DYMNO 2009 9.05

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Post Reply
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

DYMNO 2009 9.05

Post by vigil »

no wlasnie, czy sa jacys chetni?okolica nowa, choc obawiam sie nieco powtorki z zeszlego roku - blood, sweat & tears- czyli bloto,piach i porazka. niemniej warto sprobowac - 50 pln do 28.04.

www.dymno.prv.pl
beh bez log

Post by beh bez log »

chyba sie wybiore, tylko cos drogo... kiedys bylo po taniosci, ale widac czasy sie zmieniaja..
vigil

Post by vigil »

termin niższego wpisowego dzis mija - potem 10 pln wiecej.jakby ktos sie decydowal sluze transportem do i z Łochowa. w cenie wpisowego pamiatkowa koszulka (aczkolwiek dotychczasowe byly takie se) i jakas micha?
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

ja :)
wplacilem sie, jako jedyny na tr70, w koncu zajme pierwsze miejsce. ;D
vigil

Post by vigil »

nie bojaj nie bojaj jest i na takich paragraf w regulaminie
W przypadku małej ilości zgłoszeń organizator zastrzega sobie prawo łączenia kategorii.
:wink:
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

Ja odpadam. Termin nie pasi. Tzn jakbym się trochę postarał i conieco poprzestawiał to by pasił, ale 20km kajakiem mnie odstraszyło.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
vigil

Post by vigil »

no i podymalim. przez kilka godzin jechalismy razem. potem podpialem sie do arka i wikiego potem dolaczylo jeszcze 2 osoby i dojechalismy do mety zaliczjac wszystkie punkty po 10 godzinach (2 godziny luzu do limitu) i 130 km piachulcow. behe w tym czasie walczyl samotnie i gubil po kolei: mape - co uniemozliwilo dalsze odnajdowanie punktow, karte startowa - co uniemozliwilo sklasyfikowanie go. ostatecznie zgubil sie on sam i zrobil runde honorowa wokol Lochowa :lol: .Ogolne wrazenie co do okolic pozytywne - podobnie jak u nas lecz w skali makro. duzo wody i przejazdow przez nia, dluuugie piaszczyste lesne drogi, duzo nadbuzanskich lak. trasa wiodla zadupiami - nie spotkalem zadnego sklepu, wiec 4 litry to malo bylo. dobra pomidorowa i drozdzowka na mecie, pamiatkowa koszulka (be!) i certyfikat. Miejsce - w drugiej dziesiatce (w kategori pewno w pierwszej) - cel osiagniety (pokonanie calej trasy) 8). Bob jak ci poszlo?
Attachments
jedna z przepraw .jpg
jedna z przepraw .jpg (71.63 KiB) Viewed 4004 times
oto ma karta.jpg
oto ma karta.jpg (62.6 KiB) Viewed 4004 times
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Gratulejszyn!

PS Rozumiem że Behe już się znalazł :D
beh bez log

Post by beh bez log »

sie znalazl. ;)

ale ale, dawno sie tak nie zajezdzilem.

pierwsze kilka punktow robilismy razem, jak poczulem ze zamulam, oddalilem sie od Vigila, ale co ciekawe, na kolejnych 2-3 punktach praktycznie sie mijalismy, a jechalem srednia jakies 15km/h. ;)
no wiec, wszystko szlo calkiem niezle, jednak przed ostatnim punktem pierwszej petli przekombinowalem i zbladzilem na cypelek nad bugiem, pozniej pokaszanily mi sie dzialko-wioski i tak stracilem z godzine.
na druga petle wjechalem bo dali mi mape do reki, normalnie gdybym mial sie upomniec to bym sobie darowal, bylem juz dobrze ugotowany i mialem dosc wszedobylskich komarow oraz muszek, normalnie nie szlo sie zatrzymac i odpoczac, ba, nawet wlozyc mapy do mapnika, kasaly jak opetane. ;)
no wiec robilem tak ta druga petla (odkrywajac na 2 ze BOB jest za mna, co wydawalo mi sie niemozliwe ;) az do punktu nr.4 gdzie przebijajac sie przez kszaluny w kierunku 5 zgubilem mape.. 5 machlem jadac za jakims milym gosciem, dalej nie probowalem, zawrocilem na mete, przy czym nie chcialem jechac droga nr 50, i dziwnym trafem wyjechalem z drugiej strony lochowa, w miedzyczasie gubiac karte z podbitymi punktami. ;)
na pocieszenie byla fajna pomidorowa.

podsumowujac, porazka na 120km.

dobra organizacja, choc pare rzeczy mozna by zmienic:
a) wolalbym nizsza cene za start niz koszulke ktorej nigdy nie zaloze (bialy kolor!!!;)
b) karta do podbijania wieszana na szyje to dobry pomysl, tylko chyba jakis mniejszy format bylby wskazany.. srednio komfortowo sie czulem jak mi sie toto dyndalo na wietrze, a finalnie zgubilo. ;)
c) nie da sie wszystkiego na jednym arkuszu mapy?
d) po co tyle punktow?
e) i czemu w krzakach ;)
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

Aloha Panowie.

Ja dałem ciała na całej linii. Trzeba się było trzymać Was to może bym jakoś po ludzku wyszedł, a tak.... szkoda gadać. Najpierw nie zauważyłem punktu B i musiałem się kawał drogi wracać. Później były jeszcze inne wpadki przez co podupadłem na duchu i nie chciało mi się jechać. Jak mi się znowu zachciało to było już za mało czasu i spóźniłem się 2 minuty na metę. Kicha jednym słowem. Coś ten rok nie zaczął się dla mnie zbyt pomyślnie. Musze być bardziej uważny w związku z tym. Gratuluję Ci Vigil. Jesteś dla mnie niedoścignionym wzorem. Behem pewnie też by lepiej pojechał gdyby nie przypadki losowe. No cóż: "za rok będzie lepiej" ;-)
Czekam na wyniki choć mnie pewnie nie klasyfikują. Szkoda :-(

pzdr
Adam z Alleypiasta

Post by Adam z Alleypiasta »

Są wstępne wyniki:
http://www.trepklub.waw.pl/Dymno/DMnO_2009_C.pdf

Vigil, wspólnie dojechaliśmy na 9 miejscu. Gdybym Was nie złapał przed przepakiem to myślę, że do mojego czasu przynajmniej trzeba byłoby dodać 30 min.

Pzdr
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

Ulala, zajelem pierwsze miejsce!
Od tylu. :lol:
gratuluje wycinakom ktorzy zwiedzili wszystkie punkty o czasie.
vigil

Post by vigil »

tam dziewiatym, dziewiatym .wspolnie z wikim okupuje 3 stopien pudla w kategorii - trzeba patrzec pozytywnie :wink:
Post Reply