Zakochani w Otwocku

Wszystko co dotyczy miasta, a nie chcesz by bylo w grupach sasiednich.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
spider
Szaleniec z aparatem

Zakochani w Otwocku

Post by spider »

Personal best 200km
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

no i zostałem happenerem :)
a swoją drogą wcale nie jestem zakochany w Otwocku choć potencjalnie mógłby być fajnym miastem
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

w takim razie...: telewizja klamie! :lol:
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

nic się od lat pod tym względem nie zmieniło :)
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
mas1o
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by mas1o »

A gdzie można zgłaszać pomysły na ulepszenie naszego miasta? Bo jak raz napisałem do prezydenta to nawet nie odpisał ;)
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

trochę w temacie, czytałam w LO, że Smok organizuje konkurs foto na + i - Otwocka, pan redaktor zaproponował nasze parkingi rowerowe na plus rzecz jasna, tak więc kazdy moze zmieniać na pozytywy :wink:
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
strz.
HRSZT

Post by strz. »

mas1o wrote:A gdzie można zgłaszać pomysły na ulepszenie naszego miasta? Bo jak raz napisałem do prezydenta to nawet nie odpisał ;)
Jezeli nie podpisales normalnie, tylko mas1o albo cos innego anonimowego, to urzad taki czy inny ma prawo na takie cos nie odpisac.

W Jozefowie,na stronie urz.miasta. jest na ten przyklad miejsce 'zadaj pyt burmistrzowi' i chyba raz na tydz faktycznie pojawiaja sie odpowiedzi.
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

Skoro liczy na odpowiedz, to nie wyslal anonima. :)

Ponoc to normalne w Otwocku, zalezy jeszcze co tam wyslales, bo na zyczenia pomyslnosci to chyba nie musi odpowiadac. ;)
Zdaje sie ze mozesz odwolac sie do organu nadrzednego (samorzadowe kolegium odwolawcze) ze skarga na bezczynnosc, wtedy musza ci odpowiedziec. poszukaj w kodeksie postepowania cywilnego albo spytaj chistego. ;)
mas1o
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by mas1o »

mas1o mas1o@o2.pl do prezydent

pokaż szczegóły 11.09.2009
Dzien dobry Panie Prezydencie.

Zawsze mialem duzo pytań i nigdy okazji ich zadac, az do przed chwilą gdy nie wymysilem zeby napisac do Pana maila.
Byc moze bedzie mi Pan w stanie udzielic jakiejs odpowiedzi.

1) Czy nie mozna by zrobic w centrum otwocka czegos sensownego? Zamknac andriollego na odcinku od żabki do swiatel, do stodoły przylepic jakis budynek frontem do małpiego gaju a w nim otworzyc pare lokali gastronomicznych z rozsianymi ogródkami piwnymi za laserowym jezuskiem?

2) Czy nie ma mozliwosci zbudowania wieży widokowej na łysej górze (takiej jak np jest w ponurzycy)? Bardzo by to uatrakcyjniło wycieczki w tamtą strone).

3) Czy nie mozna by zrobic jakiegos kąpieliska przy ostatnim moscie na swidrze? Albo jeszcze lepiej basenu na stadionie, tak by zrobic tam prawdziwe centrum sportowe...

4) Czy jest szansa ze sciezki rowerowe beda przechodzic przez caly otwock od józefowa do karczewa i od lubelskiej do stacji benzynowej na wale?

Pozdrawiam bardzo
Mateusz S.
Wiem że może nie jest najbardziej najbardziej ambitny list, ale w sumie skoro nie odpisał, to chyba nie było co się bardziej wysilać... :|
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

no to na taki ci nie odpisze ;) przynajmniej w Otwocku. :)
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Generalnie - pisanie czegokolwiek na maila wprost do prezydenta ma średni sens. Prawdopodobnie jest on non stop zasypywany mnóstwem tego typu oraz innych - pewnie mniej przyjemnych wiadomości i z pewnością nie jest w stanie na wszystkie odpowiadać - musiałby nie robić nic innego. Jeśli chce się dostać odpowiedź - najlepiej napisać oficjalne pismo, a jeśli e-mail, to na maila urzędowego, a nie prezydenckiego. No i wypada się normalnie podpisać, bo jeśli list był właśnie tak podpisany jak powyższy, to właściwie jest anonim, i rzeczywiście nie ma obowiązku odpowiedzi na takie pismo.
Co do zadanych pytań - cóż, z pewnością dałoby się na nie udzielić jakiejś odpowiedzi, choćby:
- że w urzędzie jest koncepcja zagospodarowania skweru 7 Pułku Łączności, czyli tzw. małpiego gaju "za laserowym jezuskiem", tylko póki co nie ma pieniędzy na jej realizację;
- że łysa góra nie leży w granicach administracyjnych Otwocka, więc pytanie o wieżę widokową trzeba kierować do gminy, do której należy teren, a jeszcze lepiej - do Nadleśnictwa Celestynów;
- że z kąpieliskiem sprawa nie jest łatwa, bo nad Świdrem są praktycznie same prywatne tereny, a jak nie prywatne - to w rezerwacie, ale może w przyszłym roku coś się ruszy; a co do basenu na stadionie - poza tym, że potrzebna kasa, to w sumie nie wiem, jak sytuacja wygląda. Póki co - ostatnio powstał tam Orlik i chyba już finiszują z nowym boiskiem.
- co do ścieżek - po trochu przecież powstają (jakie by nie były) - i w Żeromskiego, i w Batorego, i w Kołłątaja, i w Karczewskiej, w Wawerskiej chyba jest planowana - ale to wszystko są drogi powiatowe (pod rządami starosty), więc nie wszystko od prezydenta Otwocka zależy.
"Te oveczky ne bekają."
Post Reply