19.04.2009 - Otwock - Mazovia Marathon MTB
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Tia ... właśnie po wczorajszym treningu na siłowni zrobiłem pętelki w Lasku Bielańskim (czyli interwały w terenie) - to nie jest najlepszy pomysłArkadyj wrote:Michał cos czuje, ze w Murowanej rowniez bedziemy walczyc o przezycieGiant Mike wrote:[
Patrząc jak walczyła o życie końcówka MEGA w Łodzi to rzeczywiście dodatkowy kilometr może oznaczać nieukończenie trasy
Michał
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
- Arkadyj
Masz dwa dni na dojscie do siebie. Wydaje mi sie, ze dobrze zrobiles. Dzis mozesz czuc zmeczenie ale do niedzieli przejdzie. Zreszta co Ci bede tlumaczyl, sam dobrze wiesz o co chodziGiant Mike wrote: Tia ... właśnie po wczorajszym treningu na siłowni zrobiłem pętelki w Lasku Bielańskim (czyli interwały w terenie) - to nie jest najlepszy pomysł
Michał
Ja wczoraj znow zrobilem runde 130km. Nogi troche bola, ale dalem im juz wolne i mam nadzieje ze bedzie dobrze.
130km Areczku, a po co tyle kilosów kręcić tuż przed zawodami? Wytrzymałości juz nie zbudujesz, a w tym tygodniu organizm powinnien dostac dwa, góra 3 dni ostrych, ale krótkich bodzców do podtrzymania siły i szybkości oraz magazynować energie na czas wyścigu, a odbywa się to przez zmniejszenie objętości treningu wobec poprzednich tygodni
MTB + /\/\/\/\/\ =
- Arkadyj
Jezeli starty sa co tydzien to zawsze jest sie przed zawodami i nie ma kiedy zrobic dluzszej trasy. Trzeba w jakis sposob przygotowac organizm na dluzszy wysilek. Licze na to, ze dwa dni wystarcza zeby odzyskac swiezosc. Jezeli nie to znow bedziecie musieli na mnie czekaccarloz wrote:130km Areczku, a po co tyle kilosów kręcić tuż przed zawodami? Wytrzymałości juz nie zbudujesz, a w tym tygodniu organizm powinnien dostac dwa, góra 3 dni ostrych, ale krótkich bodzców do podtrzymania siły i szybkości oraz magazynować energie na czas wyścigu, a odbywa się to przez zmniejszenie objętości treningu wobec poprzednich tygodni
- Giant Mike
Napisał ten, którego ciężko dogonić w bikometrzecarloz wrote:130km Areczku, a po co tyle kilosów kręcić tuż przed zawodami? Wytrzymałości juz nie zbudujesz, a w tym tygodniu organizm powinnien dostac dwa, góra 3 dni ostrych, ale krótkich bodzców do podtrzymania siły i szybkości oraz magazynować energie na czas wyścigu, a odbywa się to przez zmniejszenie objętości treningu wobec poprzednich tygodni
Wszystko się zgadza - tyle, że przez najbliższe 6 czy 8 tygodni zawody będą praktycznie co tydzień. Po prostu część znich trzeba będzie potraktować jako treningi wytrzymałościowe.
Ciekawą rzecz napisał w ostastnim Magazynie Rowerowym Paweł Urbańczyk. Spytany dlaczego będzie startował MEGA a nie GIGA odpowiedział : Skoro trenuje po max. 4h to ścigam się na dystansie do max. 4h. To ma sens.
Ja zrobiłem prawie 250km w dwa świątecznie dni. Potem dwa krótkie treningi interwałowe i siłownia. Jutro rano przed wyjazdem pojadę na 2h intensywnie + rozkręcenie na koniec.
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
- różowy łokieć
- Buszujacy w forum
moje wyniki są odrobine inneS.W.A.T wrote:U nas nie poszło tak rewelacyjnie jak pod Poznaniem.
Ale..
Grzesiek 30 w kategorii (214 open)
Ja.. 30 w kategorii (505 open)
open kat
Nidzioł 321 91
SWAT 505 30
ja 214 64
dystans mega ukończyło 921 zawodników i 77 kobitek
Podsumowując dzisiejszy start mogę powiedzieć że trochę różnił się od poprzedniego, mianowicie po przejechaniu 15 km kolejne 10 ścigałem sie a nie walczyłem z własnymi słabościami. Czyżby światełko w tunelu?
Last edited by różowy łokieć on 19 Apr 2009 19:18, edited 1 time in total.
personal best: 304 km
Po korzonkach spoko. Zresztą Ci co jeździli ze mną to wiedzą, że nie straszne mi są nierówności. Najgorzej było na asfalcie. Największa frajda to wyprzedzanie tych co na 2 kółkach się wlokli. W sumie doznałem tej przyjemności niespełna 40 razy. Czas 1:12 na kole 24 bez przełożeń uważam za mój wielki sukcesniedziol wrote:KLIK , ciekawe jak się po korzonkach na tym jednym kółku śmiga:)
Only ONE but FUN http://JednoKolo.pl