Islandia w 2008.
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
- Creeping Death
- NApierdalator
Dopiero udało mi się doczytać ten topic.
Podsumowując wyjazd, chciałem podziękować przede wszystkim osobie dzięki której mogłem zrealizować marzenie z daleką podróżą w "nieznany ląd" Pewnie by mnie tam nie było gdyby nie moja medalistka z Waypointa Patrycja :*
Dziękować również serdecznie wszystkim którzy udzielili swoich rzeczy na wyprawdę, przede wszystkim Edi i Marta za sakwy i zestaw do "posiłkowania się" - jeszcze Wam nie powiedziałem ale obydwie te rzeczy niestety też.... przydało by się zareklamować Opowiem jutro
Arkadyj za stelaże.
Wszystkim tym którzy po nas przyjechali i odwieźli na lotnisko, trzymali kciuki i dodawali otuchy, a czasem poprawiali humor w cieższe dni.
Dzięki Cycu za starania u Pana Jarosława K. - chyba pomogło
No i przede wszystkim podziękowania dla Behe z którym przyszło mi przeżyć szmat czasu ramie w ramie i w ciasnym namiocie ze sprzętem w przedsionku.
Mimo kilku chwil zgrzytu i wymiany zdań na temat różnicy poglądów wyjazd był rewelacyjny. Pełen szacun dla Maskonura i kapitana Morgana.
Podsumowaują jeszcze na szybko krótko powiem tylko że * tą wyspę choć czasem zarównmo ona jak i jej wiatr wiejący często z nikąd z ogromną siłą też nas czasem *
Warto było...
Postaram sie zaraz przebrać zdjęcia na jutro.
Do zobaczenia na spotkaniu.
Przypominamy Otwock Letnia 6a - ulica równoległa do Radosnej na przeciwko Adrii. Godziny 19... 20 zaczynamy.
Zapraszamy serdecznie gości jak i trunki i paszę jaką ze sobą przyniesiecie.
Ogłosił bym jeszcze zakaz wnoszenia sosów puszkowanych o smaku "gardlika"
Podsumowując wyjazd, chciałem podziękować przede wszystkim osobie dzięki której mogłem zrealizować marzenie z daleką podróżą w "nieznany ląd" Pewnie by mnie tam nie było gdyby nie moja medalistka z Waypointa Patrycja :*
Dziękować również serdecznie wszystkim którzy udzielili swoich rzeczy na wyprawdę, przede wszystkim Edi i Marta za sakwy i zestaw do "posiłkowania się" - jeszcze Wam nie powiedziałem ale obydwie te rzeczy niestety też.... przydało by się zareklamować Opowiem jutro
Arkadyj za stelaże.
Wszystkim tym którzy po nas przyjechali i odwieźli na lotnisko, trzymali kciuki i dodawali otuchy, a czasem poprawiali humor w cieższe dni.
Dzięki Cycu za starania u Pana Jarosława K. - chyba pomogło
No i przede wszystkim podziękowania dla Behe z którym przyszło mi przeżyć szmat czasu ramie w ramie i w ciasnym namiocie ze sprzętem w przedsionku.
Mimo kilku chwil zgrzytu i wymiany zdań na temat różnicy poglądów wyjazd był rewelacyjny. Pełen szacun dla Maskonura i kapitana Morgana.
Podsumowaują jeszcze na szybko krótko powiem tylko że * tą wyspę choć czasem zarównmo ona jak i jej wiatr wiejący często z nikąd z ogromną siłą też nas czasem *
Warto było...
Postaram sie zaraz przebrać zdjęcia na jutro.
Do zobaczenia na spotkaniu.
Przypominamy Otwock Letnia 6a - ulica równoległa do Radosnej na przeciwko Adrii. Godziny 19... 20 zaczynamy.
Zapraszamy serdecznie gości jak i trunki i paszę jaką ze sobą przyniesiecie.
Ogłosił bym jeszcze zakaz wnoszenia sosów puszkowanych o smaku "gardlika"
POWERADE- Jebne czy wstane??
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Nie ma za co, cieszymy się, że chociaż one mogły tam być z Wami, znaczy się sakwy i menażki, i jakoś się przydać.Creeping Death wrote:Dziękować również serdecznie wszystkim którzy udzielili swoich rzeczy na wyprawdę, przede wszystkim Edi i Marta za sakwy i zestaw do "posiłkowania się" - jeszcze Wam nie powiedziałem ale obydwie te rzeczy niestety też.... przydało by się zareklamować
Reklamować? W życiu nie oddam nigdzie sprzętu z taką historią!
(przyznaj się, co zepsułeś? )
Gratuluję Wam - Szwagier, Behe, zazdroszczę przygody i wrażeń.
Do zobaczenia jutro
"Te oveczky ne bekają."
nie jestem w stanie jednak tego ogarnac 1400 rawow, tego sie tak prosto nie da. :/ a musze o 6 wstac do pracy. ale bede, przyniose miejscowe specjaly. do zob.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
- Creeping Death
- NApierdalator
No więc... w sumie to wszystko w porządkumatildae wrote:Nie ma za co, cieszymy się, że chociaż one mogły tam być z Wami, znaczy się sakwy i menażki, i jakoś się przydać.Creeping Death wrote:Dziękować również serdecznie wszystkim którzy udzielili swoich rzeczy na wyprawdę, przede wszystkim Edi i Marta za sakwy i zestaw do "posiłkowania się" - jeszcze Wam nie powiedziałem ale obydwie te rzeczy niestety też.... przydało by się zareklamować
Reklamować? W życiu nie oddam nigdzie sprzętu z taką historią!
(przyznaj się, co zepsułeś? )
Gratuluję Wam - Szwagier, Behe, zazdroszczę przygody i wrażeń.
Do zobaczenia jutro
Tylko po przejechaniu a raczej po przepchaniu rowerów przez interior z menaszki wysypałem sporo alluminium które później urozmaicało też kluski, no ciut sie że tak powiem obrypał sprzęt...
Mycie piachem ciutek też zmienić wygląd zewnętrzny, ale to był jedyny sposób na pozbycie się czarnych plam po ognisku
ehhhmmm
Sakwy..?? tiiaa.. Prawa sakwa... straciła dolny hak mocujący dość wcześnie.. został przydrutowany i otaśmowany.. naprawi się - nie ma bólu.. Lewa sakwa zaś była już sprytniejsza gdyż wyprzedziła mnie na jednym ze zjazdów na powrocie z Latrabjargu zgubiwszy też dolny hak mocujący, technika naprawy podobna ale w jednej przerwało expaner mocujący w gratisie.. Expandery mam Islandzkie prawie nówki znalezione na "jedynce" wiec spoko luz też sie naprawi... Ale jeszcze nie miałem czasu się do końca ogarnąć...
No więc jak mówiłem.. Wszystko gra !
komplet haków z expanderem do kupienia na Nowowiejskiej w Wwie,kosztuje chyba 10pln moge Wam to załatwićCreeping Death wrote: straciła dolny hak mocujący dość wcześnie.. został przydrutowany i otaśmowany.. naprawi się - nie ma bólu..
zgubiwszy też dolny hak mocujący, technika naprawy podobna ale w jednej przerwało expaner mocujący w gratisie..
Te haki do sakw/sakiew (???) to jest straszna tandeta, nie wiem czy w jednej czy w obu były już wymieniane, nie jest to dobre rozwiązanie.Creeping Death wrote: No więc... w sumie to wszystko w porządku
Tylko po przejechaniu a raczej po przepchaniu rowerów przez interior z menaszki wysypałem sporo alluminium które później urozmaicało też kluski, no ciut sie że tak powiem obrypał sprzęt...
Mycie piachem ciutek też zmienić wygląd zewnętrzny, ale to był jedyny sposób na pozbycie się czarnych plam po ognisku
ehhhmmm
Sakwy..?? tiiaa.. Prawa sakwa... straciła dolny hak mocujący dość wcześnie.. został przydrutowany i otaśmowany.. naprawi się - nie ma bólu.. Lewa sakwa zaś była już sprytniejsza gdyż wyprzedziła mnie na jednym ze zjazdów na powrocie z Latrabjargu zgubiwszy też dolny hak mocujący, technika naprawy podobna ale w jednej przerwało expaner mocujący w gratisie.. Expandery mam Islandzkie prawie nówki znalezione na "jedynce" wiec spoko luz też sie naprawi... Ale jeszcze nie miałem czasu się do końca ogarnąć...
No więc jak mówiłem.. Wszystko gra !
Co do menażek - mam nadzieję, że Ci smakowały Oby tylko Ci przypadkiem nie zaszkodziły:
za Wikipedią: " Glin (aluminium) (...) Stosowany jest również w przemyśle spożywczym, jako barwnik metaliczny pozyskiwany z boksytów. Używany jest przy srebrnych dekoracjach ciast i tortów. Parlament Europejski uznał, że dodawanie aluminium powinno być zakazane, ponieważ ma związek z chorobą Alzheimera."
"Te oveczky ne bekają."
Dziękuję mamy rzutnik taki do komputera SONY VPL-CXS , zdjęcia mogą być na płytach lub na wtyczce... zapraszam wszystkich do przedstawienia swoich przygód wakacyjnych nie koniecznie rowerowych (hm bo ja miałam tylko motocyklowe niestety, mój główny motorek był daleko i nie mógł mnie mobilizować...hak wrote:Mogę przytaszczyć rzutnik. Ten sam co był u Rycha. Taszczyć?
Kurde, tak się zastanawiam co wy z tymi sakwami robicie, mi haki się nie urwały, te dolne gumy mocujące są w stanie b.dobrym, po odpowiednim potraktowaniu haków górnych kombinerkami sakwy ani razu mi nie spadły od kilku lat.
nie to żebym chciał wychwalać Crosso pod niebiosa albo chwalić się jakimiś swoimi zdolnościami ale po prostu ciekawi mnie czy od 2003roku zaczeli to wszystko z gównolitu robić czy co? w sakwach Klepka te gumy trzymające dolny hak też już się porwały (dość młode te jego sakwy są)...nie rozumiem
nie to żebym chciał wychwalać Crosso pod niebiosa albo chwalić się jakimiś swoimi zdolnościami ale po prostu ciekawi mnie czy od 2003roku zaczeli to wszystko z gównolitu robić czy co? w sakwach Klepka te gumy trzymające dolny hak też już się porwały (dość młode te jego sakwy są)...nie rozumiem
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
No niestety, z mocowaniem miałem problem. Guma przetarta przez hak, hak zgubiony. Nowe mocowanie jest trochę lepiej pomyślane, bo hak nie jest już mocowany bezpośrednio na gumie. Tak czy tak, awaria może się zdarzyć. Na szczęście nowy komple to nie są jakieś straszne koszty (tak jak napisał Leo).
p.s. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale jeden dodatkowy hak był w sakwie.
p.s. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale jeden dodatkowy hak był w sakwie.
cookie monster
- Creeping Death
- NApierdalator
W takim razie może nie będę kombinował i kupie nowe te hakileoheart wrote: komplet haków z expanderem do kupienia na Nowowiejskiej w Wwie,kosztuje chyba 10pln moge Wam to załatwić
Czy mi smakowały? Już nie pamiętam ale pewnie były pysznematildae wrote: Co do menażek - mam nadzieję, że Ci smakowały Wink Oby tylko Ci przypadkiem nie zaszkodziły:
za Wikipedią: " Glin (aluminium) (...) Stosowany jest również w przemyśle spożywczym, jako barwnik metaliczny pozyskiwany z boksytów. Używany jest przy srebrnych dekoracjach ciast i tortów. Parlament Europejski uznał, że dodawanie aluminium powinno być zakazane, ponieważ ma związek z chorobą Alzheimera."
hmmm. nie zauważyłem.. jeśli był to pewnie wjąłem odruchowo przed wyjazdem i teraz muszę go poszukać...edi wrote: p.s. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale jeden dodatkowy hak był w sakwie.
-
- Bardzo zaaawansowany uzytkownik
biorąc pod uwagę, że czyta to moja mama (serdecznie pozdrawiam informuję, że dotarłam szczęśliwa a zgon nastąpi jutro
Haku tylko czasami bywam uparta więc może ....
Pati dziękuję w imieniu wszystkich za gościnę i polecamy się na przyszłość a ciacho marchewkowe pycha
Haku tylko czasami bywam uparta więc może ....
Pati dziękuję w imieniu wszystkich za gościnę i polecamy się na przyszłość a ciacho marchewkowe pycha
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie