Tarcze Specialites Chinook z korbą XTR 970
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Tarcze Specialites Chinook z korbą XTR 970
Witam,
próbuję uruchomić korbę XTR 970 z tarczami Specialites TA Chinook 32 i 44z (22 została oryginalna). Nie ma niestety sposobu, żeby wciągnąć łańcuch na blat. Mam wrażenie, że blat potrzebuje być o 0,5mm odsunięty od korby - pewnie potrzeba będzie podkładka.
Ktoś takiego ustawienia próbował? Widziałem XTRa w konfiguracji z 2 blatami Specialitesa ale to całkiem inna sprawa.
pozdrawiam,
Michał
próbuję uruchomić korbę XTR 970 z tarczami Specialites TA Chinook 32 i 44z (22 została oryginalna). Nie ma niestety sposobu, żeby wciągnąć łańcuch na blat. Mam wrażenie, że blat potrzebuje być o 0,5mm odsunięty od korby - pewnie potrzeba będzie podkładka.
Ktoś takiego ustawienia próbował? Widziałem XTRa w konfiguracji z 2 blatami Specialitesa ale to całkiem inna sprawa.
pozdrawiam,
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
- Giant Mike
Bo 2x9 idzie w miejsce 22t i 32t więc nie ma problemu z odstępem.carloz wrote:a to niby czemu tylko dwa takie się da zamontować? Bo firma która robi tez zębatki pod 2x9??
Używam trigerów ale to i tak nic nie zmienia bo łańcuch po prostu nie chce się wciągać a nie obciera. Nie wskakuje i tyle. Przerzutka na maksa na zewnątrz idzie i nic.
Testowana przez szwagra P. więc nie ma lipy, że coś przeoczone.
Położyłem oba blaty na blacie (stołu) i oryginalny XTR ma żeby odrobinę ponad stołem, bo jest lekko odgięty i to może być problem. Będę próbował coś podłożyć. Jak nie to sprzedam prawie nieużywany blat Specialitesa

Michał
- Giant Mike
Zależy jaki kto ma standardyaro1986 wrote:Jakbys sprzedawal ten blat specialites (44t) to daj znac, bo sam sie rozgladam za jakims, i jesli fundusze pozwola to byc moze sie skusze. Rozumiem ze rozstaw srub jest standardowy.

W każdym razie mam mały sukces. Podłożenie podkładek pod blat 44 nic nie dało, ale google podpowiedziało, że przy przerabianiu korby na 2sp podkładali coś pod środkową tarczę - wsadziłem podkładki i teraz normalnie zaciąga. Przy okazji jeszcze trochę przerzutkę podniosłem ale to raczej nie to. Teraz muszę tylko dobrać albo zrobić podkładki z dziurą odpowiedniej wielkości, bo na razie tylko je wsunąłem "obok".
Michał