8-9.10.2005 Soyada czyli 2 Otwocki PreHarp
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
8-9.10.2005 Soyada czyli 2 Otwocki PreHarp
czas leci nieublagany, wiec trzeba sie zbierac pomalutku:) wiekszosc punktow juz zrobilem, bedzie ich okolo 15 + jakis bonusowy dla zorientowanych w terenie:) traski raczej podobne jak na behemiadzie, czyli troche ashaltu i troche piasku (miejmy nadzieje, ze troche popada i sie polepszy), choc w wielu przypadkach do punktu dotrzec bedzie mozna do wyboru, jednym z powyzszych wariantow:) takze na jakims trekingu spokojnie mozna startnac.
po rajdzie planowana wege impreza:)) na szczegoly nie liczcie:P to bedzie niespodziewanka:)
-start 08/10/05, godzina 10.00;
-limit czasu: 6.30 min, po przekroczeniu czasu każda min = -1 punkt;
-meta i start: Glinianka, przy szkole podstawowej;
-teoretyczna długość trasy: 100 km;
-preferowane zespoły 2 osobowe (lub więcej w drodze wyjątku), bądż jazda w pojedynkę;
-kolejność zwiedzania punktów dowolna, każdy jedzie jak chce!;
-około 15 punktów kontrolnych. punkty o wagach 1,2,3,4,5;
-punkty bez obsługi, znakowane pomarańczową farbą lub bez znakowania (charakterystyczne obiekty);
-organizator w ramach wpisowego gwarantuje dostarczenie mapy;
-mapa 1:50k czarno biała, sztabówka, arkusze: OKUNIEW N-34-139-B i OTWOCK N-34-139-D
-poza zaznaczonym punktem na mapie, dokładny opis;
-zakaz używania GPSów!!! ewentualnie w plecaku dla celów archiwizacyjnych;
-jazda w kasku nie jest obowiązkiem;
-zawody odbywają się w normalnym ruchu ulicznym, także każdy uczestnik jest zobowiązany do przestrzegania przepisów ruchu drogowego!;
-osoby nieletnie proszone są o zgodę na start podpisaną przez rodziców!;
-organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne nieszczęśliwe wypadki na trasie!;
-należy zabrać ze sobą ołówek, lub inne urządzenie piszące;
-wjazd 5 zl;
-wartość nagrody zależna od liczby uczestników;
-wege ognicho po ukończeniu trasy. wjazd 3 zeta, bądz własne zaopatrzenie;
zgloszenie uczestnictwa do 06.10.2005:
505 283 454 (tel, sms) ### mikemechanik@gazeta.pl ### forum otwock.org.pl ###
po rajdzie planowana wege impreza:)) na szczegoly nie liczcie:P to bedzie niespodziewanka:)
-start 08/10/05, godzina 10.00;
-limit czasu: 6.30 min, po przekroczeniu czasu każda min = -1 punkt;
-meta i start: Glinianka, przy szkole podstawowej;
-teoretyczna długość trasy: 100 km;
-preferowane zespoły 2 osobowe (lub więcej w drodze wyjątku), bądż jazda w pojedynkę;
-kolejność zwiedzania punktów dowolna, każdy jedzie jak chce!;
-około 15 punktów kontrolnych. punkty o wagach 1,2,3,4,5;
-punkty bez obsługi, znakowane pomarańczową farbą lub bez znakowania (charakterystyczne obiekty);
-organizator w ramach wpisowego gwarantuje dostarczenie mapy;
-mapa 1:50k czarno biała, sztabówka, arkusze: OKUNIEW N-34-139-B i OTWOCK N-34-139-D
-poza zaznaczonym punktem na mapie, dokładny opis;
-zakaz używania GPSów!!! ewentualnie w plecaku dla celów archiwizacyjnych;
-jazda w kasku nie jest obowiązkiem;
-zawody odbywają się w normalnym ruchu ulicznym, także każdy uczestnik jest zobowiązany do przestrzegania przepisów ruchu drogowego!;
-osoby nieletnie proszone są o zgodę na start podpisaną przez rodziców!;
-organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne nieszczęśliwe wypadki na trasie!;
-należy zabrać ze sobą ołówek, lub inne urządzenie piszące;
-wjazd 5 zl;
-wartość nagrody zależna od liczby uczestników;
-wege ognicho po ukończeniu trasy. wjazd 3 zeta, bądz własne zaopatrzenie;
zgloszenie uczestnictwa do 06.10.2005:
505 283 454 (tel, sms) ### mikemechanik@gazeta.pl ### forum otwock.org.pl ###
Ja oczywiscie glosowalem na sobote....
Dla tego zeby w niedziele byl czas na odpoczynek po imprezie wegetarianskiej
P.S
A powaznie:
Imprezka moze sie przeciagnac...co by mnie wykluczylo z uczestnictwa
Dla tego zeby w niedziele byl czas na odpoczynek po imprezie wegetarianskiej
P.S
A powaznie:
Imprezka moze sie przeciagnac...co by mnie wykluczylo z uczestnictwa
Last edited by spider on 13 Sep 2005 13:57, edited 1 time in total.
Personal best 200km
Jakie punkty z ludziami? Jakie pomóc? Hę? przecież Ty startujesz koleżanko Strz., ze mną ramię w ramię, do października to Ci albo przejdą albo odpadną te oskrzela i nie bedziesz już miala żadnej wymowki !strz. wrote: a tak serio, to jak jakies pkty z ludziami beda potrzebne, to poki co chyba nie widze problemy, zeby pomoc jakos.
"Te oveczky ne bekają."
No ramie w ramie, to predzej, bo solo to nie mam najmniejszej ochoty - ale nic nie obiecuje! Zeby potem nie bylo.
W ogole jestm jakas "na nie" dzis - mimo, ze pare rzczy mi sie udalo zalatwic. Jestem w stanie - wrcucic pod koc, podac herbatke i poglaskac po glowce - ale uwazac, bo moge użreć
W ogole jestm jakas "na nie" dzis - mimo, ze pare rzczy mi sie udalo zalatwic. Jestem w stanie - wrcucic pod koc, podac herbatke i poglaskac po glowce - ale uwazac, bo moge użreć
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
przypominam ze w oryginalnym Harpie jest prowadzona klasyfikacja indywidualna choc dozowolona jest jazda teamami.
Behemiada była zapoznaniem z tego rodzaju zawodami dlatego przyjelismy założenie jazdy dwójkami, tym razem proponuje aby zostawić to decyzji każdego z zawodników czy czuje sie dostatecznie silny zeby jechac sam.
osobiscie,jako jeżdziec bez głowy chętnie podłączyłbym sie do jakiegoś madrego nawigatora-pozdro Popeye zeby nie "zaginąć w akcji" ale raczej wystartuje indywidualnie żeby sprawdzic czy nie powinienem przypadkiem poprzestać jedynie na kibicowaniu innym co na razie wychodzi mi najlepiej
Behemiada była zapoznaniem z tego rodzaju zawodami dlatego przyjelismy założenie jazdy dwójkami, tym razem proponuje aby zostawić to decyzji każdego z zawodników czy czuje sie dostatecznie silny zeby jechac sam.
osobiscie,jako jeżdziec bez głowy chętnie podłączyłbym sie do jakiegoś madrego nawigatora-pozdro Popeye zeby nie "zaginąć w akcji" ale raczej wystartuje indywidualnie żeby sprawdzic czy nie powinienem przypadkiem poprzestać jedynie na kibicowaniu innym co na razie wychodzi mi najlepiej