bikometr
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
wracam do zapytania Dzidka sprzed miesiąca..
czy bikometr dobrze liczy?
Chodzi mi o metodę zaliczania tygodnia do danego miesiąca, bo w tym tygodniu tylko 2 dni należały do marca, a cały tydzień poszedł na rzecz marca, i tak przejechałem w marcu tylko 80km, a mam już 250...
Nie da się z tym czegoś zrobić Arkady? Sorry za problemy i upierdliwość
czy bikometr dobrze liczy?
Chodzi mi o metodę zaliczania tygodnia do danego miesiąca, bo w tym tygodniu tylko 2 dni należały do marca, a cały tydzień poszedł na rzecz marca, i tak przejechałem w marcu tylko 80km, a mam już 250...
Nie da się z tym czegoś zrobić Arkady? Sorry za problemy i upierdliwość
MTB + /\/\/\/\/\ =
- Arkadyj
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
No co wam znow nie pasuje Okej, czasem ostatni wykres nie przeskakuje poprawnie z miesiaca na miesiac ale jest to zrobienia jezeli tylko mi sie zachce. A na razie sie nie zanosi
Jak dziala bikometr. Oprocz dwoch czarnoskorych, ktorzy za kawalek zupy wszystko to notuja, sumuja i zapisuja zasada jego dzialania jest bardzo prosta. Najmniejsza jednostka czasu jest tydzien. Rok jest podzielony na 52 tyg, miesiac ma 4 lub 5 tyg w zaleznosci o tego kiedy sie rozpoczyna i konczy.
Teraz przesledzmy problem Carloza w ktorym km dodane w ostatnim tyg zostaly juz zaliczone do miesiaca marca. Krotki rzut oka do kalendarza mowi nam, ze w tyg 25 luty - 3 marca wiecej dni nalezy do lutego. Z zwiazku z tym program powinien zaliczyc jeszcze ten tydz do lutego. Nie zrobil tego, jego blad, ktory zostal skorygowany.
Mozna by wprowadzic dzien jako najmniejsza jednostke czasu. Zyskalibysmy troche na precyzji i dokladnosci ale chyba akurat tutaj da sie bez tego przezyc.
Jak dziala bikometr. Oprocz dwoch czarnoskorych, ktorzy za kawalek zupy wszystko to notuja, sumuja i zapisuja zasada jego dzialania jest bardzo prosta. Najmniejsza jednostka czasu jest tydzien. Rok jest podzielony na 52 tyg, miesiac ma 4 lub 5 tyg w zaleznosci o tego kiedy sie rozpoczyna i konczy.
Teraz przesledzmy problem Carloza w ktorym km dodane w ostatnim tyg zostaly juz zaliczone do miesiaca marca. Krotki rzut oka do kalendarza mowi nam, ze w tyg 25 luty - 3 marca wiecej dni nalezy do lutego. Z zwiazku z tym program powinien zaliczyc jeszcze ten tydz do lutego. Nie zrobil tego, jego blad, ktory zostal skorygowany.
Mozna by wprowadzic dzien jako najmniejsza jednostke czasu. Zyskalibysmy troche na precyzji i dokladnosci ale chyba akurat tutaj da sie bez tego przezyc.
- Giant Mike
No i objechałem kulę zmiemską dookoła. Live_total przekroczył 40.000km
Michał
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
- Giant Mike
na razie to odpoczynek i regeneracja bo za 2 tygodnie będzie do przejechania 500km po bambrach w 7 dni.carloz wrote:To teraz przed Toba droga na księżyc...
czy minimalna czy maxymalna to już sobie sam wybierz
W tym roku kilometrów mam mniej niż w 2007. Za to jakby wytrzymałość się poprawiła. Chyba jednak wersja treningowa z większą ilością regeneracji a przede wszystkim mniejszą ilością startów zdaje egzamin.
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876