Uprzejmie informuję, że dnia 20 marca b.r., o godz.14 w Auli Urzędu Miasta Otwocka (bud. „A”), odbędzie się zebranie Otwockiego Centrum Edukacji Ekologicznej. Zebranie będzie poświęcone obchodom „Dni Ziemi”, które w Otwocku będą połączone już po raz drugi z obchodami „Święta Sosny”. Zarys programu obchodów, wstępnie nakreślony przy współpracy Polskiego Klubu Ekologicznego Koła „Otwockie Sosny” oraz Wydziału Ochrony Środowiska Urzędu Miasta, zakłada szereg działań o charakterze edukacyjnym z zakresu ochrony środowiska oraz lokalnych walorów przyrodniczych, planowanych w dniach 24-27 kwietnia. Serdecznie zapraszamy na Zebranie w celu zapoznania się z tą propozycją i przedyskutowania programu obchodów oraz nawiązania współpracy przy jego realizacji. Zwracam się do Państwa z prośbą o przygotowanie i przedstawienie własnych propozycji i pomysłów na uatrakcyjnienie obchodów.
W związku z proponowaną w projekcie obchodów podsumowującą imprezą ekologiczną w dniu 27 kwietnia, przeznaczoną dla uczestniczącej w „Święcie Sosny” młodzieży i dzieci zwracam się z uprzejmą prośbą do Dyrekcji szkół otwockich o przemyślenie kwestii ewentualnego przyjęcia roli Gospodarza takiej imprezy.
Zebranie będzie też okazją do omówienia innych planowanych na 2006 rok wydarzeń z zakresu ekologii w Otwocku, w związku tym zwracam się z prośbą o przekazanie podczas zebrania informacji na temat przewidywanych przez Państwa działań i propozycji w tym zakresie.
OCEE "Swieto Sosny" 20 marca 2006, czytaj dalej ;)
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Zebranie jest dla oświaty, dla nauczycieli, dla instytucji , oraganizacji, firm i wszystkich innych, którzy mają chęć zaangażować się w różne ekologiczne imprezy i akcje lub cos zorganizować z własnej inicjatywy. Jeśli chodzi np. o nauczycieli i młodzież, którzy są przeważnie odbiorcami takich akcji, zebranie w godzinach pracy i szkoły to jedyna możliwość, żeby ich w ogóle ściągnąć i zainteresować, bo po pracy i szkole, nie oszukujmy sie, nikomu by sie nie chciało. Jeśli chodzi o różne instytucje i organizacje - zawsze jakoś oddelegowują swoich przedstawicieli na takie oficjalne zaproszenie. A co do niezrzeszonych lub, że tak powiem luźno zrzeszonych - coż - jeśli ktoś może - to dobrze, nie - zawsze może sie dowiedzieć co się działo u mnie, w Urzędzie, a także zgłosić swoje pomysły. Nie chcę tu może wyrokować Spider, ale powiedz szczerze - gdyby było o 17 czy 18 - przyszdłbyś? Zresztą nie chce mi się drugi raz rozwijać wątku, który był juz poruszany przy okazji Dnia bez Samochodu - takie są możliwosci zorganizowania spotkania, tak pracuje tez urząd i urzędnicy, którzy też w nim uczestniczą. Kto bedzie mógł reprezentować OGR czy szerzej - KRO, niech wpada, myślę, że przede wszystkim warto bedzie już teraz zasygnalizowac chęć zrobienia jakiegos fajnego zamieszania znow w Dzień bez samochodu, a moze tez włączyć sie w jakieś inne akcje. I prosze znowu nie marudzić, bo to nudne.
pozdrawiam
pozdrawiam
"Te oveczky ne bekają."
-
- Bardzo zaaawansowany uzytkownik
Zamieszanie na Dzień bez Samochodu obowiązkowo! Nasza poprzednia akcja była sukcesem, teraz możemy jeszcze bardziej zaszaleć, a za rok to juz tego dnia miasto będzie zamknięte dla samochodów całkowicie. Więc kto z KRO będzie mógł niech wpada i zgłasza pomysły. Matildae jako organizator spotkania chyba nie będzie mogła tego zrobić, a ja jak pojawię się to w dwóch osobach, a jeszcze wystąpić jako KRO to trochę za dużo jak dla mnie, potrzebne więc wsparcie OGRów.
Oczywiście zapraszam wszystkich do udziału w Święcie Sosny, aby masa sosen w mieście nie zmniejszyła się krytycznie.
Oczywiście zapraszam wszystkich do udziału w Święcie Sosny, aby masa sosen w mieście nie zmniejszyła się krytycznie.
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie