Lodowisko w Jozefowie przy basenie.
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Lodowisko w Jozefowie przy basenie.
Jak ktos nie wie, to jest, dziala, wielkoscia moze to nie Torfy ale daje rade.
Lod zjechany, wlasciwie brak jakiegokolwiek nadzoru, kartka na drzwiach w postaci "zatrudnimy pana do obslugi lodowiska" mowi wszystko. ;)
Na tafli masa gimnazjalistow i innych bachorkow, sporo osob stoi przy bandach, jezdzi pod prad, czasem ktos jara fajka, taki powiatowy klimacik.. Wstep 5zl. Ogolnie ok.
Lod zjechany, wlasciwie brak jakiegokolwiek nadzoru, kartka na drzwiach w postaci "zatrudnimy pana do obslugi lodowiska" mowi wszystko. ;)
Na tafli masa gimnazjalistow i innych bachorkow, sporo osob stoi przy bandach, jezdzi pod prad, czasem ktos jara fajka, taki powiatowy klimacik.. Wstep 5zl. Ogolnie ok.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
- Creeping Death
- NApierdalator
jeżdże tanm codziennie calkiem spoko, ale do szybszej jazdy jaka preferuje bywa nieciekawie...pod wieczor pojawiaja sie rodzinki z 5 letnimi dziecmi i trzeba uwazac....lód mogli by wyczyścic. ale "jak dają to nie patrz tylko bierz" Milo ze gmina pomyslala. Heh, lodowisko działa pare dni a juz tyle ludzi przychodzi....co to będzie pozniej...
FariWay
Mazovia : 230
Mazovia : 230
mam nadzieje ze to tylko chwilowy zachwyt. moze za jakis czas sie znudza i zrobi sie luzniej.
ale jak beda warunki to i tak na torfy sie przerzuce. zupelnie inna jakosc. ;)
ale jak beda warunki to i tak na torfy sie przerzuce. zupelnie inna jakosc. ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Nie widziałem instalacji, ale Chmielu pewnie ma rację.
Podejrzewam, że działa tam pompa ciepła, która jednocześnie chłodzi lodowisko i ogrzewa basen. Sprężarki pewnie pracują na właśnie na R407C (ewentualnie R410A lub R134A, wszystkie ekologiczne).
Potwierdzam to co napisał Behe, Torfy to zupełnie inna jakość .
Podejrzewam, że działa tam pompa ciepła, która jednocześnie chłodzi lodowisko i ogrzewa basen. Sprężarki pewnie pracują na właśnie na R407C (ewentualnie R410A lub R134A, wszystkie ekologiczne).
Potwierdzam to co napisał Behe, Torfy to zupełnie inna jakość .
cookie monster
-
- Bardzo zaaawansowany uzytkownik
Chiste źle zinerpretowałeś moją wypowiedz naturę wielbię i taflę jeziora, ale nie innych użytkowników, taka ze mnie ekoegoistka
ale rzeczywiście uważam, iż stworzenie odpowiedniego zagospodarowania rekreacyjnego w miastach (terenów zieleni, obiektów sportu i innych) zmniejszyłoby presję na tereny chronione przechwycając część turystów, szczególnie tych o niskiej kulturze wypoczynku
ale rzeczywiście uważam, iż stworzenie odpowiedniego zagospodarowania rekreacyjnego w miastach (terenów zieleni, obiektów sportu i innych) zmniejszyłoby presję na tereny chronione przechwycając część turystów, szczególnie tych o niskiej kulturze wypoczynku
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie