Mazovia 2008
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
- dzidek
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mazovia 2008
Pojawiły się już pewne inf dotyczące nowego sezonu więc lepiej żeby nie było bałaganu
link do terminów
http://www.mazoviamtb.pl/index.php?news=389&jak=0
p.s.dzięki Carloz za link
link do terminów
http://www.mazoviamtb.pl/index.php?news=389&jak=0
p.s.dzięki Carloz za link
gg: 6607845
- Giant Mike
Mała przymiarka do nowej wersji maratonu - oczywiście tylko fragment.
Chciałbym przejechac pod wiaduktem nad torami przy stacji PKP Kołbiel i zrobić rundę w kierunku Osiecka i potem Reguta i powrót znowu do wiaduktu. GIGA by pojechało ten frament dwa razy a pod wiaduktem była by mijanka. Po naszej stronie trasy Mińskiej generalnie tak jak w zawsze, ale bez bezsensownych dokrętek.
Ta mała runda ma jakieś +/- 30km, więc jak do tego dojdzie 30km przez Mińską to będzie tystans OK - a GIGA ma wtedy 90 !
Michał
Chciałbym przejechac pod wiaduktem nad torami przy stacji PKP Kołbiel i zrobić rundę w kierunku Osiecka i potem Reguta i powrót znowu do wiaduktu. GIGA by pojechało ten frament dwa razy a pod wiaduktem była by mijanka. Po naszej stronie trasy Mińskiej generalnie tak jak w zawsze, ale bez bezsensownych dokrętek.
Ta mała runda ma jakieś +/- 30km, więc jak do tego dojdzie 30km przez Mińską to będzie tystans OK - a GIGA ma wtedy 90 !
Michał
- Attachments
-
- podklad_small-track.JPG (109.27 KiB) Viewed 15210 times
Plannja Racing Team || GG#: 130876
- Arkadyj
WOW, to jest mysl. Po naszej stronie torow koniecznie posc nas przez te wszystkie wieksze gorki
Skonczy sie narzekanie na dystans. Mozliwosc przejazdu pod wiaduktem otwiera przed Toba calkiem nowe mozliwosci.
Szkoda troche, ze Otwock otwiera sezon scigania sie. Tak moglby powstac najciezszy maraton w mazovi. Troche wydluzyc dystans do 100+ km, teren z gorkami juz jest.
Brawo za pomysl
Skonczy sie narzekanie na dystans. Mozliwosc przejazdu pod wiaduktem otwiera przed Toba calkiem nowe mozliwosci.
Szkoda troche, ze Otwock otwiera sezon scigania sie. Tak moglby powstac najciezszy maraton w mazovi. Troche wydluzyc dystans do 100+ km, teren z gorkami juz jest.
Brawo za pomysl
- Giant Mike
Osobiście trochę się rozczarowałem terenem - jadąc szlakami jest płasko jak stół.
W końcu udało mi się spozycjonować mapę do wyznaczania trasy więc będę mógł zaplanować nowy przejazd trochę dokładniej. Tereny są tam na prawde piękne a po bokach było widać jakieś górki. W tym roku może wybiore się jeszcze raz, reszta twórczości zostaje na marzec. Jest jeszcze trochę możliwości dokręcenia albo skrócenia.
Zobaczymy. W załączeniu track do GPSa - może ktoś będzie chciał popróbować.
Michał
W końcu udało mi się spozycjonować mapę do wyznaczania trasy więc będę mógł zaplanować nowy przejazd trochę dokładniej. Tereny są tam na prawde piękne a po bokach było widać jakieś górki. W tym roku może wybiore się jeszcze raz, reszta twórczości zostaje na marzec. Jest jeszcze trochę możliwości dokręcenia albo skrócenia.
Zobaczymy. W załączeniu track do GPSa - może ktoś będzie chciał popróbować.
Michał
- Attachments
-
- 2007-11-17T09_3.zip
- (133.18 KiB) Downloaded 481 times
- Giant Mike
- Arkadyj
Czytalem juz wczesniej Twoj post na forum mazovi.
Dystans super - skoncza sie juz narzekania co do jego wielkosci. Niepokoi mnie troche to, ze robimy dwa razy mala petle. Ale trudno, widocznie nie dalo sie inaczej.
Na plus zaliczam rowniez to, ze tylko raz jedziemy niebieskim szlakiem kolo Lisich Gorek. Tam zawsze czlowieka niezle wytrzesie.
Gdybys mogl jeszcze raz cos wiecej powiedziec o terenie za wiaduktem. Nigdy specjalnie duzo tam nie jezdzilem.
A na koniec prosze o wyznaczenie mozliwie najciezszej trasy
Dystans super - skoncza sie juz narzekania co do jego wielkosci. Niepokoi mnie troche to, ze robimy dwa razy mala petle. Ale trudno, widocznie nie dalo sie inaczej.
Na plus zaliczam rowniez to, ze tylko raz jedziemy niebieskim szlakiem kolo Lisich Gorek. Tam zawsze czlowieka niezle wytrzesie.
Gdybys mogl jeszcze raz cos wiecej powiedziec o terenie za wiaduktem. Nigdy specjalnie duzo tam nie jezdzilem.
A na koniec prosze o wyznaczenie mozliwie najciezszej trasy
wow, jakby coś takiego przeszło to by było srogo - piach między galasami, a regutem jest niesamowity, po ośki. do tego przy średnio - mokrej wiośnie do trasy między zabieżkami a kącikami można dodawać kapoki. no ale za to jakie tereny i widoki ogólnie oki, choć ja bym się nad tymi dwoma fragmentami zastanawiał. możnaby na przykład poprowadzić trasę traktem od zabieżek do krzyża leśników - prościutki technicznie, ale też trochę piachu jest.
I co tu napisać? Nie wiem :/
- Giant Mike
Zobaczymy jak to będzie. Południową część objechałem dopiero raz, a wczoraj drugi - ale po innych drogach. Wtedy było OK, teraz bardzo twardo i zmarznięto. Dużo zależy od pogody i jaka będzie zima. Nad południową częścią można jeszcze popracować, bo trasa po szlakach omija górki i inne ciekawostki - niestety tego z mapy się nie znajdzie i trzeba trochę pojeździć.
Żeby nie robił małej rundy na dole, trzeba było by skrócić całość i zrobić mijankę pod wiaduktem co jest niebezpieczne bo się ludzie pogubią. Poza tym do wiaduktu na razie znalazłem tylko jedną drogę dojazdową a znając tempo ogona Mazovii to Rękawek mógłby wyjechać komuś z końca prosto na twarz . Poza tym przy GIGA 80km mega miało by jakieś 40, a tak 60-90 jest niezłą proporcją. Pewnie skończy się na jakiś 50-80 - się zobaczy
Michał
Żeby nie robił małej rundy na dole, trzeba było by skrócić całość i zrobić mijankę pod wiaduktem co jest niebezpieczne bo się ludzie pogubią. Poza tym do wiaduktu na razie znalazłem tylko jedną drogę dojazdową a znając tempo ogona Mazovii to Rękawek mógłby wyjechać komuś z końca prosto na twarz . Poza tym przy GIGA 80km mega miało by jakieś 40, a tak 60-90 jest niezłą proporcją. Pewnie skończy się na jakiś 50-80 - się zobaczy
Michał
- Arkadyj
Michal, mam nadzieje ze na dole trasy znajdzie sie tych kilka gorek.
A na forum mazovi juz psiocza, ze dystans jest za dlugi Przeciez 2 tyg po Otwocku jest Lodz a tam bedzie do przejechania ponad 100km. Obys nie ulegl naciskom i zostawil go tak jak planujesz
Aha i brawo ode mnie, ze rok w rok modyfikujesz tak trase, ze nie sposob sie na niej nudzic. Niby miejsca nie ma za duzo a zawsze cos znajdziesz
A na forum mazovi juz psiocza, ze dystans jest za dlugi Przeciez 2 tyg po Otwocku jest Lodz a tam bedzie do przejechania ponad 100km. Obys nie ulegl naciskom i zostawil go tak jak planujesz
Aha i brawo ode mnie, ze rok w rok modyfikujesz tak trase, ze nie sposob sie na niej nudzic. Niby miejsca nie ma za duzo a zawsze cos znajdziesz
- Giant Mike
Dlatego poprowadziłem żółtym szlakiem a nie Regucką Deogą - tam jest trochę lepiej.Domar wrote:wow, jakby coś takiego przeszło to by było srogo - piach między galasami, a regutem jest niesamowity, po ośki.
To jest moja 2ga opcja jeżeli trzeba będzie zmniejszyć dystans. Skrót można też zrobić pomiędzy Pogorzelą a Łysą Górą.Domar wrote: możnaby na przykład poprowadzić trasę traktem od zabieżek do krzyża leśników - prościutki technicznie, ale też trochę piachu jest.
Wesołych Świąt
Michal
ps. Może jutro (25.XII) koło 11 - 11.30 wystartuje ze stadionu, żeby to objechać w calości .
- Giant Mike
można jeszcze drut kolczasty rozciągnąćDomar wrote:michał, ale jest jedno miejsce na tym żółtym, że 200 metrów TRZEBA rower prowadzić, taki kawałek jak się jedzie na wschód. nie znam żadnego objazdu tamtego miejsca, ale może dałoby się coś znaleźć?
Ktoś ma się ochote jutro przejechać ?
M.
- Giant Mike
Startuje o 11:30 ze stadionuGiant Mike wrote: Ktoś ma się ochote jutro przejechać ?
Michał
- Giant Mike
ZimnoDomar wrote:i jak?
Przejechaliśmy tzw. Dojazd i rundę. Niestety trochę się pogubiliśmy w okolicach Osiecka na niebieskim szlaku i kawałek poszło asfaltem przez miasto. Powrotu nie przejechałem bo się ciemno zrobiło. Ale z tego co pokazał GPS to wyjdzie 70-100km więc lekkie przegięcie. Dzisiaj jadę objechać resztę (11:30 z przejazdu). A potem będę poprawiał palcem po mapie
Michał
- Arkadyj
Uwaga, organizatorzy Mazovii organizuja ankiete odnosnie systemu sektorowego. Do wyboru jest system A -lojalnosciowy gdzie wybieranych jest 2 sposrod 4 ostatnich maratonow, oraz system B gdzie wyciagana jest srednia sposrod wszystkich startow w danym roku.
Szczegoly http://www.mazovia.vel.pl/index.php?news=402&jak=0
Proponuje wybrac najlepszy dla siebie wariant i zaglosowac.
- Giant Mike
Na forum jest na ten temat już z 10 stron dyskusji. Forum głosuje na B, ludzie zagłosują na ... AArkadyj wrote:Uwaga, organizatorzy Mazovii organizuja ankiete odnosnie systemu sektorowego. Do wyboru jest system A -lojalnosciowy gdzie wybieranych jest 2 sposrod 4 ostatnich maratonow, oraz system B gdzie wyciagana jest srednia sposrod wszystkich startow w danym roku.
Michał
- Giant Mike
Jutro (sobota, 26.1) o 10 startujemy ze stadionu z Czarkiem Zamaną na objazd projektu trasy Maratonu. Wyjdzie jakieś 60+km. Tempo raczej żwawe.
Michał
Michał