na pewno karate kyokushin ( ma monopol w naszych okolicach) i boks (tylko nie wiem jaka odmiana )- bo dziś widziałam przy basenie w józefowie plakat z nawalającymi się mężczyznami
W otwocku tak jak wyżej koleżanka napisała karate kyokushin, w podstawowej nr 12 z tego co pamiętam, jeżeli masz 16 lat i więcej jest jissen(karate tylko z nazwy, coś w stylu samoobrony praktycznej) w słowackim prowadzone przez mojego sąsiada, jest też krav maga, chyba też w słowackim, w józefowie jest judo, widziałem też ogłoszenia o vale tudo, ju jitsu i czymś jeszcze tez w tym mieście, ale to ponoc jakies prywatne. No i muay thai w otwockim klubie "eskulap", ale nie wiem gdzie to jest.
muay thai w otwockim klubie "eskulap", ale nie wiem gdzie to jest.
a ja nie wiem co to jest ....
boks tajski po prostu. Dla niezorientowanych - był taki film "Kick boxer" z JC Van Damme mistrzunio walczył w Tajlandii w tym stylu właśnie przeciw strasznemu Tong Po. Łokcie, kolana oraz standardowe elementy. Dobry gość uczy w W-wie, nazywa się Maciej Skupiński, kilka lat temu został na Kaukazie mistrzem świata. Oczywiście czołówka z Azji nie startowała, ale zawsze coś. To w okolicach Nowolipek. Na temat otwockiego muay thai nie wiem nic. Pzdr.
"Jeszcze nigdy tak niewielu, nie zawdzięczało tak niewiele, tak wielu" - baczny obserwator poczynań otwockiej rady miasta