DBS 2010

Wszystko co dotyczy miasta, a nie chcesz by bylo w grupach sasiednich.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

DBS 2010

Post by pokrzewka »

zaczynamy przygotowania, jeśli ktoś ma jakiś pomysł na obchody Dnia Bez Samochodu w Otwocku niech pisze, proponuję też spotkanianie organizacyjne, może być w najbliższy czwartek u mnie jak nie będzie padać :wink:
fajnie gdyby ekipa preHarpowa też mogła być
dajcie znać kto może pomóc i czym chce się zająć
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
Lucky!
Postojebca
Postojebca

DZIEŃ BEZ SAMOCHODU

Post by Lucky! »

Witam.Może i ja mógłbym w czymś pomóc.
Łańcuch daje wolność.
pokrzewka

Post by pokrzewka »

standard jest taki:
przejazd rowerowy ulicami miasta /pewnie 24 wrzesnia w piatek/ - potrzebne sa osoby do obmyślenia trasy i prowadzenia
otwarcie nowego parkingu rowerowego
kamizelki odblaskowe i oświetlenie dla rowerzystów - trzeba rozdawać i montować
motyw graficzny na koszulki pamiątkowe
zawody rowerowe na orientacje
sprawdził się też kalendarz więc moze i w tym roku się uda ale potrzebne są zdjęcia

jaki kolor koszulek w tym roku preferujecie? potrzebuję do kalkulacji finansowej
Lucky!
Postojebca
Postojebca

DZIEŃ BEZ SAMOCHODU

Post by Lucky! »

Rozmawiając ze znajomymi dostaję informację że za mało jest informacji na temat samego dnie bez samochodu.Kiedy on jest i co jest w planie.Przekazanie informacji w moim mniemaniu: bilboard (może być przenośny) przy kołłątaja na wysokości cehu tydzień przed DBS.
Łańcuch daje wolność.
pokrzewka

Post by pokrzewka »

na takie reklamy nas nie stać, w poprzednich latach drukowalismy plakaty i wieszaliśmy o świcie ale efektu nie było, teraz więszośc osób pracuje i nie za bardzo w ogóle jest taka możliwość, słupy informacyjne oblepiane sa przez szkoły językowe we wrzesniu więc zostają tablice, tam wieszamy, dajemy info do prasy i na rózne portale, rozprzestrzeniamy

jak będą szczegóły to dam znać :D
Lucky!
Postojebca
Postojebca

DBS

Post by Lucky! »

W takim razie pomyślę jak wygenerować odpowiednią treść na bilboarda i wykonam go w zaciszu rowerowego garażu.Coś się pospawa , coś się wysprayuye i będzie.Na początek uderzę do urzędu miasta o jakieś pozwolenie .Chyba że ktoś ma wtykę!!!
Łańcuch daje wolność.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

właściwie można by jakąś przyczepkę z bilboardem postawić na parkingu przy cechu i służby porządkowe mogły by skoczyć...tylko trzeba by ją jakoś zabezpieczyć przed kradzieżą bo to gruby kąsek dla zbieraczy złomu
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Lucky!
Postojebca
Postojebca

Czeczepa?

Post by Lucky! »

Ja sam jestem zainteresowany takim sprzętem.
Łańcuch daje wolność.
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Re: DBS

Post by matildae »

Protagonista wrote:Chyba że ktoś ma wtykę!!!
:twisted:
yorek wrote:właściwie można by jakąś przyczepkę z bilboardem postawić na parkingu przy cechu i służby porządkowe mogły by skoczyć...
Chciałam zauważyć, że - o ile rozmawiamy tu o DBS finansowanym z budżetu miasta, na co właśnie ogłosiłam konkurs - to z rozpowszechnianiem takiej informacji nie powinno byc problemów. Wprawdzie akurat ul. Kołłątaja jest drogą powiatową, ale myślę, że jesli będzie coś w miarę przyzwoitego i bezpiecznego do zainstalowania przy drodze, to da się to normalnie załatwić, oby tylko odpowiednio wcześniej zacząć.
Co do tematu parkingu rowerowego - czy jest jakiś pomysł na lokalizację? Stojaki, które dokupiliśmy jeszcze na koniec zeszłego roku zostały zamontowane przy Orliku. Jakieś propozycje?
"Te oveczky ne bekają."
pokrzewka

Post by pokrzewka »

urząd skarbowy na Matejki

spotkajmy się dzisiaj wieczorem, np o 19, myślałam o ognisku ale chyba za mokro, może tradycyjnie pizza na Warszawskiej?
potrzebuję konsultacji, zanim mojej starszyźnie sosnowej przedstawię sytuację :wink:
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Nie wiem, czy coś wyszło z dzisiejszego spotkania, tak czy inaczej nie mogłabym w nim uczestniczyć, bo miałam gości. Jeżeli spotkanie się odbyło i powstały jakieś pomysły, to chętnie poznam szczegóły :)
"Te oveczky ne bekają."
Lucky!
Postojebca
Postojebca

Bilboard

Post by Lucky! »

Siemka.Wymyśliłem konstrukcję .Mam z czego to zrobić.Potrzebuje tylko danych jakie mam tam zamieścić.W sumie lepiej było by się spotkać i obgadać na żywo.Nie wiem czy zaakceptujecie mój diy project.
Łańcuch daje wolność.
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

chetnie pomoge przy organizacji zawodow. poki co to organizatorzy wszelacy ( oprocz Domara i Yorka) sa absent lub absent-minded wiec moze bysmy sie spotkali w wyzej wymienionym ( o ile zainteresowane to grono) gronie no i łocywista organizatora naczelnego. termin chyba pilny choc moze nie jestem na biezaco i wszystko juz ustalone... :wink:
pokrzewka

Post by pokrzewka »

potrzebne są 2 osoby, które zajmą się przejazdem rowerowym 24 września o 18, żebym mogła wpisać do pisma, trzeba ustalić trasę i wysłać do Straży Miejskiej
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

czy przypadkiem nie byłem wymieniony w gronie ochotników? :P
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Edi
Moherator

Post by Edi »

Poszło mailem do wszystkich (chyba). Dla pewności wklejam jeszcze tutaj.

Uwaga, Attention, Achtung, Wnimanije!

Zapraszamy do uczestnictwa w dorocznych obchodach Europejskiego Dnia Bez Samochodu w Otwocku, a w szczególności na wspólny przejazd rowerowy ulicami miasta połączony z otwarciem parkingu rowerowego. Przejazd rowerowy odbędzie się w piątek 24 września o godzinie 18.

W ramach Dnia Bez Samochodu prowadzimy kampanię na rzecz zwiększenia bezpieczeństwa na drogach. W ramach kampanii do rozdania będziemy mieli m.in. kamizelki odblaskowe z naszym logo oraz elementy oświetlenia. Dodatkowo do rozdania będą pamiątkowe koszulki :).

Kolejnym elementem kampanii jest konkurs fotograficzny. Z nadesłanych zdjęć o tematyce rowerowo-turystycznej powstanie kalendarz OGR na rok 2011.

Wszystkie szczegóły znajdziecie pod adresem http://otwock.org.pl/dbs/2010/index.htm .

Pytania prosimy kierować na naszym forum pod właściwym tematem.

Jeszcze raz zapraszamy :)

Otwocka Grupa Rowerowa
cookie monster
Hunter

Post by Hunter »

Jak jeszcze się można na coś załapać to ja jestem chętny o ile tylko zdążę wrócić z uczelnii.
pokrzewka

Post by pokrzewka »

a ja poproszę, żeby ktoś wpadły do mnie przed przejazdem z sakwami bo chyba się nie zabiorę ze wszystkim ..... i nie chcę pognieść czerwonej wstążki na otwarcie parkingu :wink:
Ajgialeus
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Ajgialeus »

Można sie załapać na przejazd?? :P
pokrzewka

Post by pokrzewka »

TAK i zabrać innych też można :D
Post Reply