no ma a przelozenie jest miekkie bo jezdzilem nim do wwy: 42/16 bodajze. Tylnej zebatki nie jestem pewien teraz. Moze wymienie tyl na mniejsza- torowe zebatki maja chyba 12 zebow ale kosztuja 50zl
ja mam z tyłu 13 zebów chyba z kasety szosowej (pewny nie jestem, czy napewno z szosówki) kupionej na allegro za 2,25
i jest git
w tym momencie mam przełozenie 3,23 ale celuje w 3,4 - 3,5 bo to jest troche za wolne
jest tylko jeden problem.... pogiąłem juz jedna korbe alivio i to alivio z 99 roku, a wtedy ALIVIO cos jeszcze znaczyło..... teraz idzie do mnie nowa bez blatow deorka na kwadrat z allegro.... zobaczymy ile pozipie
No niestety nie mam jeszcze w górskim tytanowych szprych pustych w środku i formowanych w procesie hydroformingu ze zlotą inkrustacją nazwy modelu, producenta,własnego nazwiska i recznie malowanymi ilustracjami z kamasutry...
A zębatka musi być z gwintem- nakręcana bo to piasta torowa. Można kupic za 5zl- taką jaką mam,jest to model montowany do starszych wersji maszyn typu Ukraina, lub zawodniczą, profesjonalną zębatkę torową Dura-Ace czy Miche za 50zl Lepiej więc zmienic tarczę z przodu.
JASIEK wrote:No niestety nie mam jeszcze w górskim tytanowych szprych pustych w środku i formowanych w procesie hydroformingu ze zlotą inkrustacją nazwy modelu, producenta,własnego nazwiska i recznie malowanymi ilustracjami z kamasutry... .
ahahahahaah <lol2> DOBRE!
sory że nie na temat, ale przypomniało mi sie ostatnio, Jasiek miałeś mi dać namiar na jakąś stronę chyba czy coś, gdzie pokazują konstrukcje, pracę czy inne złożenie tej piasty o której mi żęziłeś na TC (roll offa jakiegos )
Pozdro345
Ja mam ostre od niedawna, 42/16 ale jest za miekko i szukam 15...
Ostre to jest dopiero dobry trening
Szczegolnie dla leniwych takich jak ja, czasem chcialo by sie przestac krecic a tu nie ma!
No wlasnie widze ze pod moja nieobecnosc dobrze Ci Czarku wskazali jeden z drugim Wlasnie o to chodzi- zadnego syfu z przerzutkami lancuchem (duzo mniejszy) itp. Tylko ze masz 1700g na tylnym kole i 3500zl w plecy Ale kiedys ja bede mial ! (znaczy sie piaste )
Też myślałem nad ostrym jak budowałem swojeg singla w styczniu... tylko bałem sie tej pzesiadki z górala na ostre.....
A powiedzcie mi czy czięzko było sie przyzwyczaic?
Czy mieliscie jakies problemy z tym zwiazane?
Bo ja wybrałem takie rozwiazanie pomiedzy... czyli singiel
Z niego nie zrezygnuje, ale dalej mysle o.... fixed gear
teo to Twoje przełozenie 42/16 a nawet 15 to nie za miekie?
chyba z duza kadencją musisz jezdzic.... bo ja na swoim 42/13 to ze stała predkoscia 32-33 tylko smigam i dlatego szukam tarczy na przod 44.... moze ktos taka posiada i odsprzeda?