KRWAWA PĘTLA

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

Hm. Jakby to powiedziec. Jest to jednak epopeja. Moze zdecyduje sie w innym miejscu opisac to szerzej. W skrocie: ekipa skurczyla sie do Arkadyja o mnie - co zapewne zaowocowalo lepszym czasem (zero defektow, a sila tego zwierzaka, konia, potwora...juz nie mam slow :lol:) jest nieograniczona.pogoda byla idealna choc rano iwieczorem 4 stopnie to naprawde niewiele. Poza tym po ostatnich ulewach do wyboru mielismy na drogach - kaluze, bloto, piach lub wszystko razem. moje semi slicki nie byly optymalnym wyborem... mostek na rzece Czarnej w Zalesiu byl gleboko pod woda, zalane gospodarstwa - musielismy szukac objazdow. I tak bylo wielokrotnie - woda,woda,woda. Cale to zamieszanie plus krotkie postoje na posilki zajely nam az 4 godziny. Statystycznie: Czas calosci: 18:10, czas jazdy: 14:38, dytans 254 km, AVS 17,3 km/h (z efektywnej jazdy). O trudnych chwilach szybko sie zapomni, ale na pewno do nich naleza 2 ostatnie godziny z Gory Kalwarii - najpierw upierdliwym walem, potem kluczenie w Otwocku Malym, 2X wpychanie sie na Dabrowiecka Gore, 2X burlaczenie na Meran (to juz z buta :cry: ) i piachulce w Mladzu - Krwawa trzymala trudnosc do konca. Dzieki Arek! Jestes mocarz!
Attachments
meta.JPG
meta.JPG (64.44 KiB) Viewed 7147 times
controls.JPG
controls.JPG (76.83 KiB) Viewed 7147 times
relizacja połowiczna.JPG
relizacja połowiczna.JPG (80.39 KiB) Viewed 7147 times
kalkulacja.JPG
kalkulacja.JPG (84.14 KiB) Viewed 7147 times
na starcie.JPG
na starcie.JPG (68.62 KiB) Viewed 7147 times
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

Gratulacje. Niesamowity czas przejadu.
Jeśli dobrze rozpoznaję miejsce, gdzie skacze Arkady'j to jak ja jechałem było ledwo cośtam mokrego na dnie.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Gratulacje!
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

nastepne podejscie 11.06.2011

http://otwock.org.pl/krwawa/index.html
vigil

Post by vigil »

a co tam, do 3x sztuka, zapisalem sie :wink: btw potrzebny chetny do organizacji mety w okolicach 21:00 a moze i przejecia ewentualnych depozytow o 6ej rano. Czy ktos ma moze kontakt z kolegami i kolezankami opiekujacymi sie bunkrami? mozna by ich zagadnac o udostepnienie obiektu chocby w celu depozytowym. zdaje sie ze zbliza sie piknik forteczny na Dabrowieckiej Gorze 28-29 maja - wiec byla by okazja porozmawiac :)
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

vigil wrote:potrzebny chetny do organizacji mety w okolicach 21:00 a moze i przejecia ewentualnych depozytow o 6ej rano.
ja wcześnie wstaje i...późno kładę się spać więc zgłaszam akces :)
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Edi
Moherator

Post by Edi »

Wstępnie zgłaszam się do pomocy.
cookie monster
Lucky!
Postojebca
Postojebca

Opiekun Dąbrowieckiej Góry

Post by Lucky! »

Miłosz Kulesza 507 761 711 e-mail : warszawa@profort.org.pl
znalazłem to na stronie fortalicium. Mogłem dziś z nimi zagadać bo byli w bunkrze , ale nie wiedziałem o co zapytać.
Łańcuch daje wolność.
Lew.sky
Prosze Nie Bic Nowego
Prosze Nie Bic Nowego

Post by Lew.sky »

Ten temat spędza mi sen z powiek od co najmniej dwóch lat. Dojrzałem psychicznie do podjęcia wyzwania oraz wydaje mi się, że fizycznie powinienem podołać. Sprzętowo też nie powinno być problemu, wobec tego moje pytanie brzmi : czy przygarniecie chętnego na objazd KP ?
Abstynencja przede wszystkim !
vigil

Post by vigil »

przygarniecie, przygarniecie :wink: a propos przebiegu WOT w okolicach budowanej A2 miedzy Brwinowem a Kotowicami pozwole sobie zacytowac maila od pawrozika z alleypiasya:"co do zmiany szlaku z powodu budowy autostrady A2: jest zmiana na odcinku Brwinów-Kotowice,
autostrada przecięła szlak, jednakże w trakcie budowy jest trasa techniczna biegnąca wzdłuż autostrady którędy by można pojechać, jest ona w trakcie utwardzania, wybierając tą trasę to jadąc od strony Brwinowa, praktycznie nie zauważy się zmiany, wjeżdża się na nią z ul. Biskupickiej wg szlaku. natomiast od strony Kotowic trzeba pojechać asfaltem 450metrów w stronę Brwinowa i skręcić w lewo w budowaną trasę"
Dzieki za te info!
Mirolson
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Mirolson »

> Otwock Wielki-Janów przebieg szlaku jest, jak by to ująć, hm, dowolny

wydaje mi się, że pamiętam jak ten szlak na tym odcinku leciał - ale może najpierw sam sprawdzę
Łukasz

red course

Post by Łukasz »

Od strony Janowa jadąc asfaltem do Nadbrzeża skręca się w prawo w polną drogę na wysokości skrzyżowania przy starym młynie na Wygodzie.Dalej cały czas prosto aż do nie ogrodzonego domu po lewej strony.Dalsza wyprawa wymaga przejazdu przez czyjeś podwórko. Aż do Otwocka Wielkiego. W polu obok tego domu jest oznkowanie szlaku więc tam napewno skręca. Zapewne prowadzi do dębowego lasu.
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

vigil wrote:organizacji mety w okolicach 21:00 a moze i przejecia ewentualnych depozytow o 6ej rano.
15h. Ambitny plan.

Czy w okolice bunkrów da się legalnie dojechać pojazdem napędzanym silnikiem spalinowym? Planuję pojawić się niespodziewanie w różnych miejscach trasy żeby pokibicować i porobić zdjęcia.
Edi
Moherator

Post by Edi »

BartekJ wrote:Czy w okolice bunkrów da się legalnie dojechać pojazdem napędzanym silnikiem spalinowym?
Da się.
cookie monster
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

No tak. Najpierw czytać, potem pytać :)
Dobry dojazd samochodem od strony Otwocka, niewskazany ze względu na piach od Starej Wsi. W niedużej odległości znajduje się parking.
Uwagi do strony:
- Link do Forum OGR podpisany jest "Forum OPR"
- Po wejściu na listę startową, tytuł strony na górnym pasku przeglądarki to "Maraton Terenowy Blisko Otwocka (MTB) - zgłoszeni zawodnicy"
- Hall of Fame jest jakoś dziwnie posortowana. Głównie według daty, ale są odstępstwa.
strz.
HRSZT

Post by strz. »

dzieki Bartek za glos w temacie OPR ;] tez zgłaszalam swoje "ale" w temacie, ze nie uzywamy tego skrotu powszechnie i ze w ogole o co chodzi;
ja rozumiem, ze OPR=Otwocki Portal Rowerowy, ale forum jset Otwockiej Grupy Rowerowej, a nie portalu - skoro nie tylko ja na to zwrocilam uwage, to moze nasze wspolne prosby zostana wysluchane :)
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

dzieki za uwagi, wersja beta, nie zdazylem dograc paru rzeczy. lista jest wedlug tego jak bylo wklepywane, w przyszlosci dorzuce sortowanie. jeszcze nie umim zrobic. ;)
S.W.A.T
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by S.W.A.T »

Dałoby radę pojechać z kimś bardziej doświadczonym na sępa? :o)
Czy traktujemy to jako wziętą rywalizację?
vigil

Post by vigil »

jakby ci to powiedziec, by...cie zachecic :wink: zostal jeszcze dokladnie miesiac - mozesz sobie wyjezdzic baze czy jak tam sobie to nazwiesz, warunkiem klasyfikacji jest odnalezienie (poza startem) 1 punktu kontrolnego, warunkiem miejscowki w Sali Slawy - to wiesz :) Nie wiem czy twoja propozycja jazdy na sepa kazdego zacheci by ci odpowiedziec, ze tak, chetnie. kazdy kto podejmuje wyzwanie KP ma swoje podejscie, koncepcje, plan chocby czesciowy. ja np. mam plan zeby nie uzywac swiatel 8) i polegiwanie zostawic na czas przy ognisku i browcu. trenowac, kodowac mapy, objezdzac trase, gps pozyczac i znowu trenowac - skromna rada :wink:
S.W.A.T
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by S.W.A.T »

:) hehe :), ale muszę zrezygnować - nie w formie tchórzostwa,
ale kiszka wyszła:(, nie dość że piątek , sobota wyszła mi 3 zmiana w pracy to jeszcze w ten weekend wypadła mi szkoła:(
Post Reply