buty SPD do 300 zl
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
- dzidek
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
buty SPD do 300 zl
Witam moze ktos polecic buty SPD tylko zeby byly cale sztywne, powiedzmy do 300 zl
p.s. sa u arka jakies buty??
p.s. sa u arka jakies buty??
gg: 6607845
- Giant Mike
Pewnie "nie trekingowe" - czyli takie, w których da się chodzić w miarę normalnie.Edi wrote:Co masz na myśli pisząc: "całe sztywne"?
W tej cenie kupisz Shimano na 2 rzepy. Jest też taka marka NorthWave - koledzy mają szosowe buty, ale MTB też widziałem. Nawet ładne - w tej cienie mieszczą się 2 modele. http://www.northwave.pl/
Buty MTB do ścigania powinny być sztywne, lekkie i dobrze leżeć na stopie. Nie mogą ześlizgiwać się z pięty.
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
- Arkadyj
Dzidek proponuje zeby buty, ktore kupisz mialy co najmniej jedna klamre a nie same zapiecia na rzepy. Nie wiem czy wyrobisz sie w cenie 300zl, z ofert ktore przejrzalem sprawdz ta: http://tinyurl.com/35pyh5 W tej samej cenie, dostepne od zaraz sa w cykloturze.
Ja mogę się wypowiedzieć tylko na temat swoich butów. Dokładnie za 300PLN kupiłem swoje Team'y Scott'a i jestem z nich bardzo zadowolony. Klamry nie posiadają, ale mi wystarczają 3 rzepy. Buty kupiłem w Plusie na warszawskimUrsynowie. Ogólnie kosztują około 370-380PLN. Ja kupiłem jakoś w kwietniu w zeszłym roku. To akurat czas, kiedy wchodziła nowa "kolekcja", także buty z poprzedniego rocznika można było kupić trochę 20-30% taniej. Ogólnie można było wtedy tam sporo sprzętu kupić taniej. Można spróbować i w tym roku.
cookie monster
Wątpię, większość klamrowych butów jest powyżej 300 (zresztą większość porządnych też)Arkadyj wrote:Dzidek proponuje zeby buty, ktore kupisz mialy co najmniej jedna klamre a nie same zapiecia na rzepy. Nie wiem czy wyrobisz sie w cenie 300zl,
a wracając do rzepów to 3 zaciśniesz tak ze spoko nie ma mowy o luzie.
popieram Ediego Scott Team to niezłe połączenie sztywnej podeszwy i skórzanej cholewki,buty na każda pogodę i wyścig choć będzie trudno zejśc poniżej 300
ja mam niezłe Specialized za 245 ale są z siatki i troche gwiżdże na wylot mam nadzieje ze to atut latem
nie byłbym taki pewien, na Transcarpatii juz na pierwszej górce buksowałem w błotku, krok w przod dwa w tyłdzidek wrote:p.s. pod górę będę najszybszy bo mam kołki w bucikach
Edi wrote:Fajna sprawa te kołki, ale mają tendencję do szybkiego wycierania się oraz gubienia.
taaa mozna tez zgubic cały but