yorek wrote:widze że jacek upatruje swoją szansę w użyciu kolarki więc będzie mocno oponował przeciw takim punktom. ale jakbyco to ja tez kolarką pojade
Moze raczej szansę użycia kolarki do czegos wiecej niz
przejazdzka..
okej, okej - nie mówię że tak nie jest. z resztą chłopaki na Borowej mieli jakies ograniczenia sprzętowe w celu wyrównania szans. ja się kłócić nie mam zamiaru - niech organizator pomyśli
No dobra, w związku z nieudaną próbą ztorpedowania teminu Alleycata przez wyjazd do Broku: podaję do wiadomości, że 2 Otwocki Alleycat odbędzie się 11 IX 2005. Start najprawdopodobniej o 13:00 w Parku Miejskim. Jutro powinienem wziąć się za drukowanie map, manifestów i może jakiejś małej "propagandy".
Trochę informacji organizacyjnych (może uprzedzając niektóre pytania):
- na starcie każdy dostaje mapę i manifest (krótki opis zadań do wykonania);
- do zaliczenia będzie około 10 punktów + zadanie specjalne;
- rzeczy niezbędne: ołówek/długopis/cokolwiek do pisania, reszta wedle uznania;
- nie przewiduję limitu czasu na wykonanie wszystkich zadań;
- jazda w kasku nie jest obowiązkiem;
- zawody odbywają się w normalnym ruchu ulicznym, także każdy uczestnik jest zobowiązany do przestrzegania przepisów ruchu drogowego;
- osoby nieletnie proszone są o zgodę na start podpisaną przez rodziców;
- organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne nieszczęśliwe wypadki na trasie;
Na razie to tyle. Jak coś mi się przypomni, to napiszę, ale wszystko będzie jeszcze szczegółowo wyjaśnione przed startem. Jak macie jakieś pytania, to piszcie.
Edi wrote:
- nie przewiduję limitu czasu na wykonanie wszystkich zadań;
Mhm, mhm...ponieważ mam zupełnie "poważny" zamiar stanięcia do tych zawodów - co uważam, że będzie z korzyścią dla wzystkich, bo nikt już nie musi się martwić tym, że może być ostatni, to proponuję ustalić jednak jakieś ograniczenie czasu klasyfikacji, ponieważ z doświadczenia wiem, że noce są już teraz dość chłodne... To taka moja sugestia dla Organizatora
Sugestia przyjęta . Najwyżej rozpalimy ognicho i będziemy czekać na tych, co będą jeszcze na trasie .
Ze spraw organizacyjnych:
- wykonane zadania będą dokładnie weryfikowane (za błędy będą punkty karne lub jak kto woli: "plusy ujemne" );
- watrość nagrody zależy od ilości uczestników (a że nie będzie ona znana do dnia zawodów, także dokładną wartość nagrody będę mógł podać po zawodach) - ale zamotałem ;
Nie żebym był jakimś materialistą, ale będzie trochę o pieniądzach :
Koszt organizacji alleja dla 30 osób to ok. 15 zł. Zakładając, że przyjedzie 20 osób (mam nadzieję, że będzie trochę więcej ) i każdy wniesie opłatę startową w wysokości 5zł, to jakby nie patrzeć daje razem równowartoś banknotu z wizerunkiem niejakiego Władysława J. Po odjęciu kosztów organizacyjnych zostaje ok 85 zeta na nagrodę(y).
Trochę kiepska reklama, ale zawsze.