za to dzięki umowie z SKM można dojechać przyspieszonymi pociągami z jedną przesiadką w Iławie nad morze za 22,50 a jak ktoś ma zniżki to jeszcze taniej.
yorek wrote:
za to pkp zafundowało nam nowego ficzera ;) tzn. w kasach w otwocku nie można kupić biletów na dalekobieżny bo kasy tu teraz mamy KM a dalekobieżny to PR
o kurna, ale lipa.... To juz nie bedzie można se w Otwocku sprawic bileta do Zakopca ?! Kiepso, bo pewnie wyjdzie drożej. Kiedys praktycznie za przejaz z Otwocka do Wawy przy tak dalekiej podozy nic sie nie placilo...
Straszna lipa.....
Popeye za taką cenę moglibysmy skoczyc nad morze i troche sie pokręcić
moze jeszcze któryś z OGR-ow miałby ochote sie przywitac z Bałtykiem? jakos w czerwcu?
ano lipa, bo teraz kazdy odcinek ma oddzielny bilet, z oddzielna cena. baaaardzo na minus. jak powstanie jeszcze pare spolek pkp to zeby dojechac trza bedzie kupowac peczek biletow ;)
bo kazdy licza oddzielnie a nie jak kiedys od ilosci kilometrow... i nie za ta sama cene.
kiedys kupowales z otwocka do chujomuja na tym samym blankiecie placac za calkowita ilosc km.
teraz dostajesz z otwocka do w-wy i z wawy do chujomuja, a jak pospiech nie dojezdza bezposrednio do chujomuja to jeszcze jeden bilet... kazdy liczony oddzielnie.
eh... toż piszę, że się dogadali z SKM-ką i płacisz tylko za kilometry. chyba że jedziesz do chujomuja, którego SKM nie obsługuje. ale chiba pisałem o pomorzu gdańskim, a tam te pociągi dojeżdżają.
moze zacznijmy od tego by panie w kasie potrafily bilety wystawic. no i wystawialy tam gdzie chcialem, a nie tak jak calkiem niedawno zamiast do srodmiescia wystawila mi do stadionu (a ja sie dopiero zorientowalem w pociagu ;)
jak sa gluche to mogla przeciez strefowy wystawic... nie zrozumiem tej instytucji.
tu się zgadzam, sytuacja sprzed dwóch miesięcy: -poproszę do Powiśla. -Gdzie? -do Powiśla. -Proszę mówić wyraźniej! -Strefowy ze szkolną zniżką. Czekam, czekam, ona jakąś koleżankę woła... Spojrzałem na zegarek (pociąg za 2 minuty) a ona na mnie wrzasnęła: proszę wcześniej przychodzić jak się panu spieszy! teraz mamy ekrany takie o, że się dotyka i będzie wolniej, trzeba się przyzwyczaić. Wniosek: może zamiast na wdzianka lepiej byłoby wydać szmalec na np kursy doszkalające?
a ja dziś kupowałem do Gdańska...pośpiecha sensownego nie ma, są jakieś Tanie Linie Kolejowe - na bazie expresów. w sumie 28zeta za bilet ze zniżką to nie tragedia ale bałem się, że miejscówka kosztuje dychę a tu 6zeta....za 2miejsca aż się zdziwiłem.
btw. niech mi ktoś znajdzie w rozkładzie ten pociąg łączony KM i SKM z przesiadką w Iławie bo jak szukam to mi wychodzi przesiadka w Działdowie i Iławia ale może ja nie umiem