KRWAWA PĘTLA
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
KP
Hej. Gratulacje dla Morsów.Ja musiałem zrezygnować z dalszych zmagań ponieważ strasznie ciężko mi się oddychało. Tak jak by pojemność moich płuc spadła o połowę. Dalsza jazda była możliwa ale czy to miało by sens? Muszę przyznać że krwawa w zeszłym roku to była przejażdżka. Niestety w tym roku chciałem za szybko i to pewnie powód moich problemów. Straszna szkoda bo do mety zostało mi z 8 dyszek. W sumie to już od samego startu nie czułem się najlepiej. Mały kac po spotkaniu wieczornym , poranny chłód no i ewidentnie zła dieta. Przejeżdżając przez Kampinos czułem moc w nogach i tępo miałem naprawdę dobre.
Łańcuch daje wolność.
myślę że pogoda ma spory wpływ nie tylko na wynik ale także na samo dotarcie do mety, jak sądzę wczorajszy upał nie pomagał,Krolisek wrote:Gratulacje! Tylko trzech - chyba łatwo nie było
nie zapomnę jak Vigila, bądź co bądź trzykrotnego zdobywcę i posiadacza najlepszego czasu musieliśmy ściągać onegdaj z trasy właśnie z powodu upału
sam też razem z Vigilem zmagałem się dla odmiany z ulewnym deszczem
cóż pokonanie KP łączy się z niezapomnianymi przeżyciami tym większy szacunek dla każdego zdobywcy!
Mieliśmy 164 km. Upał był, ale nie było tak tragicznie. W Modlinie byliśmy około 18.00. Nie wiem ile bym jeszcze dała radę... ale następnym razem zorganizuję rezerwową ochronę na nocne zmagania może sie uda... spróbuję za rokKrolisek wrote:To już mieliście pewnie prawie 200km? Pogoda dziś była straszna... Jeszcze 6h do końca zmagań.
Przypadkiem wpadlo w rece:
Niedlugo calosc publikacji z '79, tylko musi sie przeOCRowac 60 stron.
To tyle na temat mitycznego dzyndzelka co poniektorzy z uporem maniakalnym cwicza.. bo prawdziwy poczatek jest jak wyzej. Oszukali Was!Początkowy fragment Warszawskiej Obwodnicy Turystycznej prowadzi przez północno-wschodni fragment województwa stołecznego. Na trasie znajduje się kilka kompleksów leśnych, m.in.: Lasy Drewnickie, Nieporęckie, Legionowskie i Chotomowskie. W okolicach Nieporętu szlak przybliża się do Jeziora Zegrzyńskiego, jednego z najbardziej popularnych rejonów turystyczno-wypoczynkowych województwa. Dobra komunikacja kolejowa i autobusowa do poszczególnych punktów etapowych.
1.1 0,0 km Warszawa-Rembertów, stacja PKP. Początek szlaku po północnej stronie dworca na ul. Cyrulików. Znaki czerwone prowadzą ulicą Antoniego Wieczorkiewicza, następnie w lewo ulicą Ignacego Paderewskiego cały czas prosto aż do skraju lasu, wzdłuż którego w prawo - 3 km rozwidlenie na skraju lasu. Lewą drogą przez młode bory sosnowe za znakami - 5,2 km przejazd kolejowy na drodze z Ząbek do Zielonki. Tutaj na drugą stroną torów i ulicami Zielonki szlakiem czerwonym.
Niedlugo calosc publikacji z '79, tylko musi sie przeOCRowac 60 stron.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
encyklpedia online pisze ze moze byc wbrew pozorom ;)
Byłem o 12 na pętli w Międzylesiu. Wystartowały 2 zespoły: Bieganie i Ergo.Krolisek wrote:A to widzieliście?
http://www.bieganie.com.pl/joomla/index ... 6&Itemid=1
Ciekawe, czy w tej formule ktoś to ukończy. Wpisowe stówka - dużo.
(Edit następnego dnia)
Zrobili to
Ergo - I miejsce, 23:19
Bieganie- I miejsce w kategorii MIX, 23:40
A ja myślałem, że nie ma szans nawet przy normalnej pogodzie... Kurde, 34 stopnie jest. Szacun.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
W zalaczniku :)
- Attachments
-
- WOT.pdf
- Warszawska Obwodnica Turystyczna, Lechosław Herz, Wojciech Krysiński
- (728.84 KiB) Downloaded 623 times
WOT
Dawno nie wchodziłem na forum, widzę że Krwawa Pętla jest co roku “popularna”. Nie wiem czy takie informacje kogoś zainteresują, napiszę kilka zdań o oznakowaniu jej.
Widzę na 17 stronie o Pętli, że Krolisek pisze o mapach, na blogu nawet rysuje "ewentualne propozycje pokonania" różnych odcinków. Piękne mapki ale smucą mnie te kombinacje przebiegów. Ja z Ługasów jestem więc przejazd przez drogę 801 bardzo mnie frapuje, ręce opadają. Teoretycznie od jesieni zeszłego roku nie powinniście mieć żadnych map, nic nie rysować, ewentualnie mieć ślad gps na noc. Czemu? Toć "obwodnica" na jesieni 2011 roku została w całości odnowiona, mam na myśli przebieg części w kolorze czerwonym od Modlina do Zaborowa. Informacja w 100% pewna bo jestem znakarzem nizinnych szlaków pieszych z uprawnieniami na woj. mazowieckie. Gdzieś się jeszcze gubicie, gdzieś czegoś nie domalowano? Znam sprawę od podszewki ale nie mogę / nie chcę nic publicznie pisać ponieważ ilość niecenzuralnych słów przekracza wszelakie granice... Mój krótki wniosek - nigdy nie będzie to dobrze zrobione.
Robert.
Widzę na 17 stronie o Pętli, że Krolisek pisze o mapach, na blogu nawet rysuje "ewentualne propozycje pokonania" różnych odcinków. Piękne mapki ale smucą mnie te kombinacje przebiegów. Ja z Ługasów jestem więc przejazd przez drogę 801 bardzo mnie frapuje, ręce opadają. Teoretycznie od jesieni zeszłego roku nie powinniście mieć żadnych map, nic nie rysować, ewentualnie mieć ślad gps na noc. Czemu? Toć "obwodnica" na jesieni 2011 roku została w całości odnowiona, mam na myśli przebieg części w kolorze czerwonym od Modlina do Zaborowa. Informacja w 100% pewna bo jestem znakarzem nizinnych szlaków pieszych z uprawnieniami na woj. mazowieckie. Gdzieś się jeszcze gubicie, gdzieś czegoś nie domalowano? Znam sprawę od podszewki ale nie mogę / nie chcę nic publicznie pisać ponieważ ilość niecenzuralnych słów przekracza wszelakie granice... Mój krótki wniosek - nigdy nie będzie to dobrze zrobione.
Robert.