gdyby ktoś chciał się wybrać do Kącka na pływanie (ja chciałem) to warto wiedzieć, że SANEPID stwierdził iż woda w tym akwenie jest zakażona bakteriami salmonelli. szczegóły:
http://www.wsse.waw.pl/UserFiles/wsse/F ... 4_2009.pdf
edit: bakterie są w małym stawie, cokolwiek by to miało znaczyć
Kack - zakaz kapieli
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Kack - zakaz kapieli
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
są tam 3 "akweny", jeden mniejszy gdzie woda ma max. 2m, drugi jest cholernie głęboki-bynajmniej ani razu nie dotarłem do dna a trzeci jest przeznaczony do łowienia rybyorek wrote: edit: bakterie są w małym stawie, cokolwiek by to miało znaczyć
edit: jest jeszcze 4-ty ale to brodzik dla dzieci gdzie woda nie sięga do kolan
Last edited by Wojtek on 03 Jul 2009 08:27, edited 1 time in total.
Wrzuć jakiś opis jak tam trafić. Z racji piaszczystego podłoża, ciężko w okolicach Warszawy o głęboki akwen. Swojego czasu w kręgach nurkowych trwały rozpaczliwe poszukiwania czegoś, co nadawałoby się do nurkowania. Na 20m nie liczę, ale skoro nie dotrałeś do dna, to zakładam, że z 5m będzie.Wojtek wrote:drugi jest cholernie głęboki-bynajmniej ani razu nie dotarłem do dna
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
Najlepiej dojechać od Wiązowny, drogą wiodącą przez Stefanówkę-> Boryszew->Duchnów. W Duchnowie (jadąc od strony Wiązowny) będzie bilbord (plakat) reklamujący kąpielisko. Tam skręcasz w prawo i jedziesz cały czas prosto. Skręt w prawo jest ok. 1km. za stawem który jest przy samej drodze. Kąpielisko będzie ze 2-3 km. dalej po lewej stronie za stajnią. Nie jest tam trudno trafić, jak by były problemy to można śmiało pytać się miejscowych. Możesz jeszcze popatrzeć na zumi.pl (pewnie znasz tą stornę) dobrze widać to kąpielisko.
P.S. nie wiem czy ta woda nadaje się do nurkowania, bo jest wiecznie zmącona i widoczność jest mała
P.S. nie wiem czy ta woda nadaje się do nurkowania, bo jest wiecznie zmącona i widoczność jest mała
- Creeping Death
- NApierdalator
Swego czasu ładnie ponad 3m było na Świdrze zaraz za zaporą w Woli Karczewskiej, jeździłem tam z kumplem się kąpać. Woda i wysoki brzeg pozwalały na kozackie skoki na bańkę hehehe Od jakiegoś czasu widziałem, że poziom wody jest tam teraz o wiele niższy. Nawet gdy tama jest zamknięta. Choć można by spróbować podjechać z zmierzyć grunt. Chyba, że chodzi Ci o akwen zamknięty i stojący?Bartek wrote:Wrzuć jakiś opis jak tam trafić. Z racji piaszczystego podłoża, ciężko w okolicach Warszawy o głęboki akwen. Swojego czasu w kręgach nurkowych trwały rozpaczliwe poszukiwania czegoś, co nadawałoby się do nurkowania. Na 20m nie liczę, ale skoro nie dotrałeś do dna, to zakładam, że z 5m będzie.
POWERADE- Jebne czy wstane??
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
- Grygus
- Prosze Nie Bic Nowego
Jezioro Rokola ma podobno 11m w najgłębszym miejscu. Ale tam woda brudna i zielska od cholery.Bartek wrote:Wrzuć jakiś opis jak tam trafić. Z racji piaszczystego podłoża, ciężko w okolicach Warszawy o głęboki akwen. Swojego czasu w kręgach nurkowych trwały rozpaczliwe poszukiwania czegoś, co nadawałoby się do nurkowania. Na 20m nie liczę, ale skoro nie dotrałeś do dna, to zakładam, że z 5m będzie.Wojtek wrote:drugi jest cholernie głęboki-bynajmniej ani razu nie dotarłem do dna
Pozdro pincet!
- różowy łokieć
- Buszujacy w forum
ale ryby biorąGrygus wrote:Jezioro Rokola ma podobno 11m w najgłębszym miejscu. Ale tam woda brudna i zielska od cholery.Bartek wrote:Wrzuć jakiś opis jak tam trafić. Z racji piaszczystego podłoża, ciężko w okolicach Warszawy o głęboki akwen. Swojego czasu w kręgach nurkowych trwały rozpaczliwe poszukiwania czegoś, co nadawałoby się do nurkowania. Na 20m nie liczę, ale skoro nie dotrałeś do dna, to zakładam, że z 5m będzie.Wojtek wrote:drugi jest cholernie głęboki-bynajmniej ani razu nie dotarłem do dna
personal best: 304 km