Może ktoś mi wytłumaczy łopatologicznie jak rozdzielić "internet" na dwa komputery. Szukałem w sieci lecz nic konkretnego nie znalazłem.
Posiadam modem anyDATA, którego działanie polega na tym, że poprzez połączenie wireless łączy się z siecią, a następnie łącze ten modem z kompem poprzez USB. Coś na zasadzie neostrady, tyle ze radiówka. Aby wykonać połączenie muszę również nawiązać połączenie (użytkownik, hasło, numer usługi), ustawiane na kompie. Zastanawiam sie jak to rozdzielić.... Poprzez udostępnienie połączenia z kompa na kompa nie ma problemu, ale jak to zrobić na stale. Czy jest może jakiś router który może rozdzielić połączenie USB, lub czy może będzie odpowiedni router wifi działający w trybie AP-Client, gdzie skonfiguruje PPPoE??
Spider kup se np Linksysa WRT54GL, ustaw go w tryb pracy AP-Clinet a net rodziel poprzez wbudowny 4-portowy switch. Gdybys chcial rozdzielic ponownie ten na swoje kompu bezprzewodowo musialbys miec urzadzenie z dwoma roznymi antenami.
sferie podobno obsluguje tylko router asusa, podzielenie lacza powoduje podzielenie predkosci,inaczej to pozostaje udostepnianie polaczenia...albo zmiana operatora jesli jeszcze to mozliwe.
to ja się podepnę do tematu. mam do dyspozycji koło 100 zeta, chcę podzielić neo na 3 kompy, a w dziedzinie routerów jestem zielony jak listek na wiosnę. Wylukałem coś takiego: http://www.allegro.pl/item313195704_pen ... _adsl.html
ale nie wiem jak z niezawodnością i innymi parametrami. Jakby ktoś się wypowiedział byłbym wdzięczny
ja mam upc (polecam), neo olałem 2 lata temu. tą robotę będę robił u kogoś innego co do kart sieciowych - aż tak zielony nie jestem, ale mimo wszystko dzięki
ps. ktoś jeszcze ma jakieś za/przeciw co do tego routera?
To jest chyba nieco nowsza wersja mojego, więc polecam, naprawdę prosty w obsłudze i dopóki z niego korzystałem, nigdy mnie nie zawiódł. Pomoc techniczna też na wysokim poziomie