Przyglądałem się kilku fotkom i nie zauważyłem żadnych różnic w budowie zacisku przedniego i tylnego (chyba że się omyliłem )
tak więc nie ma różnicy gdzie zostanie zamontowany.
Teraz kwestia przewodu, czy jest możliwość jego przycięcia i jakich narzędzi i dodatkowych gratów do tego potrzeba.
dzięki
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
Tylna powiadasz....
Więc tak - istnieje mozliwość skrócenia... Jesli masz nówke sztuke to w komplecie (w zaleznosci od firmy) możesz miec cos w rodzaju mosiężnej beczółki i kawałeczka cienkiej rurki (np. shimano) które to służą do "zarobienia" przewodu po przycieciu... obcina się przewód normalnie - obcinakiem do linek i UWAGA w większości systemów hamulcowych rowerowych (systemu otwarte) da radę to zrobić "na mokro". Nastepnie wykrecasz przewód z manetki i wyciagasz go... obcinasz - montujesz szpeje na końcu (te mosiężne) i wciskasz do klamki dokrecając śrubą... pompujesz kilka razy i powinno zacząć działać (sprawdzone wlasnoręcznie)
hayesy mają chyba nawet jeszcze fajniejsze końcóweczki do założenia na przewód... osobiscie nie robiłem... tylko słyszałem...
słowem roboty na 15 minut
Jakby co to powinieneś mieć do mnie komóre więc dzwoń... nie wiem nic tylko o adapterach ale przdmówca napisał ze to tylko taka różnica więc może tak jest...