesna godzinka, ale nasza władza pracuje pewnie tylko do tej godziny, a potem mają wszystkich głęboko w ..... . A tak pozatym to się zbliżają wybory i pewnie liczą na nasze głosy. Jestem BARDZO ciekawy postawy WŁADZY wobec natrętnych kierowców (np. takich wstrętnych pań z terenówek) Ciekawe co Pan Prezydent by zrobił w tym wypadku jak by mu ktoś po rowerku przejechał???