mnie to w ta dyskusje nie mieszaj... ;>spider wrote:To raczej tobie za te zdjecia z Bieszczad :-P
Juz CI Behe napisał na OPH .... :twisted: :twisted: :twisted:
Fotka miesiaca....
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
hm nie sądzisz że inni których te zdjęcia nie dotyczyły też chcieliby je zobaczyć? i nie po to żeby je wyśmiewać tylko z autentycznego zainteresowania Waszymi przygodami?chyba że zostaną zamieszczone w galerii razem z relacja o której ktoś z Was wspominał albo są zastrzeżoneyorek wrote:ci, których dotyczyły już sobie je ściągneli więc zostały usunięte
hm na temat face shotów najlepiej niech sie wypowiedzą sportretowaniyorek wrote:jeśli mój komentarz będzie kogoś dotyczył tak osobiście jak face-shoty w wykonaniu naszego paparaziego to prosze bardzo, nastawię policzek
co do zdjęć i komentarzy Spidera można mieć różne opinie, ja też mam ambiwalentne uczucia ale nie można nie dostrzec że dzięki niemu sporo chwil zostaje uwiecznionych bo on jako jeden z niewielu nie tylko ma zawsze ze sobą aparat i ale z niego korzysta
trudno mieć do niego pretensje ze próbuje uchwycić coś typu "prawda czasu prawda ekranu"
natomiast potępianie wszystkiego tylko dlatego że autorem jest Spider jest nie fair
Last edited by leoheart on 08 May 2007 21:55, edited 1 time in total.
a wiesz, że pomyślałem...i pojawią się jak tylko Popeye odbierze swoje fotki ze skanowania i wybierzemy ze 3 zdjęcia o poziomie na tyle dobrym żeby Spider mógł na nie spojrzeć i nie dostać zawału :p
spoko - będzie galeria a swoje fotki skasowałem bo nie chce mi się słuchać od pewnych osobników że nie dość że mam uszkodzony aparat to robie wujowe zdjęcia.
spoko - będzie galeria a swoje fotki skasowałem bo nie chce mi się słuchać od pewnych osobników że nie dość że mam uszkodzony aparat to robie wujowe zdjęcia.
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
czyżby samokrytyka?do tej pory to Ty celujesz w takich opiniachyorek wrote: swoje fotki skasowałem bo nie chce mi się słuchać od pewnych osobników że nie dość że mam uszkodzony aparat to robie wujowe zdjęcia.
ps.każdy cwaniaczek który tak twierdzi niech dźwiga aparat na każdą wyprawę i robi zdjęcia które potem wystawi na krytykę bo o nią jest najłatwiej
Wygląda na to że wszyscy, tak jak na piłce nożnej znają się na fotografii
jak czytam czasem opinie na tych fotograficznych forach to mi sie bebechy przewracają ile jest tam życzliwej krytyki
dla mnie ocena jest ok kiedy rzeczowo mówi sie to zrobiłeś dobrze, to i to nie za bardzo i generalnie zachęca sie do poprawiania a nie wbija w błoto
ps.dobra wystarczy moich opinii,przypomnę tylko ze nie obraziłem się na POpeya kiedy zrobił mi zdjęcia na plaży i nawet sam je wrzuciłem na forum bo uważam że były na swój sposób zabawne choć ja wyszedłem na nich na....no delikatnie mówiąc nie najlepiej,więcej pokory Panowie i Panie.Howgh!
Widzę, że poważna dyskusja się tu rozwinęła... Ja nie zamierzam wypowiadać się ogólnie na temat czyjegoś talentu i wartości jego prac, bo nie mam podstaw żeby kogoś oceniać w tym zakresie. Ale wolno mi chyba wypowiedzieć się w kwestii - opublikowanego bądź co bądź - zdjęcia przedstawiającego moją osobę? Nie powiem, żebym była z tego zadowolona, bo chociaż zdaję sobie sprawę ze swoich, hmmm, niedostatków, to mimo wszystko, mając lustro w domu, a także widząc siebie na wielu innych zdjęciach, mogę z pewnością stwierdzić, ze wyglądam na tym konkretnym zdjęciu gorzej niż w rzeczywistości. Nie wiem, czy to zamierzony efekt - na pewno jest to kwestia kontrastu, ziarna, ale niestety muszę przyznać, że jestem skłonna podejrzewać autora o pewną złośliwość Zdjęcie nie musi tuszować - z tym retuszem to był żart, ale nie musi też podkreślać mankamentów.
A moja wypowiedź odnosi się do tego konkretnego zdjęcia, bo zgadzam się z opinią Leo, że krytyka, lub raczej opinia, powinna być rzeczowa i konstruktywna.
A moja wypowiedź odnosi się do tego konkretnego zdjęcia, bo zgadzam się z opinią Leo, że krytyka, lub raczej opinia, powinna być rzeczowa i konstruktywna.
"Te oveczky ne bekają."
Wprawdzie zacząłem ten watek na forum od dość ...złośliwych zdjęćmatildae wrote:Nie wiem, czy to zamierzony efekt - na pewno jest to kwestia kontrastu, ziarna, ale niestety muszę przyznać, że jestem skłonna podejrzewać autora o pewną złośliwość
Lecz wydaje mi się że te tendencje ewoluowały w stronę zupełnie inną.
Nie wiem czy zauważyliście ale ostatnio moje zdjęcia raczej przedstawiają ludzi w pozytywny sposób.
Nie wykrzywiając ich prawdziwiej natury. Może nie są artystycznymi tworami
Lecz staram się w nich przekazać to co czuję,myślę....i przede wszystkim widzę.
A że widzę ludzi troszkę inaczej...cóż taka moja dusza.
Mam nadzieje że nikogo swoją "twórczością" nie uraziłem i nie urażę.
Zapewniam że złośliwość nigdy nie była zamierzona...
Pozdrawiam Spider
P.S
Co nie znaczy że całkiem odszedłem od zdjęć typu..."złośliwego"
Personal best 200km