Sauna
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
- różowy łokieć
- Buszujacy w forum
Sauna
Możecie mi powiedzieć coś na temat sauny, tzn czy np. pomaga w regeneracji po treningu?Jakieś skutki uboczne?Ma ktoś może jakieś doświadczenia z korzystania?
personal best: 304 km
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Re: Sauna
Można wpaść w głęboki alkoholizm - poważnieróżowy łokieć wrote:Jakieś skutki uboczne?
A serio to relaksuje (psychicznie - czyt. w odpowiednim towarzystwie się odmóżdżasz), poprawia krążenie - jeżeli po wyjściu wchodzisz pod lodowaty prysznic. Szybsze krążenie to szybsze usuwania kwasu mlekowego - czyli szybsza regeneracja. Razem z potem usuwasz toksyny i inne syfy z ciała, oczyszczasz skórę.
Trzeba uważać tylko na odwodnienie (patrz pierwsze zdanie) i dużo pić. Odwodnienie ma duże skutki uboczne - także dla wydolności.
Trzeba chodzić regularnie (np. raz w tygodniu). Przez pierwsze kilka wejść możesz wcale się nie pocić, ale z czasem będzie się z ciebie lało litrami.
No i na koniec dobrze się umyć
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
- różowy łokieć
- Buszujacy w forum
znalazłem to
http://www.sauna.warszawa.pl/osaunie.html#15
ze swojego doświadczenia:jestem cienki jak Bolek gdy z niej wychodzę fizycznie dętka ale odprężam sie na maxa
http://www.sauna.warszawa.pl/osaunie.html#15
ze swojego doświadczenia:jestem cienki jak Bolek gdy z niej wychodzę fizycznie dętka ale odprężam sie na maxa
jeśli ktoś ma problemy z sercem lepiej niech do sauny nie wchodzi. trzeba też pamiętać żeby wchodzić nie dłużej niż na 10 minut na raz (ale lepiej poznać swój organizm przez stopniowe zwiększanie czasu -nie przesadzać). jeśli sauna jest dobrze przygotowana (odpowiednia temperatura i wilgotność) najlepiej po wyjściu z sauny wziąć kąpiel w lodowatej wodzie (miodzio!). Kidyś chodziłem regularnie raz w tygodniu i faktycznie bardzo pomaga pozbyć się z organizmu wszystkich świństw, odpręża a nawet pomaga zbijać wagę (w granicach rozsądku oczywiście).
>>> puszcza wolna, komary poszły spać <<<
- Creeping Death
- NApierdalator
Sauna w Błękitnej Lagunie na Islandii na koniec podróży to było coś.. Choć nie dało się wytrzymać w niej dłużej jak minutę może dwie to było to coś niesamowitego... tylko później znów na rower i pod górę...
Choć nie przepadam za siedzeniem w saunie tam czułem że organizm bardzo tego potrzebuje
Choć nie przepadam za siedzeniem w saunie tam czułem że organizm bardzo tego potrzebuje
POWERADE- Jebne czy wstane??
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Honda Shadow VT500C - moja śliczna!