Pytanie do obecnych na tym forum kibiców Legii

Czasem kazdy ma zly dzien...

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

Hunter
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Hunter »

Nie zawsze i wszędzie rower jest najlepszą możliwością jednak ;)

Co racja to racja - w większości przypadków ich zachowanie w środkach komunikacji jest co najmniej do dupy.
różowy łokieć
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by różowy łokieć »

Chiste wrote:Co mi tu pokazujesz filmiki, M(L)ody...
Stadiony lepsze widziałem (nie w Polsce), i choćby nie wiem, jak megawypaśne oprawy na meczu robili kibice (L), to ich darcie ryja w autobusie, bełty na podłodze, zapite gęby, głupawe zaczepianie kobiet, permanentne bluzganie i antysemickie przyśpiewki splendor cały gaszą.
Chyba ze masz inne zdanie na ten temat...
Chyba nikt o zdrowym rozsądku nie popiera takiego zachowania. Odnośnie stadionów, masz rację, nie są imponujące ale to chyba oddzielny temat. Jeśli chodzi o oprawy to nasz klub jest w ścisłej czołówce w europie i na ten temat też nie ma co dyskutować:)
Faktycznie niepotrzebnie zapodałem filmiki, mogłem pokazać kilka wybranych inicjatyw kibicowskich chociażby spotkania z dziećmi z domów dziecka, organizowanych turniejów piłkarskich dla młodych ludzi, organizowania bezpłatnych dojazdów ludzi niepełnosprawnych na mecze itp. Tylko po co? I tak widzi się tylko garstkę idiotów.

ps. Jak miałeś coś do tych ludzi to trzeba było zwrócić im uwagę, a nie wyżalać się na forum nie kibicowskim
personal best: 304 km
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator

Post by Creeping Death »

różowy łokieć wrote: ps. Jak miałeś coś do tych ludzi to trzeba było zwrócić im uwagę, a nie wyżalać się na forum nie kibicowskim
No tu nie do końca sie zgodze bo chyba każdy wie jaki mógłby być finał takiego "zwrócenia uwagi"...
No chyba że CHiste jst mistrzem samoobrony :)
POWERADE- Jebne czy wstane??

Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

różowy łokieć wrote: ps. Jak miałeś coś do tych ludzi to trzeba było zwrócić im uwagę, a nie wyżalać się na forum nie kibicowskim
moglbys zrobic tym zdaniem kariere na forum dla sado-maso. ;)
dzidek

Post by dzidek »

Mlody kto organizuje te "pokazy" przecież kibice raczej się nie zwołują??

chodzi mi o np. układanie znaku legi podczas machania różnobarwnymi flagami :)
gg: 6607845
karnaś

Post by karnaś »

W innych krajach to na każdym krzesełku leży np. kwadracik w danym kolorze, na dźwięk gwizdka wszyscy podnoszą kartoniki. Na Legii na pewno ktoś to organizuje, tak jak w przypadku wielkich flag szytych na zamówienie klub by kasy nie wyłożył na to a tak to kibice sie składają. (chyba)
dzidek

Post by dzidek »

flagi to pewnie tak :) a z tymi kartonikami to też bardzo możliwe :)
gg: 6607845
tertus

Post by tertus »

jest grupa kibicow odpowiedzialnych za oprawy ukladaja wymyslaja zbieraja kase , w przypadku Legii klub na oprawy nie wyklada nawet zlotowki pieniadze zmiarac sie przed meczami

PS Legia jako nazwa wlasna pisze sie z duzej litery
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

czemu mam przestrzegać jakichś zasad i pisać legia wielką literą? popatrz jeden post powyżej mojego - ktoś zaczął zdanie z małej litery, złamał zasady. dlaczegóz ja mam przestrzegać skoro w niemalże każdym poście dzieje się taka ortograficzna sodoma i gomora?

:p pozdro chłopaki, rozluźnicie troche pośladki :)
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

różowy łokieć wrote:Tylko po co? I tak widzi się tylko garstkę idiotów.
Jakos mam dziwne wrażenie, że proporcje są odwrotne. Idiotów wśród "kibiców" jest niestety wciąż zdecydowana wiekszość.
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
Brick
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by Brick »

Chciałbym to zobaczyć jak pół żylety rzyga.
Prawda jest taka, że po wypiciu jednego lub dwóch piw szanse na wejście na stadion maleją do zera.

Czy byłeś może na meczu ligowym na stadionie Legii??
Dum Spiro Spero
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

Słuchaj, chłopie!
Nie chodzi mi o zachowanie na stadionie, ale poza nim. Czy ja zawsze musze odnosić wrażenie, że kibice idący ulica albo jadący autobusem po meczu to grupa nawalonych troglodytów? Schodzicie z trybun i juz przestajecie byc kibicami? To po co Wam te emblematy, szale itp.? Nie wymaga się od Was, żebyscie byli harcerzami, ale minimum przyzwoitosci w miejscu publicznym obowiązuje chyba, nie?
tertus

Post by tertus »

Obrońca moralności.
Wiesz może było napisać że to co Ty uważasz ma być przyjęte jako jedyna prawda i nie oczekujesz konstruktywnej rozmowy, wówczas oszczędzilibyśmy sobie czas na pisanie postów.
Mecze na Legii odbywają się średnio co dwa tygodnie czyli sytuacje które Cię tak oburzają możesz omijać. Proszę tu masz terminarz meczy Legii w tym te też na Łazienkowskiej http://legialive.pl/liga/terminarz_legia.php?id=1 zostało ich kilka bo to już koniec sezonu dzięki czemu odpoczniesz od tych karygodnych zachować na parę miesięcy, a ten terminarz pomoże Ci uniknąć spotkania z tym "bydłem" .
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

Dlaczego miałbym dopasowywac swoje plany do terminarza rozgrywek Orange Ekstraklasy? Nie mam ochoty ani obowiązku.

Nie trzeba wcale odwoływać sie do moralnosci, żeby wykazać, że takie zachowanie, jakie prezentują "kibice" po meczu, nie jest dozwolone.

Przykłady? Proszę bardzo:

Kodeks wykroczeń:
Art. 51. § 1.  Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 3. Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

Art. 141. Kto w miejscu publicznym umieszcza nieprzyzwoite ogłoszenie, napis lub rysunek albo używa słów nieprzyzwoitych,
podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1500 złotych albo karze nagany.

Ustawa o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi:
Art. 14. 1. Zabrania się sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych:
(...)
4) w środkach i obiektach komunikacji publicznej,
(...)
2a. Zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów.

Art. 43[1]. 1. Kto spożywa napoje alkoholowe wbrew zakazom określonym w art. 14 ust. 1 i 2a-6 albo nabywa lub spożywa napoje alkoholowe w miejscach nielegalnej sprzedaży, albo spożywa napoje alkoholowe przyniesione przez siebie lub inną osobę w miejscach wyznaczonych do ich sprzedaży lub podawania,
podlega karze grzywny.
2. Usiłowanie wykroczenia określonego w ust. 1 jest karalne.
3. W razie popełnienia wykroczenia określonego w ust. 1 można orzec przepadek napojów alkoholowych, chociażby nie były własnością sprawcy.

Kodeks karny:
Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Pzdr.
tertus

Post by tertus »

no to bylo zlozyc donos na policje, ich by spotkala jakze zasluzona kara a Ty bys zostal bohaterem !!!!!!
różowy łokieć
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by różowy łokieć »

Chiste wrote:
Jakos mam dziwne wrażenie, że proporcje są odwrotne. Idiotów wśród "kibiców" jest niestety wciąż zdecydowana wiekszość.
proponuje żebyś wycofał sie z tych słów
personal best: 304 km
Hunter

Post by Hunter »

Jeśli chodzi o Otwock, to to zdanie jest prawdziwe...
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

ludzie ludziska, zal dupe sciska...

pusta ta wasza dysputa!
Brick
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by Brick »

oj kurde Rysiek uważaj ;)
Dum Spiro Spero
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

ej dzieciaki, do piaskownicy zapraszam na takie gadki.. ;)
Post Reply