Gdzie po tanie narzedzia?
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Gdzie po tanie narzedzia?
Musze kupic pare imbusów i takich tam do roweru, a w czerwonym budynku kolo adri wcale nie jest tanio. Ktos moze cos zaproponowac?
allegro ;)
ale przynajmniej w czerwonym budynku imbusy sa ze stali chromowo vanadowej a nie z gownolitu.
ale przynajmniej w czerwonym budynku imbusy sa ze stali chromowo vanadowej a nie z gownolitu.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
- Creeping Death
- NApierdalator
polecam firmę lopden. Robią niezłe narzedzia w przystępnej cenie, uważaj też na allegro na paskudną ilość podrabianych kluczy Cr-V. Może i jest to Cr-V ale chyba napawana powłoka 0,001um
Ja osobiście polecam zestawik kluczy... niestety nie do końca znam producenta, pamiętam że jest na nich napisane PRO. Specjalny rowerowy, jest w nim komplet niezbędnych imbusów, łyżki rowerowe, klucze oczkowe, nóż, rozkówarka łańcucha, klucz do nypli różnych wielkości i inne bajery, do tego urządzenie jest rozdzielane i na prawdę poręczne , klucze mają blokady przez co trudniej obciąć sobie palce przy manewrowaniu nożem
Ja osobiście polecam zestawik kluczy... niestety nie do końca znam producenta, pamiętam że jest na nich napisane PRO. Specjalny rowerowy, jest w nim komplet niezbędnych imbusów, łyżki rowerowe, klucze oczkowe, nóż, rozkówarka łańcucha, klucz do nypli różnych wielkości i inne bajery, do tego urządzenie jest rozdzielane i na prawdę poręczne , klucze mają blokady przez co trudniej obciąć sobie palce przy manewrowaniu nożem
POWERADE- Jebne czy wstane??
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Podejście do tematu.
Jako początkujący przedsiębiorca polecam narzędzia firmy Yato.Kompromis ceny z jakością.Nic dodać nic ująć.I jeszcze powtórzę maksymę Jak dbasz tak masz.Umiejętne zastosowanie i wiedza na temat danego zagadnienia to 3/4 sukcesu reszta to śmiech.Dobre klucze rowerowe pewnie poleci Arek.Ja osobiście zakupy robie na bazarowej u Żaby.Zaproponowałem swe usługi serwisowe ponieważ kocham mechanikę w każdej postaci.Jestem człowiekiem który bezzwrotnie oferuje swe usługi.Możliwość pomocy ogromnie mnie nakręca.Gdy ktoś poprosi o poradę to ja zrobie wszystko aby się wykazać.A gdy poprosicie o naprawę np isis octalink itp. ja kupię narzędzia dowiem się jak to wykonać i to zrobię nieodpłatnie.A to wszystko z powodu tej miłości do mechaniki i narzędzi.
Łańcuch daje wolność.
heh, to smisznie jak ktos wygrzebuje z archiwum takie tematy (normalnie sezon ogorkowy:)), ale zeby takie deklaracje i nuta metafizyczna w mechanice normalnie. a tak a propos watku inicjalnego - narzedzia (rowerowe) w bardzo dobrej cenie widzialem ostatnio w Tesco w Zilinie na Slowacji u stop Malej Fatry (ok 80 km od Cieszyna) - skuwacz do lancucha np. za 3 juro (u nas najtanszy jaki spotkalem i oczywiscie nabylem to decathlon za 24,90 czyli 2x drozej a w sklepach rowerowych to fjufju drozej). I jeszcze pytanko do kolegi - a skuwacz do lancucha (juz) ma?
Re: Podejście do tematu.
cóż być może mógłbym skorzystaćProtagonista wrote:JJestem człowiekiem który bezzwrotnie oferuje swe usługi.Możliwość pomocy ogromnie mnie nakręca.Gdy ktoś poprosi o poradę to ja zrobie wszystko aby się wykazać.A gdy poprosicie o naprawę np isis octalink itp. ja kupię narzędzia dowiem się jak to wykonać i to zrobię nieodpłatnie.A to wszystko z powodu tej miłości do mechaniki i narzędzi.
tyle że mój problem jest nietypowy,mianowicie chodzi o....okulary
pękła mi oprawka ponoć tytanowa,służyła dzielnie przez 8 może nawet więcej lat ale po prostu wysiadła (miała być wieczna
czekam bez nadziei od 3tygodni na ewentualną wymianę ale na razie cicho,to jakiś włoski wyrób dam jeszcze tydzień i... tu jest pole do popisu
chciałbym ją.....zespawać,skleić,złączyć jakkolwiek miałoby to być o ile to możliwe.(wiedza z materiałoznawstwa jest dla mnie tajemnicą
może coś byś wymyślił?
Pierwszy Spawacz RP
Jak w temacie-przetop tigiem i szlif.Może nie będzie aż tak znać.Jak serwis powie że to z winy użytkownika to spróbujemy.Może być tylko lepiej.Przy okazji odbiorę pocztówkę.
Łańcuch daje wolność.
-
Re: Gdzie po tanie narzedzia?
Ja radzÄ zainwestowaÄ wiÄcej kasy, ale lepsze narzÄdzia ktĂłre bÄdÄ na dĹuĹźej z TobÄmas1o wrote:Musze kupic pare imbusďż˝w i takich tam do roweru, a w czerwonym budynku kolo adri wcale nie jest tanio. Ktos moze cos zaproponowac?