KRWAWA PĘTLA
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
Hm. Jakby to powiedziec. Jest to jednak epopeja. Moze zdecyduje sie w innym miejscu opisac to szerzej. W skrocie: ekipa skurczyla sie do Arkadyja o mnie - co zapewne zaowocowalo lepszym czasem (zero defektow, a sila tego zwierzaka, konia, potwora...juz nie mam slow ) jest nieograniczona.pogoda byla idealna choc rano iwieczorem 4 stopnie to naprawde niewiele. Poza tym po ostatnich ulewach do wyboru mielismy na drogach - kaluze, bloto, piach lub wszystko razem. moje semi slicki nie byly optymalnym wyborem... mostek na rzece Czarnej w Zalesiu byl gleboko pod woda, zalane gospodarstwa - musielismy szukac objazdow. I tak bylo wielokrotnie - woda,woda,woda. Cale to zamieszanie plus krotkie postoje na posilki zajely nam az 4 godziny. Statystycznie: Czas calosci: 18:10, czas jazdy: 14:38, dytans 254 km, AVS 17,3 km/h (z efektywnej jazdy). O trudnych chwilach szybko sie zapomni, ale na pewno do nich naleza 2 ostatnie godziny z Gory Kalwarii - najpierw upierdliwym walem, potem kluczenie w Otwocku Malym, 2X wpychanie sie na Dabrowiecka Gore, 2X burlaczenie na Meran (to juz z buta ) i piachulce w Mladzu - Krwawa trzymala trudnosc do konca. Dzieki Arek! Jestes mocarz!
- Attachments
-
- meta.JPG (64.44 KiB) Viewed 7147 times
-
- controls.JPG (76.83 KiB) Viewed 7147 times
-
- relizacja połowiczna.JPG (80.39 KiB) Viewed 7147 times
-
- kalkulacja.JPG (84.14 KiB) Viewed 7147 times
-
- na starcie.JPG (68.62 KiB) Viewed 7147 times
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
a co tam, do 3x sztuka, zapisalem sie btw potrzebny chetny do organizacji mety w okolicach 21:00 a moze i przejecia ewentualnych depozytow o 6ej rano. Czy ktos ma moze kontakt z kolegami i kolezankami opiekujacymi sie bunkrami? mozna by ich zagadnac o udostepnienie obiektu chocby w celu depozytowym. zdaje sie ze zbliza sie piknik forteczny na Dabrowieckiej Gorze 28-29 maja - wiec byla by okazja porozmawiac
Opiekun Dąbrowieckiej Góry
Miłosz Kulesza 507 761 711 e-mail : warszawa@profort.org.pl
znalazłem to na stronie fortalicium. Mogłem dziś z nimi zagadać bo byli w bunkrze , ale nie wiedziałem o co zapytać.
znalazłem to na stronie fortalicium. Mogłem dziś z nimi zagadać bo byli w bunkrze , ale nie wiedziałem o co zapytać.
Łańcuch daje wolność.
przygarniecie, przygarniecie a propos przebiegu WOT w okolicach budowanej A2 miedzy Brwinowem a Kotowicami pozwole sobie zacytowac maila od pawrozika z alleypiasya:"co do zmiany szlaku z powodu budowy autostrady A2: jest zmiana na odcinku Brwinów-Kotowice,
autostrada przecięła szlak, jednakże w trakcie budowy jest trasa techniczna biegnąca wzdłuż autostrady którędy by można pojechać, jest ona w trakcie utwardzania, wybierając tą trasę to jadąc od strony Brwinowa, praktycznie nie zauważy się zmiany, wjeżdża się na nią z ul. Biskupickiej wg szlaku. natomiast od strony Kotowic trzeba pojechać asfaltem 450metrów w stronę Brwinowa i skręcić w lewo w budowaną trasę"
Dzieki za te info!
autostrada przecięła szlak, jednakże w trakcie budowy jest trasa techniczna biegnąca wzdłuż autostrady którędy by można pojechać, jest ona w trakcie utwardzania, wybierając tą trasę to jadąc od strony Brwinowa, praktycznie nie zauważy się zmiany, wjeżdża się na nią z ul. Biskupickiej wg szlaku. natomiast od strony Kotowic trzeba pojechać asfaltem 450metrów w stronę Brwinowa i skręcić w lewo w budowaną trasę"
Dzieki za te info!
red course
Od strony Janowa jadąc asfaltem do Nadbrzeża skręca się w prawo w polną drogę na wysokości skrzyżowania przy starym młynie na Wygodzie.Dalej cały czas prosto aż do nie ogrodzonego domu po lewej strony.Dalsza wyprawa wymaga przejazdu przez czyjeś podwórko. Aż do Otwocka Wielkiego. W polu obok tego domu jest oznkowanie szlaku więc tam napewno skręca. Zapewne prowadzi do dębowego lasu.
15h. Ambitny plan.vigil wrote:organizacji mety w okolicach 21:00 a moze i przejecia ewentualnych depozytow o 6ej rano.
Czy w okolice bunkrów da się legalnie dojechać pojazdem napędzanym silnikiem spalinowym? Planuję pojawić się niespodziewanie w różnych miejscach trasy żeby pokibicować i porobić zdjęcia.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
No tak. Najpierw czytać, potem pytać
- Link do Forum OGR podpisany jest "Forum OPR"
- Po wejściu na listę startową, tytuł strony na górnym pasku przeglądarki to "Maraton Terenowy Blisko Otwocka (MTB) - zgłoszeni zawodnicy"
- Hall of Fame jest jakoś dziwnie posortowana. Głównie według daty, ale są odstępstwa.
Uwagi do strony:Dobry dojazd samochodem od strony Otwocka, niewskazany ze względu na piach od Starej Wsi. W niedużej odległości znajduje się parking.
- Link do Forum OGR podpisany jest "Forum OPR"
- Po wejściu na listę startową, tytuł strony na górnym pasku przeglądarki to "Maraton Terenowy Blisko Otwocka (MTB) - zgłoszeni zawodnicy"
- Hall of Fame jest jakoś dziwnie posortowana. Głównie według daty, ale są odstępstwa.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
dzieki Bartek za glos w temacie OPR tez zgłaszalam swoje "ale" w temacie, ze nie uzywamy tego skrotu powszechnie i ze w ogole o co chodzi;
ja rozumiem, ze OPR=Otwocki Portal Rowerowy, ale forum jset Otwockiej Grupy Rowerowej, a nie portalu - skoro nie tylko ja na to zwrocilam uwage, to moze nasze wspolne prosby zostana wysluchane
ja rozumiem, ze OPR=Otwocki Portal Rowerowy, ale forum jset Otwockiej Grupy Rowerowej, a nie portalu - skoro nie tylko ja na to zwrocilam uwage, to moze nasze wspolne prosby zostana wysluchane
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
dzieki za uwagi, wersja beta, nie zdazylem dograc paru rzeczy. lista jest wedlug tego jak bylo wklepywane, w przyszlosci dorzuce sortowanie. jeszcze nie umim zrobic. ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
jakby ci to powiedziec, by...cie zachecic zostal jeszcze dokladnie miesiac - mozesz sobie wyjezdzic baze czy jak tam sobie to nazwiesz, warunkiem klasyfikacji jest odnalezienie (poza startem) 1 punktu kontrolnego, warunkiem miejscowki w Sali Slawy - to wiesz Nie wiem czy twoja propozycja jazdy na sepa kazdego zacheci by ci odpowiedziec, ze tak, chetnie. kazdy kto podejmuje wyzwanie KP ma swoje podejscie, koncepcje, plan chocby czesciowy. ja np. mam plan zeby nie uzywac swiatel i polegiwanie zostawic na czas przy ognisku i browcu. trenowac, kodowac mapy, objezdzac trase, gps pozyczac i znowu trenowac - skromna rada