nalot na Christianie

O wszystkim i niczym.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Post Reply
yorek
Wrak czlowieka

nalot na Christianie

Post by yorek »

Christiania znajdująca się w Kopenhadze, europejska ostoja i rezerwat hipisów, miejsce w którym można było legalnie kupić i wypalić skręta....niech Behem coś jeszcze o niej napisze bo to on mnie tam zaciągnął

Image

została wczoraj spacyfikowana, aresztowano kilka osób i zapowiedziano kolejne naloty

ehhh dokąd ten świat zmierza[/img]
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

hm. nie wiem czy jest co pisac, taki swiat, kapitalisci wygrywaja, niedlugo wjada buldozerami i pobuduja sobie tam nowe biurowce... a ludzie beda sobie mogli tylko poczytac jak bylo:

http://hyperreal.info/kanaba/go.to/art/2358
Rycerz
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Rycerz »

Jak widać w cywilizowanym świecie nie ma miejsca dla "hipisów" (tu powinienem powiedzieć ludzi, którzy chcą przeżyć życie bez zbędnej biurokracji, stresów i innych takich bzdur).

A może dlatego likwidują to miasteczko bo było siedliskiem brudu i groziło to wybuchem epidemi. Jak oglaałem kiedyś film o Woodstoku 69 to się nieźle uśmiałem gdy na końcu powiedziano, że tuż po zakończeniu imprezy rząd USA ogłośił stan klęski żywiołowej w promieniu kilku mil wokól miasteczka Woodstok. Do akcji została ściągnięta gwardia narodowa w celu dostarczania wody i jedzenia, leków, rozładowania korków które powstały z pozostawionów samochodów przez hypisów.

szczała
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

noooo co fakt to fakt, niezly element tam sie krecil, ale moze to tylko takie wrazenie przejezdne...

a co do woodstock, to wlasnie sobie sciagnelem ten film (chyba ten) w 3 czesciach w kazdym razie i czekam na okazje by go obejrzec...
Rycerz
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Rycerz »

No to wdechowo, jak mówią hypisi. Chętnie od ciebie ten film wydębie. Ale jest jeden zasadniczy problem: filmy mi na kompie skaczą, coś zjebałem ostatnio i nie mogę naprawić.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

tu nie ma co naprawiac, trzeba nowy komputer po prostu kupic ;)
Rycerz
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Rycerz »

Wiem, że powinienem już dawno temu pozbyć się tego złomu, ale nie mam na to hajsu. Wole sobie kupić nowy hełm, podbródek i rękawice do nawalanki. Jestem pacyfistą, i jak każdy pacyfista lubie czasem komuś przy.....dolić (przyrypać, przylutować).
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

kup kup, zawsze chcialem zobaczyc i pomacac to i owo ;) miecz znaczy i te wszystkie kolczugi ;)

no a ogolnie to ja tez doszedlem do wniosku dawno, ze lepiej sobie czesc do roweru kupowac niz jakis kawal komputera, ktory juz w chwili zakupu jest zlomem ;>
Rycerz
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Rycerz »

Od sąsiada wydębie 64 ramu. to se sprzęta uleprze i będę doginał na zakrętach.

A więc trzymajmy się ramy to się nie posramy.
Post Reply