No i tym, ze w jednej ze słuzbówek sa stoliki, półki i udogodnienia do zainstalowania bufetu. Poza tym w jednej tercji takiego skladu przerobionej na 1 klasę masz wygodniejsze siedzenia, przypominajace fotele lonticze, i specjalną szafę na bagaże.yorek wrote:behem0th wrote: a ten rozni sie czyms od zwyklego poza kolorem, bo nie dostrzegam?czyli kolorem :p i tym co Chiste wymienił w swoim poście czyli perskie dywany, welur i zasłonkiChiste wrote:EN 57 w takim malowaniu...
A moglo byc tak pieknie... (SKM)
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
wyglada normalnie... ;)
a kontynnuujac temat podrozy pociagami:
dzis widzialem jak gosc genialnie olal renome, jeden koles sie zagotowal, drugi go uspokajal, w koncu odeszli bezradni. ;)
wyrywki z rozmowy:
-gdzie pan jedzie z tymi torbami?
-a mam bilet i jade sobie tam gdzie chce
-nie ma pan biletu
-mam bilet
-nie ma pan biletu na bagaz
-to jest bagaz podreczny (tu koles podnosi olbrzymia torbe i zaklada na ramie ;)
-to nie jest bagaz podreczny
-jak to nie
-no nie
-to prosze spisac protokol
-prosze wysiasc
-prosze wezwac sluzbe ochrony kolei, mam bilet i nie wysiade
i tak dalej bla bla... smieszna sprawa ogolnie.
na koniec: wiecie co? mnie tam w sumie nie interesuja symbole i tego typu pierdoly, liczy sie funkcjonalnosc. lubie po prostu jezdzic pociagami. :)
a kontynnuujac temat podrozy pociagami:
dzis widzialem jak gosc genialnie olal renome, jeden koles sie zagotowal, drugi go uspokajal, w koncu odeszli bezradni. ;)
wyrywki z rozmowy:
-gdzie pan jedzie z tymi torbami?
-a mam bilet i jade sobie tam gdzie chce
-nie ma pan biletu
-mam bilet
-nie ma pan biletu na bagaz
-to jest bagaz podreczny (tu koles podnosi olbrzymia torbe i zaklada na ramie ;)
-to nie jest bagaz podreczny
-jak to nie
-no nie
-to prosze spisac protokol
-prosze wysiasc
-prosze wezwac sluzbe ochrony kolei, mam bilet i nie wysiade
i tak dalej bla bla... smieszna sprawa ogolnie.
na koniec: wiecie co? mnie tam w sumie nie interesuja symbole i tego typu pierdoly, liczy sie funkcjonalnosc. lubie po prostu jezdzic pociagami. :)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Behem, nie jest to samo. zobacz m.in., że ma 4 pary drzwi na wagon co poprawia przepustowość. poza tym ma oznaczenie EW, co znaczy że dostosowany jest do wysokich peronów. poza tym jest nowszy konstrukcyjnie od EN-57 (chociaż zapewne dostanie elektrykę ze standardowych kibelków, żeby je można było łączyć z nimi w składach). Chiste, skąd wiesz że to ma jeździć do Otwocka? na miscu piszą tylko, że idzie do KM. poza tym IMHO bardziej się przyda na linii z Ostrołęki. tam ludzie wchodzą do toalet, żeby się zmieścić, więc naprawdę jest to tam bardziej potrzebne. taka ciekawostka: ponoć SKM 3-miasto zorganizowała pożegnania z EW-60 dla miłośników kolei żeby tak u nas było...
i pytanko (nie do Chiste ): ile EW-60 powstało w historii?
i pytanko (nie do Chiste ): ile EW-60 powstało w historii?
Skad wiem? Ja nie wiem. Ja przypuszczam. Do Ostrołęki nie pojedzie, ale do Otwocka na pewno. Dlaczego? Dlatego że to wysokoperonowka, a takie jednostki moga jeździć tylko na trasach do Żyrardowa, do Pilawy i do Mrozów. Na innych liniach i poza wymienionymi wyzej granicznymi stacjami są chyba niskie perony.Domar wrote: Chiste, skąd wiesz że to ma jeździć do Otwocka? na miscu piszą tylko, że idzie do KM. poza tym IMHO bardziej się przyda na linii z Ostrołęki. tam ludzie wchodzą do toalet, żeby się zmieścić, więc naprawdę jest to tam bardziej potrzebne.
A do Ostrołęki pojedzie może EN 57 zdjete np. z kursu do Otwocka. To brzmi dumnie: "EN 57 pędzi na Ostrołękę"
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.