MTBO

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

bardzo krotka notka. zawody staja sie coraz bardziej niszowe wiec w zasadzie bylem ...bezkonkurencyjny. Dla mnie zawody to jednak nie rywalizacja (nie bylo z kim) ale chec odnalezienia punktow w najszybszym czasie. Duzo daje jechanie obok kadry narodowej (np Ani Kaminskiej - 5 na mistrzostwach swiata) - ci ludzie jada rownym tempem, nie zatrzymuja sie by zerkac na mape. Poza tym nic nie jest lepszym treningiem niz zawody. Z ok 30 km trasy zrobilo mi sie...47km gdyz nie podbilem punktu. Kolejny blad to zero picia i jedzenia bo myslalem, ze szybko smigne a zrobilo sie 2,5h i to w granicach beztlenu - odcielo mi baterie. Trudna mapa 1:23000, strasznie trzeba sie wyslepiac. Dobry trening przed pre-Harpem. A medale to troche zart :wink:
vigil

Post by vigil »

jakby komus bylo malo na orientacje to w najblizsza sobote i niedziele we Falenicy. Ma byc ladnie i cieplo - 8 st i lampa. niby na zgloszenia troche pozno ale jakas mapa zawsze sie znajdzie. jak pokuruje kulasa to startne (najwyzej wepne tylko 1 noge):
http://www.wgl.pl/domeny/mtbo-pl/regula ... 10wawa.pdf
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

nie szalej 8) rok się jeszcze nie skończył!
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

Ja się zapisałem !
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
hak
Sport Dajrektor

Post by hak »

Nie da rady. Lecę na bullabes do Barcelony 8)
Życzę powodzenia i słonecznej pogody
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

Może ktoś napisać ile to jest "dystans klasyczny" w MTBO ?
carloz

Post by carloz »

Ma byc ladnie i cieplo - 8 st
-8 st - toż to ukrop :lol:

Lecę na bullabes do Barcelony

Na początku to myślałem, że Cie byki będą ganiać :lol: ... w takim razie smacznej zupki :wink:

BTW w sąsiednim wątku wrzuce propozycje na niedzielę, może ktoś sie skusi pomimo sćigania, Vigil - w sobote w Falenicy, a w niedziele z nami?
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
vigil

Post by vigil »

ile to jest "dystans klasyczny" w MTBO
odpowiedz jest na pierwzsej stronie tego watku, nie pisze wiec bo mnie wytna :lol:
Vigil - w sobote w Falenicy, a w niedziele z nami?
a mowili czytac regulaminy! a moze wy w niedziele ze mna,bo zawody sa dwudniowe :lol:
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

I jak byliście na zawodach? Jak poszło?
vigil

Post by vigil »

eee...stary pytasz odpowiadamy, ogon czyli hak polamany (ale mialem i zmienilem), 3 x pogubiony w lesie, no bylo fajnie. jutro walczymy dalej
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

Było fajnie ale jak dla mnie mapy MTBO są za bardzo aptekarskie ;)
12 pkt na dwadzieścia ileś.
Przemilczę informację kiedy dotarłem na metę ;)
Jutro już raczej nie walczę....
vigil

Post by vigil »

zrobiles 12PK na 18 PK, niestety pozostale byly pewnie zlosliwie poukrywane, jak na debiut to brawo. widzisz, ze aptekarska mapa nie pomaga, ale jest konieczna :) . to taka dyscyplina. mnie tez czasem wkurza wgapianie sie w sciezki. a to i pamiec to podstawa.jak widzisz to nie taka latwa sprawa jak na mapie 50k i punktach co pare km. jutro np jest ok 17 km i 19PK - navigare, navigare, necessae est :P
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

chmiel, nie poddawaj się. nie od razu Kraków zbudowali. ja też na pierwszym MTBO łaziłem po krzakach zamiast dobrze patrzeć na mapę. szkoda, że mnie tam z Wami dziś nie było.

vigil, Ty to chłopie masz w tym roku jakiegoś pecha na tych zawodach. w Legionowie też przecież miałeś usterkę pierwszego dnia. za to jurto pokażesz klasę. będę za Ciebie trzymał kciuki. VIGIL RZONDZI !!!!
... frajda przy targaniu gały i waleniu w przyciski jest nieporównywalnie większa niż przy mizianiu analoga pada ...
vigil

Post by vigil »

dobrze trzymales kciuki!dzieki! 8) Mimo niezbyt duzej konkurencji walka byla do samego konca. przez cala trase towarzystwa dotrzymywal mi carloz - jako kibic i wsparcie w chwilach slabosci duchowej! dzieki! podziwiam twa wrecz malpia :lol: zrecznosc w jezdzie na slikach po korzeniach, galeziach (a po ostatnich opadach sniegu jest tego od groma) i piachach. Fajna traska i zabawy sporo. szkoda, Arek, ze nie wpadles. Aha wczoraj 3-miejsce, dzis 1, fajne medale, dyplomy i troche nagrod (ja zalosowalem kubek termiczny i torbe podrozna). Nastepne zawody i zakonczenie sezonu 21-22 listopada w Wesolej. Zapraszam w imieniu orgow.
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

no to wielkie gratulacje !!!!!!!!!

jeśli tylko będę w Warszawie to na bank przyjadę na zakończenie sezonu.
... frajda przy targaniu gały i waleniu w przyciski jest nieporównywalnie większa niż przy mizianiu analoga pada ...
carloz

Post by carloz »

vigil wrote:przez cala trase towarzystwa dotrzymywal mi carloz - jako kibic i wsparcie w chwilach slabosci duchowej! dzieki! podziwiam twa wrecz malpia :lol: zrecznosc w jezdzie na slikach po korzeniach, galeziach (a po ostatnich opadach sniegu jest tego od groma) i piachach.
To nie małpia zręczność, a małpia głupota (jeśli tak mozna powiedzieć :wink: ) zaszywanie się na tych gumach w taki teren.

Żaluje, że nie zdecydowałem się na start dzisiaj. Jak tak za Tobą jechałem to brakowało mi tej mapy przed oczyma... Ale za miesiąc to sobie odbije i się na 100% stawie na starcie w Wesołej.
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
vigil

Post by vigil »

sie przejechal i wyczul bluesa... :) no i gitara bo niszowosc demobilizuje, blachut z myszkowskim i dymusem z klarską przyjezdzaja i znudzone maja twarze. a w skandynawii tysiace ludzi napieraja w mtbo...
karnaś

Post by karnaś »

:brawo: Vigil gratuluje wyniku (chociaż tego się spodziewałem :)
Post Reply