Z uwagi na upadek tematu OGR Style, jaką byście polecili bluzę z membraną / atex, winstoper/ tylko proszę żeby mnie cena nie zabiła.
dzięki
Bluza z membraną?
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Bluza z membraną?
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
ja mam bluze z A-texu Biemme,
hm, na pewno jest ciepła i dobrze odprowadza wilgoć ale jesli mam byc szczery to kiedy wieje,zwłaszcza na odkrytym terenie to jednak czuje jak wiatr ją przenika powodując lekki chłodek
cóz kosztowała ok 200pln w OTBike i była o 100pln tańsza od modelu z windstopera dlatego nie narzekam za bardzo bo gdy sie nie ma co sie lubi
ps.ale z nauka na błedach u mnie kiepsko bo włąśnie reklamuje rekawiczki Biemme z A-texu wybrane dokładnie z tego samego powodu,tym razem chciałem zaoszczędzic 50pln i jak dobrze pójdzie to zamienię na windstoper
mój wniosek:A-tex jest stosunkowo tani i dobry
windstoper jest lepszy ale drogi
hm, na pewno jest ciepła i dobrze odprowadza wilgoć ale jesli mam byc szczery to kiedy wieje,zwłaszcza na odkrytym terenie to jednak czuje jak wiatr ją przenika powodując lekki chłodek
cóz kosztowała ok 200pln w OTBike i była o 100pln tańsza od modelu z windstopera dlatego nie narzekam za bardzo bo gdy sie nie ma co sie lubi
ps.ale z nauka na błedach u mnie kiepsko bo włąśnie reklamuje rekawiczki Biemme z A-texu wybrane dokładnie z tego samego powodu,tym razem chciałem zaoszczędzic 50pln i jak dobrze pójdzie to zamienię na windstoper
mój wniosek:A-tex jest stosunkowo tani i dobry
windstoper jest lepszy ale drogi
Mam bluze Sportfull kupioną dwa lata temu za ok.250zl tj. za pół ceny (jak likwidowano sklepy Giacomelli w Warszawie pozbywali się towaru półdarmo). Bluza jest z windstopera, jest lekka i daje się bez problemu wsadzić do 8 l plecaczka(nie pustego). Jeździłem w niej w lato jak było troche chłodniej, jeździłem jesienią i zimą przy lekkim mrozie (ale bez wiatru). Pod spodem miałem za każdym razem oddychająca koszulkę z długim rękawem i to wszystko. Trochę chłodu czułem zimą zanim się rozgrzałem oraz zimą przy lodowatym wietrze. Wilgoć odprowadza dobrze. Mimo że dość dużo jeżdże po różnych "krzakach" i obijam sie o suche gałęzie bluza jest cała, nieporwana i dobrze chroni ciało przed obszarpaniem.
Windstoper bardzo dobrze się też sprawdza jako osłona twarzy w postaci maski "narciarskiej". Po założeniu takiej maski wyglądam jak terorysta, ale mimo lodowatego w mordewindu twarz ma komfort cieplny.
Windstoper bardzo dobrze się też sprawdza jako osłona twarzy w postaci maski "narciarskiej". Po założeniu takiej maski wyglądam jak terorysta, ale mimo lodowatego w mordewindu twarz ma komfort cieplny.