Maraton Terenowy Blisko Otwocka nr 9 08.10.2011 Łucznica

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

Kwito
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Kwito »

Podpisuję się pod słowami Marcina :) Niezmiennie trzymacie wysoki poziom. A miejscówkę na bazę zawodów znaleźliście niebanalną.

Już nie mogę doczekać się X edycji ;)

Pozdrawiam,
Kwito
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

Beczka piwa przeszla kolo nosa, ale gdyby Piotrek nie wtopil pare razy to tym bardziej nie byloby szans. 3x przejechany odcinek bagienny w poszukiwaniu PK 11 skutecznie nas spowolnil. Jak na gospodarzy przystalo staralismy sie nie dac ciala. Powiem krotko - po kazdym spotkaniu z Arkiem bola mnie nogi - srednie tetno 152, avs 21, dst 108 km. Troche pracy nad nawigacja, mniej nerwowych ruchow i Arecki moglby spokojnie walczyc o pudlo na innych zawodach. Powrot do domu Traktem Krolewskim z Taboru przez Torfy byl baaardzo przygodowy. Dzieki Arku i Lukaszu za wspolna jazde;)
Attachments
jesienny pejzazyk.jpg
jesienny pejzazyk.jpg (46.24 KiB) Viewed 12948 times
nie ma lekko.jpg
nie ma lekko.jpg (110.42 KiB) Viewed 12948 times
aron

Post by aron »

a ja chciałbym zaprosić zainteresowanych do spisywanych na żywo, w czasie imprezy, relacji. oczywiscie bardzo subiektywnych relacji i spostrzeżeń.
http://www.welocypedy.pl/index.php?akcj ... lang=1&s=d
Lucky!
Postojebca
Postojebca

MTBO

Post by Lucky! »

Zawody w waszym wykonaniu są perfect! Duże brawa dla zawodników. Ryba dziękuje za dobrą jazdę było git. Mam nadzieję że kolano nie boli i wkrótce gdzieś pomkniemy. Vigil powrót do domu był świetny, jeszcze raz gratulacje dla Ciebie i Arkadyja.
Łańcuch daje wolność.
Arkadyj

Post by Arkadyj »

Bardzo fajnie spedzony dzien. Przed startem liczylismy na miejsce kolo 10 wiec 3 miejsce jest super biorac pod uwage kilka pomylek nawigacyjnych. Mysle, ze kondycyjnie bylismy bardzo mocni ale mtbo to nie zawody po wyznaczonej trasie. Trzeba miec troche szczescia a przede wszystkim dobrze orientowac sie w terenie. Dzieki dla Vigila za wspolna jazde. Kilku rzeczy sie nauczylem i oby to zaprocentowalo :-)

Brawa za organizacje, nie ma do czego sie przyczepic, miejscowka urokliwa, glodny i spragniony nikt nie mial prawa wyjechac. Punktu sensownie rozmieszczone, kilka latwych, kilka trudniejszych ale tak wlasnie ma to wygladac. Dziekuje, bawilem sie bardzo dobrze.
Adam z Alleypiasta
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Adam z Alleypiasta »

Gratulacje!
Patrząc jak ta impreza się rozwija, już nie mogę się doczekać kolejnej edycji.

Muszę podkreślić nietrywialność trasy. Tak się składa, że trochę startuję na orientację po Polsce i MTBO ma jedną z trudniejszych nawigacyjnie tras :) Sam zaliczyłem wczoraj kilka spektakularnych wpadek, o których wstyd wspominać.

Jedyną rzeczą do której bym się przyczepił to skala mapy, najlepiej oczywiście podać właściwą, a jeśli nieznana to lepiej w ogóle nie podawać (była około 1:70k zamiast ok. 1:50k).
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

Zmierzyłem mapę. Jest 1:64k
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

Adam, skala- niedopatrzenie na etapie produkcyjnym. Moge powiedziec tylko sorka. :)

Za to co innego mi sie nie podoba patrzac na tracka , na co zwrocil uwage P.Buciak, a mianowicie sporo punktow wyszlo z dojazdami, nad czym ubolewam, bo sam za takimi nie przepadam (szczegolnie PK1 ktory pierwotnie mial byc 1,5km wyzej, a wyszlo nie wiadomo co z przelajami przez tory. :)

Bylo, minelo. :) Podziekowanie dla startujacych i ekipy bazowej, bez ktorej impreza by nie zadzialala. :)

Wyniki powinny pojawic sie jutro na stronie.
Edi
Moherator

Post by Edi »

Taaaka była impreza :spoko:
Świetne miejsce na bazę. Trasa (przynajmniej w tej części, którą odwiedziłem) bez zarzutów.
Oby tak dalej :D
cookie monster
aron

ślad

Post by aron »

Pozwolę sobie jeszcze na jedną formę autopromocji i promocji strony.
Zamieściłem ślad na stronie. Mimo że wynik naszej ośmioosobowej ekipy nie jest rewelacyjny, ale dzięki porównywaniu śladów można obejrzeć i ocenić siebie i dokonane przez siebie wybory na tle innych uczestników imprezy.
http://www.welocypedy.pl/index.php?art= ... =96&lang=1
Chciałbym również dodać wyrazy uznania dla organizatorów.
Początkowo zdziwienie budził znaczący wzrost kosztów uczestnictwa w imprezie. Obawialiśmy się, że będzie to samo co rok temu i nie wiadomo czemu taka drożyzna zapanowała.
A tutaj normalnie rewelacja. Zarówno "biuro zawodów" jak i pakiety startowe, o poczęstunku nie wspominając.
Szacun
Bzyczek27

wyniki

Post by Bzyczek27 »

Witam
Kiedy można spodziewać się wyników na stronie?
Niestety spieszyło się Nam, więc nie zostaliśmy żeby ocenić Nas występ na tle innych i z niecierpliwością czekamy na wyniki ;-)
Impreza super.
Mapa mogłaby być lepsza, bo kilka razy mieliśmy kłopot z odnalezieniem właściwej drogi. Choć to też oczywiście dodawało smaczku ;-)
I gdyby nie ta wtopa przy 2, mogłoby być całkiem przyzwoicie.
Pozdrawiam
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

wyniki wstepne beda okolo 16-18
grzegorzm

Post by grzegorzm »

Gratulacje, poziom klasa światowa!!!
Dzieki za fajnie spędzony dzień,
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

Podsumowujac: wystartowaly 102 osoby, wszystkie punkty zaliczylo.. 11. Najmniej popularne punkty: 13 i 15, nastepnie 11, z ktora czesc osob miala problemy.

Wyniki:
http://otwock.org.pl/mtbo/wyniki_wstepn ... n_2011.pdf
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

z LO
Attachments
art2.jpg
art2.jpg (229.1 KiB) Viewed 12304 times
art1.jpg
art1.jpg (246.52 KiB) Viewed 12304 times
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

W dniu zawodów, prawdopodobnie na terenie Akademii Łucznica zgubiłem kask rowerowy, biały z ciemnymi elementami. kask kultowej firmy Mango. Szczęśliwego znalazcę proszę o zwrot nieszczęśliwemu właścicielowi
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

Yorek ! I dopiero teraz zauważyłeś ? Żałuje, że nie zostałem dłużej na ognisku. Musiała być naprawdę dobra impreza ;)
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

to przez jad kielbasiany, za duzo serdeli, bo przeciez nie pije. ;)
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

mam nadzieję, że się nie pomyliłam bo to tak dłuuuugo trwało....drzewo SOSNA, którą z Behe spotkaliśmy podczas przygotowywania trasy została, na nasz wniosek, pomnikiem przyrody!!!!!!!!
Dzielę się więc szczęśliwą wiadomością i sukcesem a jednocześnie chciałabym zaprosić wszystkich na wycieczkę z tej okazji w celu oddania czci i pokłonów :wink: O terminie w innym wątku dam znak :D
Attachments
lokalizacja przy drodze z Grzebowilka do Kalonki
lokalizacja przy drodze z Grzebowilka do Kalonki
IMG_1.JPG (198.56 KiB) Viewed 10541 times
IMG_8.JPG
IMG_8.JPG (171.03 KiB) Viewed 10541 times
obwód pierśnicy 410 cm
obwód pierśnicy 410 cm
IMG_9.JPG (192.59 KiB) Viewed 10541 times
IMG_8037.JPG
IMG_8037.JPG (133.7 KiB) Viewed 10541 times
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
vigil

Post by vigil »

a czy mozna prosic o lokalizacje obiektu - nie pamietam na trasie mtbo a chcialbym okreslic? swoja droga kiedys tabliczki z napisem pomnik przyrody byly gustowniejsze i wygladaly zacniej na tle zacnego obiektu:/ a tak w ogole - jaki musi byc obwod?wysokosc? zeby spotkany obiekt traktowac jako pomnik? bo to ze w srodku mlodnika stoi wiekowa sosna chyba nie wystarczy -np. ta na zdjeciu jest chyba "tylko" kultowa?
Attachments
sosna pogorzel.jpg
sosna pogorzel.jpg (202.74 KiB) Viewed 10523 times
Post Reply