Letnia wyprawa OGR
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
druga połowa czerwca, lubię jak ludzie mi pod koła nie wchodzą.
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
Sierpień gorący i bardzo suchy
Ostatni miesiąc wakacji przyniesie wiele gorących dni, z kilkoma falami bardzo silnych upałów. Nie musimy się obawiać tak wielu burz jak w lipcu. Możemy liczyć na dużą ilość słonecznych i suchych dni z błękitnym niebem. Istnieje ryzyko suszy, która najbardziej może się dać we znaki mieszkańcom południowych i wschodnich dzielnic Polski.
zaczerpnięte z www.twojapogoda.pl
Mam ogromną prośbę...
Proszę o propozycję co chcielibyście zobaczyć,zwiedzić w czasie naszej wyprawy. Bardzo ułatwi wstępną trase.
Ostatni miesiąc wakacji przyniesie wiele gorących dni, z kilkoma falami bardzo silnych upałów. Nie musimy się obawiać tak wielu burz jak w lipcu. Możemy liczyć na dużą ilość słonecznych i suchych dni z błękitnym niebem. Istnieje ryzyko suszy, która najbardziej może się dać we znaki mieszkańcom południowych i wschodnich dzielnic Polski.
zaczerpnięte z www.twojapogoda.pl
Mam ogromną prośbę...
Proszę o propozycję co chcielibyście zobaczyć,zwiedzić w czasie naszej wyprawy. Bardzo ułatwi wstępną trase.
Personal best 200km
- Creeping Death
- NApierdalator
Może tak powoli byśmy przechodzili do konkretów z grubsza?
Ja lubię ciekawostki przyrodnicze, zamki ( od zewnątrz ),Kanał mazurski jak najbardziej, ciekawym miejscem jest Kwatera Hitlera w Gierłoży, w okolicach Pozedrza ( mniej więcej) są pozostałości kwatery Himlera. Piramida w miejscowości Rapa.
Tyle narazie z mojej strony. Czekamy na inne propozycje od ewentualnych chetnych. Trzeba mieć jakiś poglad tego co jest w zainteresowaniu żeby móc wziąć się za szkic trasy.
pozdrawiam
PS. Gierłoż to jest minimum 3h zwiedzania.
PS2. Jeśli termin po 22.08. jest do przyjęcia to wstępnie się zapiszę
Ja lubię ciekawostki przyrodnicze, zamki ( od zewnątrz ),Kanał mazurski jak najbardziej, ciekawym miejscem jest Kwatera Hitlera w Gierłoży, w okolicach Pozedrza ( mniej więcej) są pozostałości kwatery Himlera. Piramida w miejscowości Rapa.
Tyle narazie z mojej strony. Czekamy na inne propozycje od ewentualnych chetnych. Trzeba mieć jakiś poglad tego co jest w zainteresowaniu żeby móc wziąć się za szkic trasy.
pozdrawiam
PS. Gierłoż to jest minimum 3h zwiedzania.
PS2. Jeśli termin po 22.08. jest do przyjęcia to wstępnie się zapiszę
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
Zebrane z różnych źródeł
- Suchacz. Górka ponad 100mnpm tuż przy samym brzegu Zalewu Wiślanego. Podobno widać z niej zalew, mierzeję i morze. Na mapie widać, że tory kolejowe idą tam prawie po plaży - właśnie dlatego, że dalej od razu jest stromo w górę.
- Pieniężno. Zamek i jakiś większy mostek. Przewodnik głosi: "To jeden z najwyższych mostów kolejowych w Polsce. Emocjonujący spacer jego miejscami ażurową jezdnią(?) dostarcza pięknych widoków na położoną w dole rwącą Wałszę i bujny las, chronione jako rezerwat krajobrazowo-geomorfologiczny Dolina Rzeki Wałszy"
- Bisztynek. Drugi co do wielkości głaz narzutowy w Polsce.
- Rapa. "wybór miejsca budowy piramidy nie był przypadkowy. Jest to miejsce, jak żadne inne w okolicy, o wielkiej mocy koncentracji pozytywnego promieniowania energii Ziemi i Kosmosu."
(fotka z mazury.info.pl)
- Gierłoż. Wilczy szaniec.
- Przystań. Trochę bunkrów.
- Kanał Mazurski.
(fotka z mazury.info.pl)
- Pozezdrze. Kwatera Himmlera.
- Stańczyki, Kiepojcie. Konkretne mostki.
(fotka z mazury.info.pl)
- Gulbieniszki. Góra 256mnpm. Widoki
- Suchacz. Górka ponad 100mnpm tuż przy samym brzegu Zalewu Wiślanego. Podobno widać z niej zalew, mierzeję i morze. Na mapie widać, że tory kolejowe idą tam prawie po plaży - właśnie dlatego, że dalej od razu jest stromo w górę.
- Pieniężno. Zamek i jakiś większy mostek. Przewodnik głosi: "To jeden z najwyższych mostów kolejowych w Polsce. Emocjonujący spacer jego miejscami ażurową jezdnią(?) dostarcza pięknych widoków na położoną w dole rwącą Wałszę i bujny las, chronione jako rezerwat krajobrazowo-geomorfologiczny Dolina Rzeki Wałszy"
- Bisztynek. Drugi co do wielkości głaz narzutowy w Polsce.
- Rapa. "wybór miejsca budowy piramidy nie był przypadkowy. Jest to miejsce, jak żadne inne w okolicy, o wielkiej mocy koncentracji pozytywnego promieniowania energii Ziemi i Kosmosu."
(fotka z mazury.info.pl)
- Gierłoż. Wilczy szaniec.
- Przystań. Trochę bunkrów.
- Kanał Mazurski.
(fotka z mazury.info.pl)
- Pozezdrze. Kwatera Himmlera.
- Stańczyki, Kiepojcie. Konkretne mostki.
(fotka z mazury.info.pl)
- Gulbieniszki. Góra 256mnpm. Widoki
Last edited by BartekJ on 10 Apr 2008 08:36, edited 1 time in total.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek