Jaka karta do kamerki x-snipe 300?
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Jaka karta do kamerki x-snipe 300?
Dostalem juz ponad rok temu kamerke decathlonowa na rower. W instrukcji jest napisane wyraznie ze obsluguje tylko karty sd do pojemnosci 2gb. Na wielu forach rowniez tez czytam ze kamera obsluguje karty do 2gb. Karty sd sa robione do 2gb ale sa dwaj producenci ktorzy robia karty sd o pojemnosci 4gb. Takie zakupilem i dzialaly. Zdziwilem sie jednak ostatnio bo wsadzilem karte sdhc o pojemnosci 8gb i karta zostala wykryta, ukazalo sie ile czasu mozna nagrac i rzeczywiscie nagranie sie udalo. Film zostal co prawda podzielony na czesci ( dwie czesci 3,8gb i jedna 800mb), ale przy karcie 4gb tez dzieli na czesci (dwie czesci po jakies 1,8 gb) Czy w takim razie kamera obsluguje jednak karty sdhc? Czy moze dzielac nagranie na czescie kamera ulatwia sobie zycie i jest w stanie obsluzyc w ten sposob pamieci o pojemnosci wiekszej niz 2gb? Kamera to decathlonowmy btwin x'snipe 300 czyli dobrze znany Oregon Action Cam ATC-2K tylko z napisami decathlonowymi. Czy skoro poszlo 8gb to czy pojdzie rowniez 32gb? Ma ktos moze taka karte i moglby pozyczyc zeby sprawdzic czy taka tez obsluzy. Jesli by poszla karta 32gb to by byla dla mnie rewelacja, zmiesciloby sie ladnych kilka godzin filmu, spokojnie moznaby jakis maraton nagrac. Moze ma ktos taka kamerke i moglby sprawdzic jak u niego dzialaja karty powyzej 2gb.
mam 16gb sghc moge udostepnic na test. nie wiem czy stawianie na jedna duza karte jest poprawne, szkoda calego materialu jak by sie sypnela..
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Ze stawianiem na kilka malych zamiast jednej duzej sie zgadzam i juz sam tego doswiadczylem i napewno w warunkach turystycznych tak bede robil, ale chcialbym miec mozliwosc nagrania np calego mojego przejazdu maratonu, a na wyscigiu jednak nie bede bawil sie w wymiane karty. Karte chetnie przetestuje jak zadna 32 sie nie zglosi, moze w sobote na morsowaniu? Jak cos to sie odezwe.
ok, jak by co daj znac, to wezme ze soba i podjade.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930