Udany dzionek
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Udany dzionek
No normalnie rzadko się chwalę traskami, ale dzisiaj chcę. Walnąłem traskę z Otwocka do Pilawy przez Pogorzel, Dąbrówkę, Celestynów, Karpiska, Zabieżki, Augustówkę. Ale nie dystans jest najważniejszy (wszystkiego razem 85 km, więc nie jakoś imponująco), ale to że obfociłem wszystkie stacje, nawet te nieczynne (stara Kołbiel) i wszystkie pociągi, które w tym czasie jeździły. Do tego parę fajnych dróżek wyczaiłem. No po prostu jestem happy po całości
PS. A wracając spotkałem Spidera, Yorka, Ediego, Popeye`a i przelotem Czarka, nawet mnie zachęcali do rowerowanka (bo oni to nie 80, a 120 już przejechali do tej pory )
PPS. Ludzie ciekawie czasem reagują na osobę stojącą na stacji i robiącą zdjęcia - aż się zdziwiłem.
PPPS. Ktoś by się pisał na "sfocenie" traski Pilawa - Stojadła k. Mińska tudzież Góra Kalwaria - Pilawa?
Dobra kończę, bom się rozpisał
PS. A wracając spotkałem Spidera, Yorka, Ediego, Popeye`a i przelotem Czarka, nawet mnie zachęcali do rowerowanka (bo oni to nie 80, a 120 już przejechali do tej pory )
PPS. Ludzie ciekawie czasem reagują na osobę stojącą na stacji i robiącą zdjęcia - aż się zdziwiłem.
PPPS. Ktoś by się pisał na "sfocenie" traski Pilawa - Stojadła k. Mińska tudzież Góra Kalwaria - Pilawa?
Dobra kończę, bom się rozpisał
ciesz sie ze nie wzieli Cie za terroryste... ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Pstrykaj, pstrykaj. A za jakiś czas przeczytamy w lokalnej prasie o udanej akcji policji z zatrzymania znanego w środowisku otwockich bikersów osobnika ps."Spider". Mężczyzna został zatrzymany podczas fotografowania stacji benzynowych. W związku z oporem stawianym przez Spidera otwockiej grupie policjantów, użyto ciężkiego sprzętu bojowego ( także latającego ). Na szczęście udało sie skonfiskować aparat fotograficzny, którym podejrzany wykonywał - jak się później okazało - szpiegowskie zdjęcia. Spiderowi grozi ...dożywotni zakaz jazdy na rowerze.
Ta stacja jest jakaś przewrażliwiona, bo do nas też kiedyś przyszedł taki "miły"pan jak chcieliśmy sobie zrobić tam zdjęcie.
A co do focenia, to jakby mi się udało wygenerować troche czasu to moge potowarzyszyć. Zdjęcia to raczej kiepskie mi wychodzą a poza tym mam teraz do dyspozycji aparat "Smiena" lub Vilia"
A co do focenia, to jakby mi się udało wygenerować troche czasu to moge potowarzyszyć. Zdjęcia to raczej kiepskie mi wychodzą a poza tym mam teraz do dyspozycji aparat "Smiena" lub Vilia"
Odnośnie fotografowania różnych obiektów - ciekawa sprawa, ale nie ma co gdybać tylko trzeba pogrzebać, przecież to jest regulowane konkretnymi przepisami.. cokolwiek to oznacza w polskim ustawodawstwie, na początek np. taki artykuł: http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/brad ... =zakaz.htm
MISIE bardzo podoba pomysł wyprawy fotograficznej Proszę, ile tu fotoamatorów
MISIE bardzo podoba pomysł wyprawy fotograficznej Proszę, ile tu fotoamatorów
"Te oveczky ne bekają."
Matildae....wymysl trase podaj termin ....
Polecam uwadze.. http://www.gminalochow.pl/rower.html
Wydlubalem z tej calej masy...przepisow...brrr
Tutaj warto jeszcze raz przypomnieć, że teren prywatny to jest świętość i jeśli ktoś ogłosi sobie w swoim ogródku, czy na parkingu przed marketem zakaz fotografowania... to niestety nie możesz TAM wejść i robić zdjęć. Zupełnie inaczej sprawa wygląda, jeśli przejdziesz kilka kroków i staniesz na chodniku publicznym... tam możesz spokojnie się rozstawić i fotografować, co tylko jest zgodne z prawem...
...a zgodne z prawem jest fotografowanie wszelkich budynków:
Polecam uwadze.. http://www.gminalochow.pl/rower.html
Wydlubalem z tej calej masy...przepisow...brrr
Tutaj warto jeszcze raz przypomnieć, że teren prywatny to jest świętość i jeśli ktoś ogłosi sobie w swoim ogródku, czy na parkingu przed marketem zakaz fotografowania... to niestety nie możesz TAM wejść i robić zdjęć. Zupełnie inaczej sprawa wygląda, jeśli przejdziesz kilka kroków i staniesz na chodniku publicznym... tam możesz spokojnie się rozstawić i fotografować, co tylko jest zgodne z prawem...
...a zgodne z prawem jest fotografowanie wszelkich budynków:
Personal best 200km
To Was zaskoczę. Otóż w Pilawie spisali mnie panowie psowie za... jeżdżenie po peronach. Aparat miałem w dłoni, bo chciałem zdążyć pstryknąć fotkę przed odjazdem pociągu. Potem się szwędałem, robiłem, a oni nic. Tak jak gadaliśmy na plakatowaniu ostatnim - focenie stacji i ciopągów jest legalne (aczkolwiek od niedawna)