Islandia w 2008.

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

ale to że niby jutro?
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

tak
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator

Post by Creeping Death »

Dopiero udało mi się doczytać ten topic.
Podsumowując wyjazd, chciałem podziękować przede wszystkim osobie dzięki której mogłem zrealizować marzenie z daleką podróżą w "nieznany ląd" Pewnie by mnie tam nie było gdyby nie moja medalistka z Waypointa Patrycja :) :*
Dziękować również serdecznie wszystkim którzy udzielili swoich rzeczy na wyprawdę, przede wszystkim Edi i Marta za sakwy i zestaw do "posiłkowania się" - jeszcze Wam nie powiedziałem ale obydwie te rzeczy niestety też.... przydało by się zareklamować ;) Opowiem jutro
Arkadyj za stelaże.
Wszystkim tym którzy po nas przyjechali i odwieźli na lotnisko, trzymali kciuki i dodawali otuchy, a czasem poprawiali humor w cieższe dni.
Dzięki Cycu za starania u Pana Jarosława K. - chyba pomogło :)
No i przede wszystkim podziękowania dla Behe z którym przyszło mi przeżyć szmat czasu ramie w ramie i w ciasnym namiocie ze sprzętem w przedsionku.
Mimo kilku chwil zgrzytu i wymiany zdań na temat różnicy poglądów wyjazd był rewelacyjny. Pełen szacun dla Maskonura i kapitana Morgana.
Podsumowaują jeszcze na szybko krótko powiem tylko że * tą wyspę choć czasem zarównmo ona jak i jej wiatr wiejący często z nikąd z ogromną siłą też nas czasem * :)
Warto było...
Postaram sie zaraz przebrać zdjęcia na jutro.
Do zobaczenia na spotkaniu.
Przypominamy Otwock Letnia 6a - ulica równoległa do Radosnej na przeciwko Adrii. Godziny 19... 20 zaczynamy.
Zapraszamy serdecznie gości jak i trunki i paszę jaką ze sobą przyniesiecie.
Ogłosił bym jeszcze zakaz wnoszenia sosów puszkowanych o smaku "gardlika" :)
POWERADE- Jebne czy wstane??

Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Creeping Death wrote:Dziękować również serdecznie wszystkim którzy udzielili swoich rzeczy na wyprawdę, przede wszystkim Edi i Marta za sakwy i zestaw do "posiłkowania się" - jeszcze Wam nie powiedziałem ale obydwie te rzeczy niestety też.... przydało by się zareklamować ;)
Nie ma za co, cieszymy się, że chociaż one mogły tam być z Wami, znaczy się sakwy i menażki, i jakoś się przydać.
Reklamować? W życiu nie oddam nigdzie sprzętu z taką historią! :)
(przyznaj się, co zepsułeś? :D )
Gratuluję Wam - Szwagier, Behe, zazdroszczę przygody i wrażeń.
Do zobaczenia jutro :)
"Te oveczky ne bekają."
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

nie jestem w stanie jednak tego ogarnac 1400 rawow, tego sie tak prosto nie da. :/ a musze o 6 wstac do pracy. ale bede, przyniose miejscowe specjaly. do zob.
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator

Post by Creeping Death »

matildae wrote:
Creeping Death wrote:Dziękować również serdecznie wszystkim którzy udzielili swoich rzeczy na wyprawdę, przede wszystkim Edi i Marta za sakwy i zestaw do "posiłkowania się" - jeszcze Wam nie powiedziałem ale obydwie te rzeczy niestety też.... przydało by się zareklamować ;)
Nie ma za co, cieszymy się, że chociaż one mogły tam być z Wami, znaczy się sakwy i menażki, i jakoś się przydać.
Reklamować? W życiu nie oddam nigdzie sprzętu z taką historią! :)
(przyznaj się, co zepsułeś? :D )
Gratuluję Wam - Szwagier, Behe, zazdroszczę przygody i wrażeń.
Do zobaczenia jutro :)
No więc... w sumie to wszystko w porządku
Tylko po przejechaniu a raczej po przepchaniu rowerów przez interior z menaszki wysypałem sporo alluminium które później urozmaicało też kluski, no ciut sie że tak powiem obrypał sprzęt...
Mycie piachem ciutek też zmienić wygląd zewnętrzny, ale to był jedyny sposób na pozbycie się czarnych plam po ognisku :)
ehhhmmm
Sakwy..?? tiiaa.. Prawa sakwa... straciła dolny hak mocujący dość wcześnie.. został przydrutowany i otaśmowany.. naprawi się - nie ma bólu.. Lewa sakwa zaś była już sprytniejsza gdyż wyprzedziła mnie na jednym ze zjazdów na powrocie z Latrabjargu zgubiwszy też dolny hak mocujący, technika naprawy podobna ale w jednej przerwało expaner mocujący w gratisie.. Expandery mam Islandzkie prawie nówki znalezione na "jedynce" wiec spoko luz też sie naprawi... Ale jeszcze nie miałem czasu się do końca ogarnąć...
No więc jak mówiłem.. Wszystko gra :)!

dzidek
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by dzidek »

czyli ciekawie było:D
gg: 6607845
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

Creeping Death wrote: straciła dolny hak mocujący dość wcześnie.. został przydrutowany i otaśmowany.. naprawi się - nie ma bólu..
zgubiwszy też dolny hak mocujący, technika naprawy podobna ale w jednej przerwało expaner mocujący w gratisie..
komplet haków z expanderem do kupienia na Nowowiejskiej w Wwie,kosztuje chyba 10pln moge Wam to załatwić :)
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Mogę przytaszczyć rzutnik. Ten sam co był u Rycha. Taszczyć?
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Creeping Death wrote: No więc... w sumie to wszystko w porządku
Tylko po przejechaniu a raczej po przepchaniu rowerów przez interior z menaszki wysypałem sporo alluminium które później urozmaicało też kluski, no ciut sie że tak powiem obrypał sprzęt...
Mycie piachem ciutek też zmienić wygląd zewnętrzny, ale to był jedyny sposób na pozbycie się czarnych plam po ognisku :)
ehhhmmm
Sakwy..?? tiiaa.. Prawa sakwa... straciła dolny hak mocujący dość wcześnie.. został przydrutowany i otaśmowany.. naprawi się - nie ma bólu.. Lewa sakwa zaś była już sprytniejsza gdyż wyprzedziła mnie na jednym ze zjazdów na powrocie z Latrabjargu zgubiwszy też dolny hak mocujący, technika naprawy podobna ale w jednej przerwało expaner mocujący w gratisie.. Expandery mam Islandzkie prawie nówki znalezione na "jedynce" wiec spoko luz też sie naprawi... Ale jeszcze nie miałem czasu się do końca ogarnąć...
No więc jak mówiłem.. Wszystko gra :)!
Te haki do sakw/sakiew (???) to jest straszna tandeta, nie wiem czy w jednej czy w obu były już wymieniane, nie jest to dobre rozwiązanie.
Co do menażek - mam nadzieję, że Ci smakowały ;) Oby tylko Ci przypadkiem nie zaszkodziły:
za Wikipedią: " Glin (aluminium) (...) Stosowany jest również w przemyśle spożywczym, jako barwnik metaliczny pozyskiwany z boksytów. Używany jest przy srebrnych dekoracjach ciast i tortów. Parlament Europejski uznał, że dodawanie aluminium powinno być zakazane, ponieważ ma związek z chorobą Alzheimera."
:twisted:
"Te oveczky ne bekają."
Partycja
Prosze Nie Bic Nowego
Prosze Nie Bic Nowego

Post by Partycja »

hak wrote:Mogę przytaszczyć rzutnik. Ten sam co był u Rycha. Taszczyć?
Dziękuję mamy rzutnik taki do komputera SONY VPL-CXS , zdjęcia mogą być na płytach lub na wtyczce... zapraszam wszystkich do przedstawienia swoich przygód wakacyjnych nie koniecznie rowerowych (hm bo ja miałam tylko motocyklowe niestety, mój główny motorek był daleko i nie mógł mnie mobilizować...
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

Kurde, tak się zastanawiam co wy z tymi sakwami robicie, mi haki się nie urwały, te dolne gumy mocujące są w stanie b.dobrym, po odpowiednim potraktowaniu haków górnych kombinerkami sakwy ani razu mi nie spadły od kilku lat.
nie to żebym chciał wychwalać Crosso pod niebiosa albo chwalić się jakimiś swoimi zdolnościami ale po prostu ciekawi mnie czy od 2003roku zaczeli to wszystko z gównolitu robić czy co? w sakwach Klepka te gumy trzymające dolny hak też już się porwały (dość młode te jego sakwy są)...nie rozumiem
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Edi
Moherator

Post by Edi »

No niestety, z mocowaniem miałem problem. Guma przetarta przez hak, hak zgubiony. Nowe mocowanie jest trochę lepiej pomyślane, bo hak nie jest już mocowany bezpośrednio na gumie. Tak czy tak, awaria może się zdarzyć. Na szczęście nowy komple to nie są jakieś straszne koszty (tak jak napisał Leo).
p.s. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale jeden dodatkowy hak był w sakwie.
cookie monster
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator

Post by Creeping Death »

leoheart wrote: komplet haków z expanderem do kupienia na Nowowiejskiej w Wwie,kosztuje chyba 10pln moge Wam to załatwić :)
W takim razie może nie będę kombinował i kupie nowe te haki
matildae wrote: Co do menażek - mam nadzieję, że Ci smakowały Wink Oby tylko Ci przypadkiem nie zaszkodziły:
za Wikipedią: " Glin (aluminium) (...) Stosowany jest również w przemyśle spożywczym, jako barwnik metaliczny pozyskiwany z boksytów. Używany jest przy srebrnych dekoracjach ciast i tortów. Parlament Europejski uznał, że dodawanie aluminium powinno być zakazane, ponieważ ma związek z chorobą Alzheimera."
Czy mi smakowały? Już nie pamiętam :twisted: :twisted: :twisted: ale pewnie były pyszne :)
edi wrote: p.s. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale jeden dodatkowy hak był w sakwie.
hmmm. nie zauważyłem.. jeśli był to pewnie wjąłem odruchowo przed wyjazdem i teraz muszę go poszukać...

Partycja
Prosze Nie Bic Nowego
Prosze Nie Bic Nowego

Post by Partycja »

Serdecznie Wam wszystkim dziękuję za odwiedziny i przemiłą możliwość zwiedzenia z Wami Ukrainy, Islandii i po części Japonii...
Mam nadzieje ze każdy z Was szczęśliwie dotarł do domku, zwłaszcza Sylwia...

ozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję...
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

biorąc pod uwagę, że czyta to moja mama (serdecznie pozdrawiam ;-) informuję, że dotarłam szczęśliwa a zgon nastąpi jutro
Haku tylko czasami bywam uparta więc może ....
Pati dziękuję w imieniu wszystkich za gościnę i polecamy się na przyszłość a ciacho marchewkowe pycha :D
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

dziękujemy Patrycjo za gościnność i ...cierpliwość :)
mam nadzieje ze nie miałaś takiej miny po wyjściu wszystkich

ps.zdjęcia z lotniska,delikatnie mówiąc takie sobie :oops: wrzucam na ftp
Attachments
P8060068.jpg
P8060068.jpg (177.45 KiB) Viewed 5596 times
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Edi
Moherator

Post by Edi »

Dzięki za wczorajszy wieczór pełen wrażeń wizualnych.
Po obejrzeniu zdjęć zazdroszczę Wam jeszcze bardziej tej wyprawy.
cookie monster
Partycja
Prosze Nie Bic Nowego
Prosze Nie Bic Nowego

Post by Partycja »

Martuś ładne masz zdjątko tylko te rogi Ci nie pasują...

Pozdrawiam
karnaś

Post by karnaś »

i Ja dziękuje za doznania smakowo wizualne :)
Post Reply