zero tolerancji...
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
zero tolerancji...
dla rowerzystow. czyli dla nas. ;)
taki oto artykul w poniedzialkowej lini.
pan D.Olszewski p osel powiatu otwockiego bedzie lobbowal aby producenci rowerow defaultowo montowali oswietlenie... no a za jazde bez, beda ostre mandaty i kratki. zreszta zaraz wam wkleje... ;)
panie D. O. a kiedy mamy sie spodziewac obowiazku jazdy w kasku? ;)
bo z mysla, ze czipy w dupach beda niedlugo kazali instalowac to juz sie pogodzilem. ;)
ps. do swojej frirajdowej fury i tak nie doczepie oswietlnie, w lesie mi zbedne... :P
taki oto artykul w poniedzialkowej lini.
pan D.Olszewski p osel powiatu otwockiego bedzie lobbowal aby producenci rowerow defaultowo montowali oswietlenie... no a za jazde bez, beda ostre mandaty i kratki. zreszta zaraz wam wkleje... ;)
panie D. O. a kiedy mamy sie spodziewac obowiazku jazdy w kasku? ;)
bo z mysla, ze czipy w dupach beda niedlugo kazali instalowac to juz sie pogodzilem. ;)
ps. do swojej frirajdowej fury i tak nie doczepie oswietlnie, w lesie mi zbedne... :P
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
mata.
- Attachments
-
- mohr.jpg (71.21 KiB) Viewed 8847 times
czasem kreci sie na forum lini i straszy sadem za obrazliwe wpisy... ;)
sadze Leo, ze pan posel woli zajac sie w ten a nie inny sposob rowerzystami, bo zabraniac i scigac, prosciej niz budowac. a zdjecie i lans jest.
mogliby chociaz razem z niewielkim mandatem (pokrywajacym koszt) wreczac komplet oswietlenia ciemnemu delikwentowi. no ale czego wymagamy, to tylko polska. ;)
pedzisz na rower? :)
sadze Leo, ze pan posel woli zajac sie w ten a nie inny sposob rowerzystami, bo zabraniac i scigac, prosciej niz budowac. a zdjecie i lans jest.
mogliby chociaz razem z niewielkim mandatem (pokrywajacym koszt) wreczac komplet oswietlenia ciemnemu delikwentowi. no ale czego wymagamy, to tylko polska. ;)
pedzisz na rower? :)
mysle ze sie nie zgodzi bo impreza jest nielegalna
ahm, juz nie mowie ze pi.. wieje okrutnie dookola... zima Leo jest, zima.
ps. dojechalem do drzwi
ps. dojechalem do drzwi
Last edited by behem0th on 28 Feb 2006 14:09, edited 1 time in total.
dzisiaj wysmaże do niego maila wieczorem jak zbiorę mysli,bo jak zobaczyłem zdjęcie to w pierwszym odruchu chciałem go Masakrowaćbehem0th wrote:mysle ze sie nie zgodzi bo impreza jest nielegalna
ps. dojechalem do drzwi
ps.nie pękaj Behe,takie słoneczko a Ty w domu?,wczoraj mnie skusiło na pętelkę Batorego-Sobiekursk-Karczew-Stadion,bylo miło w tamta strone ale jak zaszło słonce to od Karczewa juz ledwo telepałem sie do domu a napój mi zamarzł w bidonie
nota bene myslałem ze jest znacznie bliżej a to 27km
mam plan żeby na tej trasie troche potrenowac jazde godzinna na czas coby w maratonie nie robić przerw przed każda górką
odpocznij trochęmam plan żeby na tej trasie troche potrenowac jazde godzinna na czas coby w maratonie nie robić przerw przed każda górką Smile
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
oto co stworzyłem
Szanowny Panie Pośle
Z prawdziwym zainteresowaniem przeczytałem artykuł w Linii Otwockiej pod jakże wymownym tytułem ”zero tolerancji dla rowerzystów”
W tekście tym czytamy, że rowerzyści stają się „plagą na otwockich drogach’
Rozumiem że słowa plaga użyto dla podkreślenia ilości mieszkańców Otwocka korzystających z tej formy transportu o czym zapewne Pan Poseł jako mieszkaniec Otwocka wie bo widzi na co dzień, tych dzielnych ludzi z narażeniem życia zdążających na rowerze do pracy.
Chciałbym zwrócić uwagę Panu Posłowi że rowerzyści są takimi samymi użytkownikami dróg publicznych jak inni i maja prawo z nich korzystać w sytuacji gdy tu znów cytat z artykułu „miasto i powiat, z jednym chlubnym wyjątkiem Józefowa nie ma ścieżek rowerowych.
Zapewniam Pana że żaden rowerzysta przy zdrowych zmysłach jeśli może - nie korzysta z dróg publicznych bo jest to równoznaczne z samobójstwem.
I bynajmniej nie dlatego, że porusza się nieoświetlonym rowerem i nawalony jak stodoła ale dlatego że jest całkowicie lekceważony jako użytkownik drogi!
Zapowiada Pan zorganizowanie grupy posłów których celem jest nowelizacja Kodeksu Drogowego w części dotyczącej rowerzystów. Niestety Pańskie zabiegi nie pójdą jak sądzę w kierunku zapewnienia bezpieczeństwa rowerzystom poprzez zmuszenie kierowców samochodów do respektowania ich praw, tak jak to się dzieje w innych krajach Europy ale do wprowadzenia dalszych nakazów i zakazów dla rowerzystów i producentów rowerów.
Na marginesie ktoś kto porusza się niewłaściwie wyposażonym rowerem tak naprawdę wystawia siebie na największe niebezpieczeństwo a karą za tą nieodpowiedzialność jest często śmierć lub kalectwo o czym warto stale przypominać
Ciekawe czy Pański rozmówca Pan Komendant nadkomisarz Andrzej Wojciechowski, bądź co bądź konsultant w kwestiach ruchu drogowego poinformował Pana o istnieniu Otwockiej Koalicji Rowerowej, której celem jest m.in. stworzenie sieci ścieżek rowerowych na terenie miasta i poprawa bezpieczeństwa na drogach! (http://otwock.org.pl/koalicja.htm)
Sądząc po zadowolonych minach (na zdjęciu w artykule) nie brakuje Panom energii do działania może więc forum Koalicji byłoby dobrym miejscem spożytkowania tego optymizmu choć może nie tak spektakularnym jak sejm, tym bardziej że jest Pan posłem z tego terenu.
Jeśli chciałby Pan zobaczyć jak wygląda jazda ulicami Otwocka z perspektywy rowerzysty to serdecznie zapraszam Pana Posła na Otwocka Masę Krytyczną która odbędzie się w najbliższą sobotę 04.03.2006.
Będzie okazja porozmawiać z rowerzystami i jeśli ma Pan odwagę-doświadczyć jak naprawdę zachowują się kierowcy samochodów w odniesieniu do rowerzystów.
Dodam, że póki co Masa nie została jeszcze wzorem Warszawy zalegalizowana w Otwocku więc nie można korzystać z parasola ochronnego Policji i Straży Miejskiej, dzięki czemu można się zderzyć z rzeczywistością taka jaka ona jest!
Zapraszam do Parku Miejskiego na godzine 13
Pozdrawiam
Tomasz Mierzejewski
Szanowny Panie Pośle
Z prawdziwym zainteresowaniem przeczytałem artykuł w Linii Otwockiej pod jakże wymownym tytułem ”zero tolerancji dla rowerzystów”
W tekście tym czytamy, że rowerzyści stają się „plagą na otwockich drogach’
Rozumiem że słowa plaga użyto dla podkreślenia ilości mieszkańców Otwocka korzystających z tej formy transportu o czym zapewne Pan Poseł jako mieszkaniec Otwocka wie bo widzi na co dzień, tych dzielnych ludzi z narażeniem życia zdążających na rowerze do pracy.
Chciałbym zwrócić uwagę Panu Posłowi że rowerzyści są takimi samymi użytkownikami dróg publicznych jak inni i maja prawo z nich korzystać w sytuacji gdy tu znów cytat z artykułu „miasto i powiat, z jednym chlubnym wyjątkiem Józefowa nie ma ścieżek rowerowych.
Zapewniam Pana że żaden rowerzysta przy zdrowych zmysłach jeśli może - nie korzysta z dróg publicznych bo jest to równoznaczne z samobójstwem.
I bynajmniej nie dlatego, że porusza się nieoświetlonym rowerem i nawalony jak stodoła ale dlatego że jest całkowicie lekceważony jako użytkownik drogi!
Zapowiada Pan zorganizowanie grupy posłów których celem jest nowelizacja Kodeksu Drogowego w części dotyczącej rowerzystów. Niestety Pańskie zabiegi nie pójdą jak sądzę w kierunku zapewnienia bezpieczeństwa rowerzystom poprzez zmuszenie kierowców samochodów do respektowania ich praw, tak jak to się dzieje w innych krajach Europy ale do wprowadzenia dalszych nakazów i zakazów dla rowerzystów i producentów rowerów.
Na marginesie ktoś kto porusza się niewłaściwie wyposażonym rowerem tak naprawdę wystawia siebie na największe niebezpieczeństwo a karą za tą nieodpowiedzialność jest często śmierć lub kalectwo o czym warto stale przypominać
Ciekawe czy Pański rozmówca Pan Komendant nadkomisarz Andrzej Wojciechowski, bądź co bądź konsultant w kwestiach ruchu drogowego poinformował Pana o istnieniu Otwockiej Koalicji Rowerowej, której celem jest m.in. stworzenie sieci ścieżek rowerowych na terenie miasta i poprawa bezpieczeństwa na drogach! (http://otwock.org.pl/koalicja.htm)
Sądząc po zadowolonych minach (na zdjęciu w artykule) nie brakuje Panom energii do działania może więc forum Koalicji byłoby dobrym miejscem spożytkowania tego optymizmu choć może nie tak spektakularnym jak sejm, tym bardziej że jest Pan posłem z tego terenu.
Jeśli chciałby Pan zobaczyć jak wygląda jazda ulicami Otwocka z perspektywy rowerzysty to serdecznie zapraszam Pana Posła na Otwocka Masę Krytyczną która odbędzie się w najbliższą sobotę 04.03.2006.
Będzie okazja porozmawiać z rowerzystami i jeśli ma Pan odwagę-doświadczyć jak naprawdę zachowują się kierowcy samochodów w odniesieniu do rowerzystów.
Dodam, że póki co Masa nie została jeszcze wzorem Warszawy zalegalizowana w Otwocku więc nie można korzystać z parasola ochronnego Policji i Straży Miejskiej, dzięki czemu można się zderzyć z rzeczywistością taka jaka ona jest!
Zapraszam do Parku Miejskiego na godzine 13
Pozdrawiam
Tomasz Mierzejewski
taa, ten pan długo sie udzielał w karczewskiej radzie miejskiej a drukarnia to należy chyba do jego ojca (spider jest z branży to powinien wiedzieć ). jeśli kogoś interesuje gdzie jest ta drukarnia to służę wiedzą ostatnimi czasy nie trudno ją namierzyć gdyż stojący przed jej bramą samochód (mercedes, a jak ) ma taką plakietkę na pół szyby "parking sejmu rp" (albo coś w ten deseń)
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
mam nadzieję że pan poseł sie nie obrazi tym bardziej ze jako miejsce urodzenia podał Otwock,miałem raczej na mysli że jest stąd i musi często jeżdzic ul.KarczewskaMR bez loga wrote:Leo na pewno jedno trzeba poprawić:
"Pan Poseł jako mieszkaniec Otwocka " - poseł ten jest mieszkańcem Karczewa
pozdr
Mirek
haha, lepsze informacje niz na bazarze czy u fryzjera mozna tu czasem trafic
Przy najbliższej okazji zerknij, yorek, czy aby ten merc ma reflektory w całości i czy przypadkiem nie porysowany - skądś temat plagi nawalonych otwockich rowerzystów musiał przyjść Panu Posłowi do mądrej głowy...yorek wrote: jeśli kogoś interesuje gdzie jest ta drukarnia to służę wiedzą ostatnimi czasy nie trudno ją namierzyć gdyż stojący przed jej bramą samochód (mercedes, a jak ) ma taką plakietkę na pół szyby "parking sejmu rp" (albo coś w ten deseń)
Leo - wysyłaj to, koniecznie! Nawet mi się nie chce komentować tego artykułu.. Bo się Pan Poseł rozkręci i jeszcze nam załatwi całkowity zakaz poruszania się po drogach..
"Te oveczky ne bekają."