Gdzie po tanie narzedzia?

Wszystko co zwiazane z rowerowaniem i podrozowaniem. Trasy, nietypowe pomysly, porady praktyczne.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
mas1o
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Gdzie po tanie narzedzia?

Post by mas1o »

Musze kupic pare imbusów i takich tam do roweru, a w czerwonym budynku kolo adri wcale nie jest tanio. Ktos moze cos zaproponowac?
Lew.sky
Prosze Nie Bic Nowego
Prosze Nie Bic Nowego

Post by Lew.sky »

Praktiker
Abstynencja przede wszystkim !
Edi
Moherator

Post by Edi »

mają być tanie, czy dobre? bo to nie zawsze idzie w parze, powiedziałbym, że raczej rzadko ;). czasami lepiej zainwestować...
cookie monster
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

allegro ;)

ale przynajmniej w czerwonym budynku imbusy sa ze stali chromowo vanadowej a nie z gownolitu.
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator

Post by Creeping Death »

polecam firmę lopden. Robią niezłe narzedzia w przystępnej cenie, uważaj też na allegro na paskudną ilość podrabianych kluczy Cr-V. Może i jest to Cr-V ale chyba napawana powłoka 0,001um :)

Ja osobiście polecam zestawik kluczy... niestety nie do końca znam producenta, pamiętam że jest na nich napisane PRO. Specjalny rowerowy, jest w nim komplet niezbędnych imbusów, łyżki rowerowe, klucze oczkowe, nóż, rozkówarka łańcucha, klucz do nypli różnych wielkości i inne bajery, do tego urządzenie jest rozdzielane i na prawdę poręczne , klucze mają blokady przez co trudniej obciąć sobie palce przy manewrowaniu nożem ;)
POWERADE- Jebne czy wstane??

Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

komplet niezłych imbusów to koło 100zł
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Lucky!
Postojebca
Postojebca

Podejście do tematu.

Post by Lucky! »

Jako początkujący przedsiębiorca polecam narzędzia firmy Yato.Kompromis ceny z jakością.Nic dodać nic ująć.I jeszcze powtórzę maksymę Jak dbasz tak masz.Umiejętne zastosowanie i wiedza na temat danego zagadnienia to 3/4 sukcesu reszta to śmiech.Dobre klucze rowerowe pewnie poleci Arek.Ja osobiście zakupy robie na bazarowej u Żaby.Zaproponowałem swe usługi serwisowe ponieważ kocham mechanikę w każdej postaci.Jestem człowiekiem który bezzwrotnie oferuje swe usługi.Możliwość pomocy ogromnie mnie nakręca.Gdy ktoś poprosi o poradę to ja zrobie wszystko aby się wykazać.A gdy poprosicie o naprawę np isis octalink itp. ja kupię narzędzia dowiem się jak to wykonać i to zrobię nieodpłatnie.A to wszystko z powodu tej miłości do mechaniki i narzędzi.
Łańcuch daje wolność.
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

heh, to smisznie jak ktos wygrzebuje z archiwum takie tematy (normalnie sezon ogorkowy:)), ale zeby takie deklaracje i nuta metafizyczna w mechanice normalnie. a tak a propos watku inicjalnego - narzedzia (rowerowe) w bardzo dobrej cenie widzialem ostatnio w Tesco w Zilinie na Slowacji u stop Malej Fatry (ok 80 km od Cieszyna) - skuwacz do lancucha np. za 3 juro (u nas najtanszy jaki spotkalem i oczywiscie nabylem to decathlon za 24,90 czyli 2x drozej a w sklepach rowerowych to fjufju drozej). I jeszcze pytanko do kolegi - a skuwacz do lancucha (juz) ma? :mrgreen:
Lucky!
Postojebca
Postojebca

a jak!

Post by Lucky! »

Pewnie że mam.Trochę głupio się czuje że oferuje usługi a sam potrzebowałem pomocy.Skuwacz kupiłem na bazarowej za jakieś 15 złotych :P .Ale tak jak napisałem postaram się stanąć na wysokości zadania .
Łańcuch daje wolność.
leoheart
Miły Gość

Re: Podejście do tematu.

Post by leoheart »

Protagonista wrote:JJestem człowiekiem który bezzwrotnie oferuje swe usługi.Możliwość pomocy ogromnie mnie nakręca.Gdy ktoś poprosi o poradę to ja zrobie wszystko aby się wykazać.A gdy poprosicie o naprawę np isis octalink itp. ja kupię narzędzia dowiem się jak to wykonać i to zrobię nieodpłatnie.A to wszystko z powodu tej miłości do mechaniki i narzędzi.
cóż być może mógłbym skorzystać
tyle że mój problem jest nietypowy,mianowicie chodzi o....okulary :)
pękła mi oprawka ponoć tytanowa,służyła dzielnie przez 8 może nawet więcej lat ale po prostu wysiadła (miała być wieczna :)
czekam bez nadziei od 3tygodni na ewentualną wymianę ale na razie cicho,to jakiś włoski wyrób dam jeszcze tydzień i... tu jest pole do popisu
chciałbym ją.....zespawać,skleić,złączyć jakkolwiek miałoby to być o ile to możliwe.(wiedza z materiałoznawstwa jest dla mnie tajemnicą :)
może coś byś wymyślił?
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Lucky!
Postojebca
Postojebca

Pierwszy Spawacz RP

Post by Lucky! »

Jak w temacie-przetop tigiem i szlif.Może nie będzie aż tak znać.Jak serwis powie że to z winy użytkownika to spróbujemy.Może być tylko lepiej.Przy okazji odbiorę pocztówkę.
Łańcuch daje wolność.
ruda.maruda

Re: Gdzie po tanie narzedzia?

Post by ruda.maruda »

mas1o wrote:Musze kupic pare imbus�w i takich tam do roweru, a w czerwonym budynku kolo adri wcale nie jest tanio. Ktos moze cos zaproponowac?
Ja radzę zainwestować więcej kasy, ale lepsze narzędzia które będą na dłużej z Tobą
Post Reply