W pracy u mojej mamy zbierane są pieniądze na wózek inwalidzki dla dziecka. Znaleźli sponsora, który zobowiązał się do zakupu takowego pod jednym warunkiem. Trzeba zebrać 80 kg plastikowych nakrętek. Mogą to być nakrętki od wszelkiego rodzaju PET-ów, kartonów mleka z nakrętkami i czego tam jeszcze ludzie nie wymyślą
Dlatego prosiłbym Was o zbieranie takich nakrętek i przywiezienie na masę czerwcową (ew. jak kogoś nie będzie to może się ze mną na priva skontaktować). To naprawdę prawie nic kosztuje, a może bardzo pomóc.
Z góry dziękuję wszystkim!
dzidek wrote:podklejajcie pod nakrętki plastelinę będzie cięższa
na poważnie to będę odkładał wszystkie nakrętki
Też będę odkładał.
dzidek wrote:p.s. co ten sponsor z nimi zrobi?
1) Ognisko
2) Zmagazynuje gdzieś, a jak kiedyś inny sponsor wymyśli to samo, to mu zawiozą i będzie drugi wózek.
3) Zafundują pobliskiemu przedszkolu basen w którym dzieci będą mogły skakać w nakrętkach jak w piłeczkach, a w zamian za to, przedszkole da zniżki dla dzieci pracowników sponsora
nie, z tego co wiem to nie chodzi o same nakrętki, a te butelki co się ich nakrętek pozbawi. bo jak nie wyrzuca się z nakrętkami to łatwiej jest je potem zgnieść (np na wysypisku). jaki w tym interes dla samego sponsora - nie wiem, ale skoro chce dać (chmielu, to nie lipa) to czemu nie?
chciałem przypomnieć o zbieraniu nakrętek niestety na dzisiejszej masie mnie nie będzie, w związku z tym prosiłbym wszystkich którzy coś tam nazbierali, żeby odezwali się na priva, poodbieram je osobiście z góry dziękuję